Wiper Blitz 2.0 robotmaaier zonder draad

Wiper Blitz 2.0 robotmaaier zonder draad

Wanneer je op zoek bent naar een robotmaaier, dan kom je er al snel achter dat geen enkel model hetzelfde is. Het prijskaartje, de verschillende specificaties en de veiligheid zijn allemaal anders, waardoor je een goede afweging moet maken voordat je een aankoop gaat doen. De verschillende opties kunnen hierdoor al beperkt worden tot een minimum. Een van de robotmaaiers waar je mee te maken krijgt tijdens de zoektocht is de Wiper Blitz 2.0. De eenvoud van de automatische grasmaaier zonder draad laat hem direct opvallen, waardoor je er verder in moet gaan duiken.

Wiper Blitz 2.0 overzicht

Wanneer je een tuin hebt tot maximaal 400 vierkante meter dan komt de Wiper Blitz 2.0 goed van pas. Deze robotmaaier kan zowel met draad als zonder draad te werk gaan. Met slechts een basisstation als uitvalsweg zorgt de maaier ervoor dat het gras de juiste hoogte krijgt. De sensoren waarmee de tuinmachine is uitgerust detecteren alles wat er op het gras ligt, zodat botsingen kunnen worden voorkomen en ook iedereen in de omgeving veilig is. Zelfs wanneer jouw tuin voorzien is van meerdere obstakels kan de robotmaaier zonder draad hier tussendoor manoeuvreren.

In de doos

 • Wiper Blitz 2.0
 • Handleiding
 • Basisstation
 • Aansluitstekkers

Installatie van de Wiper Blitz 2.0

Voor de installatie van de Wiper robotmaaier hoef je weinig te doen. Zodra het basisstation staat, is de robotmaaier namelijk geheel klaar voor gebruik. Je kunt hiervoor de programmering gebruiken die al op de maaier aanwezig is, maar ook zelf aan de slag gaan met het instellen van de maaihoogte en de frequentie waarmee de robot grasmaaier jouw grasmat gaat maaien. De robotmaaier zal altijd teruggaan naar de basis wanneer de accu leeg dreigt te raken, zodat deze weer op kan gaan laden.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion

  Wiper Blitz 2.0 robotmaaier zonder draad

 • Vermogen: 25 Volt
 • Maaibreedte: 24 centimeter
 • Maaihoogte: 2 tot 48 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 400 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Maximale hellingshoek: 45 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 25 x 36 x 45
 • Materiaal: Kunststof

Voor- en nadelen van de Wiper Blitz 2.0

Wanneer je deze robotmaaier zonder draad in handen hebt, ga je direct de voordelen merken. De verschillende sensoren zorgen namelijk voor de veiligheid van jou en jouw omgeving. Zo is de robotmaaier altijd beveiligd tegen omvallen en botsen. Wanneer je de robotmaaier optilt, schakelt de motor automatisch uit. Ongelukken worden hierdoor snel voorkomen. Ook detecteert de robotgrasmaaier alles op zijn pad, waardoor er geen beschadigingen aangebracht worden. Een nadeel is wel dat je de robotmaaier niet kunt besturen met een mobiele app.

Bediening en onderhoud van de Wiper Blitz 2.0

De Wiper Blitz 2.0 maairobot heeft een eenvoudig bedieningspaneel waarop de instellingen geplaatst kunnen worden. Deze instellingen hebben voornamelijk te maken met de juiste werking. Je kunt daarom altijd toegang krijgen tot de programmering. Doordat de robotmaaier vrijwel alles zelf detecteert, hoef je de instellingen niet vaak te plaatsen. Wanneer de robotmaaier messen bot aan het worden zijn, kun je deze vervangen. Over het algemeen is dit het enige onderhoud dat gepleegd moet worden aan de robotmaaier. Zo verleng je met slechts een simpele handeling de levensduur.

Conclusie Wiper Blitz robotmaaier zonder draad

Wanneer je van eenvoud houdt en het gras toch altijd van de juiste hoogte wilt voorzien dan moet je bij de Wiper Blitz 2.0 zijn. De investering die je maakt, zie je vanaf het moment dat je hem geïnstalleerd hebt terug aan het gras. Jouw tuin is in een handomdraai weer netjes en je hoeft er zelf niet meer voor aan de slag. De robotmaaier zonder draad doet alles voor je, terwijl jij gaat genieten van de zon in de zomer. Het enige wat jij moet doen is de robotmaaier aanschaffen, zodat deze aan de slag kan gaan in de tuin.