Yard Force SA600H robotmaaier

Yard Force robotmaaier

Yard Force SA600H robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 600 m2
  • Maaibreedte: 18 cm
  • Max. geluidsniveau: 67 dB

Met het oranje-zwarte Yard Force merk is er een relatief goedkope leverancier op de markt van tuingereedschap die ook robotmaaiers in zijn assortiment heeft. Maar wat onderscheidt de Yard Force robotmaaiers? We verduidelijken de belangrijkste kenmerken en vragen en verschillen met andere modellen.

Yard Force SA600H: voor kleinere gebieden

Yard Force SA600H robotmaaierDe robotgrasmaaiers van de tuingereedschap producent onderscheiden zich door hun overwegend oranje ontwerp. Momenteel (07/2018) omvat het gamma gazonrobots vijf modellen – de SA500ECO, SA600H, SA800PRO, SC600ECO en SA900. De modellen SA500ECO, SA600H en SA800PRO verschillen sterk in de maximale oppervlaktecapaciteit waarvoor de modellen geschikt zijn. Wij zijn voornamelijk toegewijd aan de SA500ECO en de SA600H.

De Yard Force SA600H robotmaaier is voornamelijk ontworpen voor heuvelachtige en bijzonder steile maaigebieden. Als je op zoek bent naar een goedkope robotmaaier voor hellingen, zijn de Yard Force modellen een goede keuze. Zowel de SA500ECO als de SA600H zijn geschikt voor verhogingen tot 50% of een hellingshoek tot 27°. Robot grasmaaiers van andere fabrikanten in dezelfde prijsklasse voeren het maaiwerk echter uit met slechts 25% (Gardena Sileno City) of maximaal 35% (Gardena Sileno). De robotmaaiers van Yard Force zijn bestand tegen steile hellingen, maar de hogere hellingshoek biedt dankzij de krachtige lithium-ionbatterijen een grotere capaciteit voor heuvelachtige en oneffen tuinen.

SA600H: kenmerken

Het werkvolume van de Yard Force SA600H robotmaaier is met 67 db(A) vrij hoog. Hier zijn de bovengenoemde Gardena-modellen bijvoorbeeld beter gepositioneerd met een aanzienlijk lager geluidsniveau van 58 dB(A). Samen met de robot grasmaaier krijg je een laadstation, een voedingseenheid, een laadkabel met een lengte van negen meter, grensdraad (100 meter), kabelhaken (120 st.), kabelconnectoren (3 st.), reservemessen (3 st.), een afstandsmeetlat (3 st.), een afstandsmeter voor een eenvoudige installatie en een gebruiksaanwijzing en de robot maaier zelf. Meer begrenzingsdraad in de meegeleverde leveringsomvang is aan te bevelen. Hetzelfde geldt voor de haken en grondnagels. Er worden slechts 120 kabelhaken meegeleverd, terwijl de Gardena Sileno City 500, met een kleiner gazonoppervlak, 200 volledige kabelhaken in de doos heeft.

Fundamenteel solide kenmerken en functies

Net als bij andere robotgrasmaaiers heeft deze Yard Force robotmaaier geen opvangbak voor het maaisel. Integendeel: de zeer korte grassprieten blijven gewoon liggen en fungeren als een natuurlijke gazonmeststof. In de loop van de tijd wordt het gazon voorzien van natuurlijke mineralen, vocht en andere voedingsstoffen. Daardoor kan de tuineigenaar rekenen op een gelijkmatig, rijk en gezond gazonbeeld.