Wolf Garten TT 300 S handgrasmaaier

Wolf Garten handgrasmaaier

Wolf Garten TT 300 S handgrasmaaier

Zoals je aan de naam kunt aflezen, is Wolf Garten een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in allerlei soorten tuingereedschappen. Al in de jaren ’20 van de vorige eeuw werd Wolf Garten opgericht. Dit houdt in dat het bedrijf niet alleen over bijna een eeuw aan ervaring beschikt, maar dat het tevens over een uitstekend assortiment beschikt waardoor de levensduur van het bedrijf zo lang is. Vele bedrijven zijn opgericht en weer afgebroken, maar Wolf Garten is still going strong.

Eén van de tuinproducten die je bij de producent kunt aanschaffen, zijn handgrasmaaiers. Dit soort grasmaaiers, ook wel bekend als kooimaaiers, zijn eenvoudig in gebruik en daarnaast tevens de meest milieuvriendelijke optie op de markt. Wolf Garten heeft meerdere handgrasmaaiers in het assortiment, maar de handgrasmaaier die hier uitgelicht wordt is de Wolf Garten TT 300 S. Dit is de goedkoopste grasmaaier die het bedrijf in het assortiment heeft, vooral geschikt voor de wat kleinere gazons. Hieronder kun je meer lezen over de Wolf Garten TT 300 S.

Eigenschappen van de Wolf Garten TT 300 S

Wolf Garten TT 300 S handgrasmaaierBij een handmaaier gebeurt de aandrijving handmatig, wat inhoudt dat jij bepaalt waar de grasmaaier gaat en staat. Handig, want zo bepaal jij de richting en de plekken waar gemaaid wordt. Immers ziet het mensenoog toch vaak het beste welke plekjes nog gemaaid dienen te worden. De gebruiksvriendelijkheid is dan ook erg hoog. En doordat er geen motoren of accu’s aan te pas komen (het is immers geen accugrasmaaier), is de Wolf Garten TT 300 S tevens een erg milieuvriendelijke optie.

De handgrasmaaiers van Wolf Garten vallen op door het rood – gele kleurpatroon dat gehanteerd wordt, en de TT 300 S is geen uitzondering op deze regel. Het design in zijn geheel is erg praktisch. De duwboom is ergonomisch ontworpen, met een inklapbare duwboom en handvaten die erg fijn in de hand liggen. Dit maakt het maaien van het gras een stuk aangenamere klus. Door de compacte vorm en de inklapbaarheid van de duwboom is deze loopmaaier tevens eenvoudig op te bergen.

Maaihoogte en maaibreedte

De maaihoogte is centraal in te stellen, waardoor je niet per wielas de boel hoeft in te stellen. Deze maaihoogte kan worden afgesteld tussen de 13 en 38 millimeter. De breedte van de maaier is 30 centimeter, waardoor deze hand grasmaaier vooral geschikt is voor gazons met een kleinere oppervlakte (maximum 50 vierkante meter). Er zit geen opvangbak inbegrepen bij deze kooimaaier, wat inhoudt dat je zelf het gras dient op te ruimen nadat het gemaaid is.

Specificaties van de Wolf Garten TT 300 S

Een aantal specificaties van de Wolf Garten grasmaaier op een rijtje:

  • De maaihoogte rangeert van 13 tot 38 millimeter en is centraal in te stellen, wat absoluut een gemak is.
  • Het standaard messensysteem is stevig en scherp, voor een mooi eindresultaat.
  • De maaibreedte is 30 centimeter, ideaal voor kleinere gazons met een oppervlakte van maximaal 50 vierkante meter.
  • Het design is gericht op het comfort van de gebruiker. Deze handmaaier is erg eenvoudig te duwen, is wendbaar, licht en de handvatten zijn plezier voor jouw handen.
  • Vrijwel geluidloos en milieuvriendelijk