Yard Force SA500ECO robotmaaier

Yard Force robotmaaier

Yard Force SA500ECO robotmaaier

 • Gazonoppervlakte: 500 m2
 • Maaibreedte: 18 cm
 • Max. geluidsniveau: 67 dB

Met het oranje-zwarte Yard Force merk is er een relatief goedkope leverancier van tuingereedschap op de markt. Daarbij voert ze ook robotmaaiers in haar assortiment voert. De Yard Force SA500ECO robotmaaier is interessant dankzij de gunstige prijs. Maar wat onderscheidt de Yard Force robotmaaiers? We leggen de belangrijkste kenmerken uit.

Capaciteiten Yard Force SA500ECO

Yard Force SA500ECO robotmaaierDe Yard Force SA500ECO en Yard Force SA600H robotmaaiers zijn voornamelijk ontworpen voor heuvelachtige en bijzonder steile maaigebieden. Als je op zoek bent naar een goedkope robotmaaier voor hellingen, zijn de Yard Force modellen een goede keuze. Zowel de Yard Force SA500ECO als de Yard Force SA600H en Yard Force SA800PRO is geschikt voor verhogingen tot 50% of een hellingshoek tot 27°. Robotgrasmaaiers van andere fabrikanten in dezelfde prijsklasse voeren het maaiwerk echter uit met slechts 25% (Gardena Sileno city) of maximaal 35% (Gardena Sileno). Dankzij de krachtige lithium-ion batterijen heeft deze maairobot een grotere capaciteit voor heuvelachtige en oneffen tuinen.

Het geluidsvolume van de SA500ECO is met 67 db(A) daarentegen wat aan de hoge kant. De levering van de SA500ECO robotmaaier omvat (naast de maairobot zelf) een laadstation, een voedingseenheid, een laadkabel met een lengte van negen meter, grensdraad (100 meter), kabelhaken (120 st.), kabelconnectoren (3 st.), reservemessen (3 st.), een afstandsmeetlat (3 st.), een afstandsmeter voor een eenvoudige installatie en een gebruiksaanwijzing. Heb je meer perimeterdraad nodig? Dan bestel je deze eenvoudig extra bij.

Kenmerken en functies

Net als bij andere robotmaaier merken, hebben de Yard Force robotmaaiers geen opvangbak voor het maaisel. Integendeel: de zeer korte grassprieten blijven gewoon liggen op het gazon. Hier fungeren ze als een natuurlijke gazonmeststof. In de loop van de tijd wordt het gazon op deze manier voorzien van natuurlijke mineralen, vocht en andere voedingsstoffen. Daardoor kan de tuineigenaar op den duur rekenen op een gelijkmatig, rijk en gezond gazon. De snijbreedte (maaibreedte) is 18 centimeter, waarbij de maaihoogte is te variëren tussen 20 en 60 millimeter. Dit gebeurt in vijf stappen met een draaischijf voor handmatige aanpassing van de maaihoogte. Deze schijf bevindt zich op de bovenkant van de behuizing.

Alle modellen beschikken over een hoofdschakelaar aan de achterzijde voor het in- en uitschakelen. Wil je de machine direct stoppen, dan is er een grote rode knop (stop knop) aanwezig op de bovenkant van de behuizing. Het bedieningspaneel van de robot maaier bevindt zich achter de beschermende klep aan de bovenzijde.

Controle-eenheid van de Yard Force SA500ECO

De bedieningseenheid van de Yard Force SA500ECO heeft geen touch display nodig en dankzij een automatische laadfunctie vinden de tuinmachines automatisch de weg terug naar het laadstation. Tevens is ieder toestel uitgerust met diverse sensoren, zoals de botsings- of schoksensor. Als de robotgrasmaaier een obstakel tegenkomt, verandert hij zijn route in de tegenovergestelde richting. Daarnaast zorgen hef- en kantelende sensoren ervoor dat de roterende messchijf onmiddellijk tot stilstand komt, zodat de veiligheid voor kinderen of dieren wordt gegarandeerd. Een Yard Force robotmaaier is daarbij ook nog eens uitgerust met een PIN-code functie. De maairobot is daardoor voldoende beschermd tegen onbevoegde inbedrijfstelling en diefstal.

Installatie en inbedrijfstelling

Voor de installatie van de robotmaaier en inbedrijfstelling moet eerst in de plattegrond van de tuin een geschikte werkruimte voor de robotmaaier worden gedefinieerd. Stenen, stokken, speelgoed en andere harde voorwerpen verwijder je uit het maaigebied, zodat de grasrobot ongestoord zijn rondjes kan rijden. Het laadstation plaats je op een geschikte plaats in de buurt van een stopcontact, bij voorkeur op een schaduwrijke plaats. Bij het maken van het maaigebied moet een afstand van ten minste 40 centimeter van de gazonrand in acht worden genomen. Hierbij helpt de meegeleverde afstandsmeetlat om het werkgebied goed af te bakenen.

Het aanleggen van de perimeterdraad is eenvoudig. Deze afbakeningskabel wordt om de 80 centimeter bevestigd met de meegeleverde nagels (hamer de nagels met een conventionele hamer). Bij de installatie van de kabels in het laadstation is een draadstripper nodig. Zo verbind je het kabeluiteinde onder het laadstation met de F-klemaansluiting en het andere uiteinde met de B-klemaansluiting. Bovendien dien je ervoor te zorgen dat de kabel centraal onder het laadstation loopt. Voor tuinen van minder dan 100 vierkante meter moet de meegeleverde weerstand ook aan het kabeluiteinde van de B-klemaansluiting worden geïnstalleerd. Nu sluit je alleen nog de verlengkabel aan op het laadstation en stop je de stekker in het dichtstbijzijnde stopcontact. Het LED-lampje op het laadstation moet blauw zijn.

Bedieningspaneel

De Yard Force SA500ECO automatische grasmaaier biedt geen touch-display, maar alleen een ouderwets bedieningspaneel. Om de fabrieksinstellingen te ontgrendelen, druk je bijvoorbeeld vier keer achter elkaar op de gele ontgrendelingsknop. Om het vooraf geconfigureerde wachtwoord te resetten, dien je de gele vergrendelings- of ontgrendelingsknop ingedrukt te houden. Voer vervolgens een nieuw wachtwoord in met behulp van de rode bovenste toetsen. Na een signaaltoon wordt het nieuwe wachtwoord ingesteld.

Yard Force SA500ECO robotmaaier | Eindoordeel

Een goedkope robot grasmaaier voor beginners en gazons tot 500 vierkante meter. Heb je geen behoefte aan bediening via een app, maar wil je wel een niet al te dure robotgrasmaaier, dan is de SA500ECO misschien wel de robotmaaier voor jou. De robotmaaiers van Yard Force hebben bijvoorbeeld geen akoestisch alarmsignaal, verschillende configuraties worden gemaakt via het bedieningspaneel en met de Yard Force maairobot kunnen de maaitijden alleen worden ingesteld of geprogrammeerd op basis van de tijd en niet op dagen van de week of weektijden.

4 reacties op “Yard Force SA500ECO robotmaaier”

 1. Altijd naar volle tevreden heid. Maar nu krijg ik hem niet meer goed. Blijft alleen maar knipperen wat ik ook maar in druk.

  1. Hallo Harry,

   Wanneer de stappen op bladzijde 52 (probleemoplossing) van de handleiding niet voldoende zijn, raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice van de winkel waar je de Yard Force robotmaaier hebt gekocht.

   Vriendelijke groeten,
   TuinMechanisatie.nl

 2. fabienne de Backer

  Ik krijg mijn robotmaaier niet meer gestart. Slecht 1 uur gereden. daarna naar laadstation en nu blijft hij er staan

  1. Van Leugenhaege lucie

   Mijn robotmaaier komt uit zij hok maar draai rond ,heb altijd een ood lampje heb alles aan gedaan nu weet ik niet meer danku

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *