Yard Force SA800PRO robotmaaier

Yard Force robotmaaier

Yard Force SA800PRO robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 800 m2
  • Maaibreedte: 18 cm
  • Max. geluidsniveau: 67 dB

De Yard Force robotmaaier is geschikt voor gazonoppervlakken tot 800 m2. Met een sterke lithium-ionenbatterij is hij in staat om hellingen tot ±50 % (ca. 27°) te beheren. Zo is het een goede keuze voor heuvelachtige tuinen of steile terreinen. Ook complexe gebieden kunnen door de robotmaaier betrouwbaar worden gemaaid dankzij de programmering van meerdere zones. Met drie roterende messen zorgt de automatische grasmaaier voor een goed verzorgd gazon.

De beste keuze voor steile en heuvelachtige gazons: Yard Force SA800PRO

Yard Force SA800PRO robotmaaierDe Yard Force SA800PRO robotmaaier is geschikt voor gebruik op gazonoppervlakken tot 800 m2. Met zijn sterke lithium-ionenbatterij beheert hij hellingen tot ±50 % (27°). Zo kan de robotmaaier worden gebruikt op oneffen terrein en hellingen. Daarnaast werkt het toestel met een geluidsniveau van 67 dB relatief stil. De volautomatische robotmaaier verkort het gras volledig autonoom met drie messen die op een roterende schijf zijn gemonteerd. De maaibreedte is 18 cm. Na het maaien of wanneer de accu bijna leeg is, keert deze Yard Force SA800PRO terug naar het docking station om op te laden.

Een regensensor detecteert regenval en vertelt de robot grasmaaier om terug te keren naar het laadstation. En als het weer droog is, gaat hij gewoon verder met maaien. De snijhoogte van de SA800PRO kan in vijf stappen worden ingesteld tussen 20 en 60 mm. Daarnaast valt tijdens het maaien het fijn gemaaide gras op de grond. Hier bevochtigt en bemest het maaisel het gazon. Het grasveld wordt na een korte periode voller en groener.

Installatie en programmering via touchscreen

Alle instellingen kunnen worden uitgevoerd met het gebruiksvriendelijke touchscreen. De Yard Force SA800PRO robotmaaier met meerdere zones maakt hem een perfecte match voor complexe gazons met nevengebieden. Alle toebehoren voor de installatie van de robotmaaier zijn bij de levering inbegrepen. De Yard Force robotmaaiers worden gekenmerkt door een eenvoudige programmering en hun vermogen om gebruikt te worden in een heuvelachtig terrein. Ze kunnen hellingen tot ±50 % (27°) aan en zijn daarom geschikt voor huizen op een heuvel. Hellingen tot ±50 % zijn te bewerken met deze grasrobot. Een sterke lithium-ionenbatterij maakt de robotmaaier bijzonder krachtig. De Mulch functies voor een gezond gazon. Drie scherpe messen, die op een roterende schijf zijn gemonteerd, verkorten het gras betrouwbaar. Het fijn gemaaide gras valt op de grond en dient als natuurlijke meststof.

Sensoren voor veiligheid

De Yard Force SA800PRO is uitgerust met veel sensoren, die een veilige werking garanderen. Obstakeldetectoren zorgen ervoor dat de robotgrasmaaier van rijrichting verandert als hij een object raakt. De messen stoppen onmiddellijk als het apparaat wordt opgetild of kantelt. Met een PIN-code is de robot maaier beschermd tegen diefstal en ongeoorloofd gebruik. Obstakel-, hef- en kantelsensoren zorgen voor een veilige bediening van de automatische grasmaaier. Verder is de H- en PRO-serie uitgerust met een regensensor. De robotmaaier SA800PRO van het merk Yard Force behoort tot de meer onbekende apparaten. Het bedrijf heeft in de loop der jaren naam gemaakt op het gebied van tuingereedschap. Tot de kernproducten behoren grasmaaiers, robotmaaiers en hogedrukreinigers.

Voorbereiding en inbedrijfstelling

Voordat de robotmaaier in gebruik kan worden genomen, is enig voorbereidend werk noodzakelijk. Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor de inbedrijfstelling van de Yard Force SA800PRO in acht punten opgesomd.

  • Het is het beste om vooraf een kleine schets van je tuin te maken en aan te geven waar de grensdraad langs moet lopen. De grensdraad moet zonder onderbrekingen en overlappingen worden aangelegd. De cyclus begint bij het laadstation en eindigt daar weer.
  • Haal onnodige obstakels weg en vul kleine gaten en holtes met grond, zodat de robotmaaier er later niet in vast komt te zitten.
  • Breng het gazon naar een hoogte van minder dan 60 mm met een conventionele grasmaaier.
  • Zoek een goed beschermde en droge plaats voor het laadstation, zonder direct zonlicht en met toegang tot het elektriciteitsnet. De netkabel van het laadstation heeft een lengte van 10 meter. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom het laadstation is, zodat de SA800PRO later zonder problemen kan aanleggen. De fabrikant specificeert een afstand van één meter rond het station en een vrije ruimte van twee meter direct voor het laadstation.
  • Het is het beste om te beginnen met het leggen van de grensdraad bij het laadstation. Leg de kabel vast met behulp van de meegeleverde bevestigingspluggen. Houd bij het leggen van de grensdraad een afstand van 40 centimeter van de randen van het gazon of de grens van het te maaien gebied aan. De gazonankers moeten op een afstand van 80 centimeter van elkaar worden gelegd. Leg de kabel niet in hoeken onder een hoek van 90°, maar in een zachte bocht.

Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Hier staat alles goed geïllustreerd aan de hand van foto’s.