Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer

Wolf Garten bladblazer

Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer

  • Aandrijving: Elektrisch
  • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
  • Blaassnelheid: 251 – 300 km/h

De Wolf Garten LBV 2600 E is een van de meest populaire producten in de categorie bladblazers. Analoog aan het ontwerp en de afwerking, moet je ook de functionaliteit van de Wolf Garten LBV 2600 E evalueren voordat je het product koopt. Het positieve hieraan is dat dit criterium in de meeste tests zeer intensief wordt onderzocht. Vooraf moet je je afvragen welke functies voor jou belangrijk zijn bij de aankoop van een bladblazer. Er zijn veel criteria om te overwegen als je de LBV 2600 E wilt kopen.

Flexibel gebruik dankzij de eenvoudige functieselectie

De Wolf Garten LBV 2600E elektrische bladblazer biedt een aantrekkelijke functie voor alle hobbytuinders die de zuig- en blaasfuncties afwisselend willen gebruiken. De gewenste functie kan in een mum van tijd via een hendel worden geselecteerd. Er is dus geen extra gereedschap voor nodig.

Prestatiewaarden om trots op te zijn

Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer bladzuigerWie in de herfst een aantrekkelijk beeld wil creëren in zijn eigen tuin, zal de aantrekkelijke prestatiewaarden bij het verwijderen van bladeren waarderen. De 220 volt elektromotor van de LBV 2600E versnelt de luchtstroom bij een stroomverbruik van 2.600 watt tot 270 kilometer per uur. De maximale zuig- en blaaskracht is een opmerkelijke 16 kubieke meter per minuut. Deze waarden worden waarschijnlijk enerzijds mogelijk gemaakt door de prestaties van de motor, maar anderzijds ook door de grote doorsnede van de zuig- en blaaspijp. Bij het reinigen van vlakke oppervlakken zijn de wielen bij de mond een welkome hulp bij het werken.

Alle belangrijke functies aanwezig

De aanblik van de weelderige vegetatie wordt in de zomermaanden door iedereen in de tuin gewaardeerd. In de herfst moet de tuineigenaar echter regelmatig worstelen met bergen van bladeren en weet vaak niet waar hij moet beginnen. Hoewel de elektrische bladzuiger van Wolf Garten de bladeren niet kan verwijderen, kan hij het oorspronkelijke volume tot een tiende reduceren dankzij het geïntegreerde haksysteem. De versnipperde plantendelen worden opgevangen door een opvangzak met een royale inhoud van 50 liter. Inclusief de lege opvangzak weegt de bladzuiger iets minder dan vier kilogram.

De Wolf Garten LBV 2600E biedt adequate prestaties

De kenmerken en functies van deze bladruimer schitteren niet met highlights, maar lijken wel geschikt voor dit segment. Zeker als je bedenkt dat Wolf Garten producten zeer populair zijn bij veel hobbytuiniers en spreken voor een bepaald kwaliteitsniveau. De elektrische bladblazer is niet te duur, maar beweegt hij zich binnen het bereik van andere merkapparaten met vergelijkbare prestatiekenmerken.

Gebruiksvriendelijk ontwerp en eenvoudige bediening

Als je de Wolf Garten LBV 2600 E vergelijkt met andere tuinmachines, zul je onder de indruk zijn van zijn lage gewicht wanneer hij wordt opgetild. Tijdens het gebruik is het merkbaar dat de tuinmachine zeer stil werkt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het storen van je buren als je de bergen bladeren op je terrein of op de oprit met de Wolf Garten LBV 2600 E verwijdert. Zodra de opvangzak vol is, kan deze gemakkelijk worden verwijderd en geleegd, zodat je snel weer aan het werk kunt. Al met al is de LBV 2600 E zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk in gebruik. Het werken met dit apparaat is ook na verloop van tijd niet vermoeiend of inspannend.

Functies van de elektrische bladblazer

De LBV 2600 E van Wolf Garten kan zowel als bladblazer als bladzuiger met versnipperaar worden gebruikt. Bij gebruik als bladblazer zijn blaassnelheden tot 270 kilometer per uur mogelijk. De bladblazer test toonde aan dat het ook kan worden gebruikt om natte en aan elkaar plakkende bladbergen en kleinere twijgen en takken van het terrein te blazen. Je kunt de snelheid van de ventilator regelen en zo elektriciteit besparen als je alleen bladeren wilt verwijderen. Wanneer deze Wolf Garten bladblazer als bladafzuiging wordt gebruikt, worden alle bladeren eerst in kleine stukjes gehakt. Dit heeft als voordeel dat het volume afneemt en er dus meer bladeren in de opvangzak passen. Je hoeft dus minder vaak je werk te onderbreken om de opvangzak te legen. Dankzij een zuigcapaciteit van 16 kubieke meter per minuut kan de LBV 2600 E in korte tijd effectief grote hoeveelheden blad verwijderen.

Conclusie Wolf Garten LBV 2600 E

In de praktijktest heeft de Wolf Garten LBV 2600 E ons in ieder geval overtuigd. Het apparaat biedt je veel voordelen en laat weinig ruimte voor kritiek:

Voordelen:

  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Stille werking
  • Hoogwaardig vakmanschap
  • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Bladblazer, bladzuigers en shredder in één machine
  • Hoge prestaties

Nadelen:

  • Bediening alleen mogelijk met stroomkabel

We zijn vooral onder de indruk van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van deze tuinruimer. Dit omdat de lage prijs van de bladruimer betekent dat hij uitstekende prestaties biedt in zowel de vacuüm- als de blaasmodus. Omdat de LBV 2600 E ook zeer gebruiksvriendelijk en dus gemakkelijk te gebruiken is, bevelen wij deze elektrische bladblazer zeker aan.