Wolf Garten TT 380 DL handgrasmaaier

Wolf Garten handgrasmaaier

Wolf Garten TT 380 DL handgrasmaaier

Wolf Garten is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in alles op het gebied van tuinproducten. Wat je ook zoekt voor de tuin, bij deze producent van tuingereedschap zul je het altijd vinden. Het is niet voor niets dat dit bedrijf al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw geliefd is onder de liefhebbers van tuinieren, want dankzij de expertise, jaren aan ervaring, de klantvriendelijke voorwaarden, de uitstekende producten en het gigantische assortiment is de kans bijna 100% dat je bij dit Duitse bedrijf vindt wat je zoekt. Dit geldt voor vele soorten tuinproducten, waaronder ook de handgrasmaaiers. Er zijn meerdere varianten voor gazons van allerlei grootten te vinden, waaronder de Wolf Garten TT 380 DL. Hieronder wordt dieper ingegaan op de verschillende kwaliteiten van deze loopmaaier, en waarom deze geschikt kan zijn voor jouw eigen gazon.

Eigenschappen van de Wolf Garten TT 380 DL

Wolf Garten TT 380 DL handgrasmaaierIn het assortiment van Wolf Garten kun je qua handgrasmaaiers kiezen uit drie varianten: de TT 300 S, de Wolf Garten TT 350 S en de TT 380 DL. De Wolf Garten TT 380 DL wordt expres als laatste opgesomd in deze lijst, want dit is de handgrasmaaier die geschikt is voor gazons met de grootste oppervlakte. Al vanaf 10 vierkante meter kun je gebruik maken van deze grasmaaier, die geschikt is voor gazons met een werkgebied capaciteit van maximaal 150 vierkante meter. Deze geschiktheid voor net wat grotere gazons komt onder meer dankzij de breedte van deze grasmaaier, die 38 centimeter is. Dit is breder in vergelijking met andere modellen van de producent, waardoor het de natuurlijke keuze is voor kleine tot middelgrote gazons.

Maar dat is niet het enige positieve aspect dat benoemd kan worden als het gaat om de eigenschappen van de TT 380 DL. De duwboom van de kooimaaier is ergonomisch ontworpen. Zo is de duwboom inklapbaar, waardoor je deze eenvoudig kunt opbergen in jouw schuur of een andere vergelijkbare opslagruimte. Tevens bevatten de handvatten softgrip, waardoor het vasthouden van deze handmaaier fijn aanvoelt voor jouw handen en het gras maaien zelf langer vol te houden is. Daarnaast weegt de maaier, dankzij het compacte design, maar 9 kg. Hierdoor is de maaier wendbaar, eenvoudig te duwen en gemakkelijk te verplaatsen. De snijhoogte is tevens verstelbaar, rangerend van 13 tot 38 millimeter. Ondanks dat dit de duurste variant is, valt de prijs tevens reuze mee. Bij Bol.com en Gamma is deze hand grasmaaier te bestellen voor zo’n 100 euro. Bij Coolblue is deze maaier op het moment verkrijgbaar voor €93.99,-.

Specificaties van de Wolf Garten TT 380 DL

Een aantal van de specificaties van de Wolf Garten handgrasmaaier voor je op een rijtje:

  • Maaibreedte van 38 centimeter.
  • Geschikt voor gazonoppervlakten tot 150 vierkante meter (alhoewel tot 200 vierkante meter tevens nog kan).
  • Gewicht van 9 kg, licht en wendbaar.
  • Verstelbare snijhoogte rangeren van 13 tot 38 millimeter.
  • Inklapbare duwboom welke voorzien is van softgrip op de handvatten.