Wolf Garten handgrasmaaier

Wolf Garten handgrasmaaiers

Al sinds de jaren ’20 van de 20e eeuw is Wolf Garten een begrip op het gebied van tuingereedschappen. Met zoveel jaren aan ervaring is het niet verwonderlijk dat het bedrijf beschikt over vele soorten tuingereedschappen van hoge kwaliteit in het ruime assortiment. Voor veel van jouw tuinbehoeften ben je bij Wolf Garten aan het juiste adres, zo ook op het gebied van handgrasmaaiers. De handgrasmaaiers, ook wel bekend als handkooimaaiers, staan bekend om hun compacte doch praktische design aan de hand waarvan je perfect jouw kleine tot middelgrote gazon kunt maaien. Het is niet voor niets dat webwinkels zoals Coolblue handgrasmaaiers van Wolf Garten met deze maaitechniek uitlichten als hun keuze op het gebied van handgrasmaaiers. Je zit dus altijd goed met een handgrasmaaier van Wolf Garten.

Voor vele mensen met kleine tot middelgrote gazons zijn hand grasmaaiers een echte uitkomst. Aan de hand van jouw eigen kracht stuw je de grasmaaier voort via jouw handen, waarna een roterende beweging binnen de messenbladen ontstaat waardoor tijdens het voortbewegen het gras gemaaid wordt. Alhoewel het een arbeidsintensievere manier van het maaien van het gras is, is de loopmaaier desalniettemin nog steeds de standaard op het gebied van het maaien van gras. Het is daarom dat de handgrasmaaiers van Wolf Garten nog steeds één van de populairste tuingereedschappen van het bedrijf zijn. In totaal zijn er drie soorten handmaaiers terug te vinden in het assortiment van Wolf Garten. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van een handmaaier van Wolf Garten.

De voordelen van een handgrasmaaier

Het is niet voor niets dat Wolf Garten, zowel op het gebied van handgrasmaaiers als op het gebied van andere soorten tuingereedschappen, zo’n groot merk is gebleven. Al sinds 1920 produceert het bedrijf producten van topkwaliteit. De handgrasmaaiers van Wolf Garten staan ook wel bekend als handkooimaaiers, waarbij de kooi refereert naar de ‘kooi’ tussen de wielen waarin de messenbladen zich bevinden. Niet voor niets schaffen veel mensen hun handmaaiers aan bij Wolf Garten. Ten eerste is er het strakke design, want het oog wil ook wat. De iconische rood – gele kleur zorgt voor een gevoel van herkenbaarheid.

Maar er zitten meer positieve aspecten verbonden aan deze hand grasmaaiers. Ten eerste is een handgrasmaaier van nature milieuvriendelijker dankzij het gebrek aan motoren die runnen op benzine, accu’s of snoeren. Daarnaast zijn kooimaaiers niet lawaaierig. De hoogte is eenvoudig in te stellen door jezelf, en dankzij de greep met softgrip is het gebruik van deze grasmaaiers een plezier. Dankzij de drie varianten heb je genoeg keuze om een handmaaier bij Wolf Garten te vinden die aansluit op jouw wensen voor je eigen tuin. Voor de gazonranden kun je optioneel nog kiezen voor een Wolf Garten grastrimmer.

De functies van een handgrasmaaier

Bij het uitkiezen van een handgrasmaaier zijn er vele aspecten die je in de gaten dient te houden. Vele eigenschappen en functies spelen een rol bij de gebruiksvriendelijkheid en efficiënte van tuingereedschap, ook bij hand grasmaaiers. Een aantal van de belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

 • Capaciteit werkgebied: veelal zijn sommige kooimaaiers beter geschikt voor gazons met een grotere oppervlakte. Hierbij gaat het om de duurdere varianten, terwijl de basismodellen meer geschikt zijn voor kleinere gazons.
 • Maaibreedte: dit bepaalt de breedte van de grasmaaier, oftewel de breedte van de stroken die je kunt maaien. Dit kan rangeren van 30 centimeter bij het goedkoopste model tot aan 38 centimeter bij het meest prijzige model.
 • Messenbladen: de handgrasmaaiers van Wolf Garten maken gebruik van vijf contactmessen. Door de rotatie die ontstaat bij het voortduwen van de grasmaaier zijn deze messen in staat om het gras te maaien. Een essentieel onderdeel van de maaier.
 • Instellen van de maaihoogte: niet iedereen wil dezelfde hoogte qua gras hebben. Sommigen prefereren het wanneer het gras een beetje gemaaid wordt, anderen vinden het juist fijner als het gras kort gemaaid kan worden. Door de maaihoogte aan te passen, kun je zelf instellen wat je het fijnst vindt. De maaihoogte van een hand grasmaaier van Wolf Garten rangeert van 13 millimeter tot aan 38 millimeter.
 • Greep: het maaien van het gras is een arbeidsintensief klusje, waardoor producenten altijd op zoek zijn naar innovaties om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dankzij softgrip is het vastgrijpen van de grasmaaier altijd fijn voor de handen.
 • Gewicht: het gewicht van de grasmaaiers rangeert van 7 kg tot aan 9 kg, waardoor ze altijd wendbaar en eenvoudig te vervoeren zijn door iedereen.
 • Kogellagers: dankzij deze onderdelen blijven de messen altijd vloeiend en soepel bewegen.
 • Opvangbak: voor elk type grasmaaier is deze bak optioneel.

Wolf Garten handgrasmaaier soorten

Wolf Garten heeft drie verschillende soorten handgrasmaaiers in het assortiment. Een goede accu grasmaaier is de Wolf Garten A 4072V accu grasmaaier. Deze verschillen op meerdere manieren, zowel qua prijs (goedkoop tot iets duurder) als qua eigenschappen en functies. Hierbij is het van belang om te kijken naar de eigen behoeften, zowel voor de tuin als voor jezelf (denk hierbij bijvoorbeeld aan het budget dat je bereid bent om te spenderen aan een grasmaaier). Hieronder worden de drie loopmaaiers in meer detail beschreven.

Wolf Garten TT 300 S

Wolf Garten handgrasmaaier - TT 300 SDe Wolf Garten TT 300 S is goedkoop en valt te typeren als het basismodel. Prima geschikt voor kleinere gazons tot 100 vierkante meter dankzij de breedte van 30 centimeter. Compact, eenvoudig te gebruiken en prima op te bergen.

 • Voor gazons tot 100 vierkante meter.
 • Beschikt over een maaibreedte van 30 centimeter.
 • Hoogte is door jezelf in te stellen, rangeert van 13 tot 38 millimeter.
 • Gewicht van 7 kg.
 • Dankzij de softgrip altijd fijn om te gebruiken.

Wolf Garten TT 350 S

Wolf Garten handgrasmaaier - TT 350 SType TT 350 S is de middenklasse variant, iets prijziger maar tevens iets breder waardoor deze grasmaaier meer geschikt is voor de net wat grotere tuinen.

 • Geschikt voor gazonoppervlaktes tot 150 vierkante meter.
 • Maaibreedte van 35 centimeter.
 • Instelbare maaihoogte van 13 tot 38 millimeter.
 • Weegt maar 7 kg.
 • Wendbaar.

Wolf Garten TT 380 DL

Wolf Garten handgrasmaaier - TT 380 DLDit is de duurste variant met de meeste functies. Met deze de TT 380 DL handmaaier kun je de grootste oppervlakten perfect maaien.

 • Geschikt voor gazonoppervlakten tot 200 vierkante meter.
 • Instelbare maaihoogte, rangerend van 13 tot 38 millimeter.
 • Maaibreedte van 38 centimeter.
 • Gewicht van 9 kg.
 • Softgrip op de greep.

Wolf Garten handgrasmaaier