Wolf Garten Loopo M1000 robotmaaier

Wolf Garten robotmaaier

Wolf Garten Loopo M1000 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 1000 m2
  • Maaibreedte: 28 cm
  • Max. geluidsniveau: 64 dB

De Loopo M1000 maakt deel uit van de nieuwe Loopo robotmaaier serie van Wolf Garten. Voor de kleinste gazons zijn er 2 modellen van de S-serie beschikbaar. Dit zijn dan ook goedkope robotmaaiers. Voor gazons tussen 1.000 en 2.000 m2 biedt het assortiment drie modellen van de M-serie.

Kenmerken en uitrusting

Wolf Garten Loopo M1000 robotmaaierDe Wolf Garten Loopo M1000 robotmaaier is uitgerust met een krachtige 200 Watt DC borstelmotor, waarbij de levensduur van de motor als lang wordt beschouwd. Met deze goede motor kan de robotmaaier hellingen tot 36% verwerken. Ondanks de krachtige elektromotor heeft de Loopo M1000 een stroomverbruik van slechts 11 kilowattuur per maand. Een 26Volt lithium-ion batterij voorziet de motor van het benodigde vermogen. De maairobot heeft ca. 50-70 minuten nodig voor een volle lading. Daarna kan hij 45-50 minuten met volle belasting werken, waarna de robotgrasmaaier volledig automatisch terugkeert naar het laadstation om zichzelf op te laden.

De fabrikant hecht ook veel belang aan veiligheid. Verschillende sensoren zorgen voor de bescherming van alle objecten en personen in de tuin. De invoer van de PIN-code voorkomt dat de Wolf Garten Loopo M1000 in een andere installatie in gebruik wordt genomen en dat de instellingen worden gewijzigd. Er klinkt een alarm zodra je het apparaat omhoog brengt of wanneer de machine het signaalveld verlaat. Bovendien heeft de robotmaaier een kinderslot dat voorkomt dat kinderen de machine kunnen gebruiken.

Gemaaid gazon

De Wolf Garten Loopo M1000 versnippert het gras met zijn drievoudige stermessen zo fijn dat ze als natuurlijke meststof voor het gazon dienen. Met zijn maaibreedte van 28cm werkt hij veilig op het gazon. De maaihoogte van de Wolf Garten robotmaaier is instelbaar tussen 15mm en 60 mm. Daarnaast kun je de Loopo M1000 robotmaaier handmatig in bedrijf stellen en starten via het eenvoudig af te lezen LED-display. Dit wordt ook gebruikt voor het programmeren van schema’s en het invoeren van PIN-codes. Ook kun je de tuinmachine via Bluetooth besturen met behulp van de smartphone app. Een optionele afstandsbediening is tevens beschikbaar.

Navigatie en maaigedrag

Hoe navigeert de robotmaaier? De Wolf Garten Loopo M1000 navigeert met behulp van zijn sensoren binnen de grensdraad en schakelt uit zodra hij de grensdraad heeft bereikt. Daarbij heeft de maaier een geheugenfunctie, zodat hij zich herinnert waar hij al gemaaid heeft en het gebied nog effectiever maait. De SMARTMOW functie verhoogt de maai-effici├źntie aan de gazonranden aanzienlijk. Dit effect wordt bereikt door minder schokkerig en permanent draaien aan de gazonranden. De TURBOMOW modus verhoogt het aantal maaibewegingen, verlaagt de rijsnelheid en verhoogt de snelheid van de messen tot een maximum. Zo is de Loopo M1000 ook voorbereid op minder goede omstandigheden zoals lang of nat gras.

Bovendien is het mogelijk om meerdere maaizones in te stellen. Als de robot maaier de primaire zone heeft verwerkt, werkt hij vervolgens op de secundaire zones. Met deze functie is het ook mogelijk om met de Wolf Garten Loopo M1000 robotmaaier moeilijk toegankelijke oppervlakken te bewerken.

Wolf Garten LOOPO M1000 | Conclusie

De LOOPO M1000 is zeer goed uitgerust en overtuigt met zijn maairesultaten. De SMARTMOW-functie moet eerst worden geactiveerd, omdat de robot grasmaaier in het begin vrij ver van de begrenzingskabel verwijderd blijft. De automatische grasmaaier overtuigt daarnaast door zijn robuuste en hoogwaardige afwerking.