Worx robotmaaiers

Als je een gazon in de tuin hebt liggen zul je vast wel ervaren hebben wat een werk het is om dit goed bij te houden. Vooral in de periode waarin het gras hard groeit ben je in totaal flink wat uren bezig om de tuin tot in de puntjes te verzorgen. Met een Worx robotmaaier is al deze arbeid in de tuin verleden tijd. De maairobot neemt al het werk van je over en zorgt ervoor dat de tuin er altijd top bij ligt. Je hoeft dus nooit zelf meer te maaien. Het enige wat je moet doen is het instellen van de automatische gazonmaaier en het leggen van het begrenzingsdraad.

Over het merk Worx

Worx houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van elektrische gereedschap, maar pas in 2014 kwam de eerste robotmaaier van het merk op de markt. Inmiddels zijn er tal van modellen in de collectie en heb jij genoeg opties bij het uitkiezen van een goede Worx robotmaaier. De robotmaaiers van Worx zijn innovatief, ontwikkeld en hebben allerlei handige functies waar jij dagelijks van kunt profiteren. Deze volautomatische maaiers kunnen na de aanschaf direct gebruikt worden.

Worx robotmaaier - Landroid S700i WR110MIMaak kennis met Worx Landroid

In de Worx Landroid collectie zijn de afgelopen jaren diverse modellen verschenen. De Landroid robotmaaiers hebben een voordeel ten opzichte van andere robotmaaiers: ze beschikken namelijk over Artificial Intelligence. Dit houdt in dat de maairobot in staat is om zelfstandig te navigeren en te maaien op moeilijk te bereiken plekken. Over de Landroid robotmaaiers staat geschreven: de robotmaaier kan zich aanpassen aan de tuin, in plaats van de tuin aan de robotmaaier. Enkele modellen zijn uitgerust met wifi en zijn via een app te bedienen. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak. De tuinmachines kun je dus makkelijk aansturen vanaf de bank.

Hoe kies je een goede Worx robotmaaier?

Alle modellen maken deel uit van de Landroid collectie, en zijn dus niet onderverdeeld in series. Wat zijn de beste Landroid modellen die er op dit moment op de markt zijn? Bij het uitkiezen van een goede robotmaaier zijn er een aantal punten waar je naar moet kijken:

 • Maaien: hoe reageert een Landroid maaier op hoog gras, hoeveel mesjes zitten er in de maaier en maaien ze willekeurig of volgens een vast patroon?
 • Accu: hoelang kan een robotmaaier met een volle accu werken?
 • Energieverbruik: wat is het energiegehalte dat verbruikt wordt tijdens het maaien?
 • Geluid: hoe luidruchtig is de robotmaaier? Hoe stiller, hoe beter.

Top 3 robotmaaiers van Worx Landroid

Welke drie robotgrasmaaiers zijn de beste? Om een goede keuze te kunnen maken hebben we een top drie voor je samengesteld van beste robotmaaiers die Landroid in het assortiment heeft. Bij het samenstellen van de top 3 is gekeken naar bovenstaande punten (maaien, accu, energieverbruik, geluid) en andere belangrijke zaken, waaronder de maaitijd, laadtijd, maaibreedte en de capaciteit van het werkgebied. De top 3 van Worx Landroid ziet er als volgt uit:

1: Worx Landroid WG791E.1

De onbetwiste nummer 1 is de Landroid WG791E.1. Met deze robotmaaier ben je ten alle tijden verzekerd van een perfect gemaaid gazon. Waar de meeste robotmaaiers van andere merken een maximale helling van 25% hebben, is dit bij de WG791E.1 maar liefst 35%, wat betekent dat ook ongelijkmatige tuinen gemakkelijk gemaaid kunnen worden. Verder is de WG791E.1 met een geluidsniveau van 57 dB een van de meest stille robotmaaiers op de markt. Zowel jij als je buren zullen dus geen moment last hebben van de maaier. Andere belangrijke informatie:

 • Capaciteit werkgebied: 2000 m2
 • Werktijd: 60 minuten
 • Laadtijd: 120 minuten
 • Maaihoogte: 20 tot 60 mm

2: Worx Landroid WR102SI

Een andere goede robotgrasmaaier van Landroid is de WR102SI, een model die verkrijgbaar is in de kleuren wit, zwart en oranje. Er zijn tal van innovatieve functies in dit model te ontdekken. De belangrijkste is de Artificial Intelligence, waardoor de robotmaaier zich gemakkelijk door smalle paden kan bewegen om deze te maaien. Hier hoef je de maairobot niet voor in te stellen, want dat doet de robot maaier uit zichzelf. De speciale randmaai-functie van de WR102SI zorgt ervoor dat ook de randen van je gazon mee worden gepakt. Andere belangrijke informatie:

 • Capaciteit werkgebied: 450 m2
 • Maaibreedte: 18cm
 • Maaihoogte: 20 tot 60 mm

3: Worx Landroid WG790E.1

De Landroid WG790E.1 is een voorbeeld van een betaalbare robotmaaier met heel veel kwaliteit. Dit model heeft een aantal zeer handige functies, waaronder de regensensor. Dit betekent dat de robotmaaier bij het laadstation zal blijven op het moment dat het buiten regent. Gaat het regenen terwijl de maairobot bezig is? Dan keert de Landroid WG790E.1 zelfstandig terug naar het laadstation. De gebruiksvriendelijkheid van het apparaat is terug te zien in het gemak waarmee de Worx robotmaaier in te stellen is op het eenvoudige bedieningspaneel. Andere belangrijke informatie:

 • Capaciteit werkgebied: 800 m2
 • Werktijd: 60 minuten
 • Laadtijd: 90 minuten
 • Geluidsniveau: 63 dB

Uitrusting van iedere Worx robotmaaier

Elke robot grasmaaier van Worx heeft zijn eigen kwaliteiten, maar er zijn een aantal vaste onderdelen waarmee ieder model is uitgerust. Zo heeft ieder model een regensensor, waardoor de maairobot zelfstandig terug zal keren naar het laadstation wanneer hij druppels op de behuizing voelt. De robots kunnen tegen regen, maar maaien op nat gras kan beschadigingen brengen aan de messen. Daarnaast heeft elke Worx robotmaaier een randmaai-functie waarmee ieder hoekje en randje van het gazon even goed wordt meegenomen. Als bescherming tegen diefstal heeft ieder model een veiligheidsslot met pincode.

Voordeel: de maaihoogte instellen

Onder de beschermkap van de grasrobot zit een knop waarmee je zelf de maaihoogte kunt bepalen. Check van te voren de hoogte van het gras, zodat je de grasmaaier robot hierop kunt instellen. Let erop dat het gras niet hoger is dan 9 centimeter. Begin bij hoog gras op de maximale snijhoogte en breng deze stap voor stap terug naar de gewenste hoogte. Je hoeft hem alleen maar in te stellen, de scherpe mesjes doen de rest van het werk voor je.