Wolf Garten robotmaaier

Wolf Garten robotmaaiers

Een Wolf Garten robotmaaier is de ideale oplossing voor altijd een strak gazon! Met behulp van deze innovatieve automatische grasmaaier is het zelf onderhouden van je gazon verleden tijd. Het apparaat is van alle gemakken voorzien en zorgt ervoor dat jij de tijd die je normaal aan het maaien van je gazon zou besteden nu voor iets anders kunt gebruiken. Steeds meer mensen kiezen voor een robotmaaier, en geef ze eens ongelijk. Eer is altijd een geschikte robotmaaier te vinden die aan jouw eisen voldoet. Op TuinMechanisatie.nl kun je onder andere robotmaaiers van het merk Wolf Garten bekijken en vergelijken: zo maak je altijd de beste keus.

Wolf Garten: ideale prijs-kwaliteitverhouding

Wolf Garten is een Duits merk dat in 1922 werd opgericht. Sinds de oprichting is het merk een belangrijke speler in de tuinbranche. Het merk is onderdeel van het Amerikaanse MTD en verkoopt allerlei producten en gereedschappen voor in de tuin. In de ruime collectie van het merk zijn ook een aantal maairobots te vinden. Een Wolf Garten robotmaaier staat goed bekend, vooral om twee belangrijke punten:

  • Goede kwaliteit: de kwaliteit van Wolf Garten robotmaaiers is zeer goed en het merk kent dan ook veel positieve gebruikers over de hele wereld.
  • Betaalbaar: de prijs-kwaliteitverhouding van de robotmaaiers is uitstekend. Dankzij de goede prijs van deze automatische gazonmaaiers is deze oplossing voor iedereen mogelijk.

Wolf Garten robotmaaier modellen

Wolf Garten robotmaaier - LOOPO M1500Het assortiment van Wolf Garten bestaat uit een tweetal series: De Loopo S en Loopo M. Deze twee series bestaan uit een aantal modellen die ieder hun eigen functies en specificaties hebben. De Loopo S is de ‘budget’ variant op de Loopo M, en is dus een stuk beter betaalbaar. Maar in ruil voor een lage prijs hebben de fabrikanten toch wat functies moeten weghalen. Dit resulteert in een betaalbaar maar enigszins beperkt apparaat dat je kunt aanschaffen als hulp in de tuin. De Loopo M daarentegen, is een geheel geavanceerde maaier met alles erop en eraan.

Wolf Garten Loopo S

De Loopo S serie bestaat uit een aantal modellen, waaronder de Loopo S150 en de Loopo S300. Een groot voordeel van beide modellen is dus dat ze erg betaalbaar zijn. Ook zijn ze uitermate geschikt voor kleine tuinen, met een maximale capaciteit van 250 m2 en 300 m2. Zowel de Loopo S150 als de Loopo S300 hebben één mes en een maaibreedte van 18 cm. De maaihoogte ligt tussen de 15 en de 45 mm. Andere belangrijke specificaties van deze goedkope robotmaaiers zijn:

  • Werktijd: met een volle accu kunnen beide modellen tot twee uur mee.
  • Laadtijd: binnen 16 tot 20 uur is de robotmaaier weer volledig opgeladen.
  • Geluid: beide robotmaaiers hebben een geluidsniveau van 64 dB.

Wolf Garten Loopo M

De Loopo M serie heeft drie modellen die ieder een verschillende capaciteit hebben. De Loopo M1000 heeft een maximaal werkgebied van 1000 m2, de Loopo M1500 kan tot 1500 m2 maaien en de Loopo M2000 gaat tot een maximum van 2000 m2. De maaibreedte ligt bij alledrie de maairobots een stuk hoger dan bij de Loopo S serie: deze is namelijk 28 cm. Het geluidsniveau ligt bij de robotmaaiers van de Loopo M serie een stukje hoger: 68 dB.

Verschillen tussen beide series

Natuurlijk is de prijs het grootste verschil tussen beide series, maar waar zitten de inhoudelijke verschillen? De belangrijkste verscheidenheid zit hem in de oplaad- en de werktijd. Waar de oplaadtijd van de Loopo S serie tot wel 20 uur kan duren, is dit bij de Loopo M serie binnen 90 tot 120 minuten gebeurt. De werktijd ligt bij de Loopo M robot grasmaaiers dan wel weer wat lager. Waar de Loopo S modellen tot 120 minuten meekunnen wanneer ze volledig opgeladen zijn, is dit bij de M1000 50 minuten, en bij de andere twee M modellen 70 minuten.

5 handige functies op de Wolf Garten robotmaaier

De Wolf Garten robotmaaier is een aanwinst voor iedere tuin, mede dankzij een aantal handige functies waar je optimaal van kunt profiteren. Onder andere de app, de beveiliging, regensensor en meer functies zorgen ervoor dat deze robotmaaiers veel gekozen producten zijn. Zo kun je iedere robot grasmaaier van Wolf Garten verbinden met een app. Via deze app kun je alles instellen en veranderen, zodat de robotmaaier precies doet wat jij wilt en wanneer je dit wilt. De automatische gazonmaaier kan dus gewoon vanuit je ligstoel in de tuin bediend worden: ideaal!

Beveiliging en regensensor

Gelukkig voor de gebruikers zijn de robotmaaiers van Wolf Garten goed beveiligd tegen diefstal en het gebruik van kinderen. Je moet eerste de pincode intoetsen voordat je het toestel kunt bedienen. Dit betekent dat kleine kinderen niet gewond kunnen raken door het vlijmscherpe mes dat zich in de robotmaaier bevindt. Als de maaier tegen een object in de tuin aanstoot, zal het mes direct stoppen met draaien. Ook de regensensor is een ideale functie op de robotmaaiers in de Loopo M serie. Wanneer het gaat regenen tijdens het maaien, dan zal de robotgrasmaaier uit zichzelf terugkeren naar het laadstation. Regent het voordat de robotmaaier aan de slag gaat? Dan zal het apparaat bij het laadstation blijven.

Zoneverdeling en randmaai-functie

Dankzij een sensor en de goede verdeling van de grensdraden kan de Wolf Garten robotmaaier in staat zijn op meerdere zones te maaien. Op deze manier komt het hele gazon netjes aan de beurt en worden lastig te bereiken plekken niet overgeslagen. De automatische gazonmaaier kan zich dus ook gemakkelijk langs objecten en door smalle paden bewegen. De Loopo M1000 is verkrijgbaar met de unieke randmaai-functie. Dit betekent dat ook de randen van het gazon, die doorgaans moeilijk te bereiken zijn, goed worden meegenomen tijdens het maaien. De andere Loopo M modellen hebben ook SmartMow. Dit betekent dat de robotmaaier gemakkelijk en soepel wegdraait van het begrenzingsdraad.

Vergelijk diverse modellen

Nog overtuiging nodig? Er zijn zoveel robotmaaiers dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Via onze site kun je ook andere merken bekijken en de modellen robotmaaiers vergelijken. Zo kun je uiteindelijk voor de beste optie kiezen. Houd rekening met de grootte en de vorm van je tuin, zodat je niet het risico loopt dat je een verkeerde robotgrasmaaier aanschaft.

Wolf Garten robotmaaier