Waarvoor een tuinfreesmachine kopen?

Waarvoor een tuinfreesmachine kopen?

Je staat voor de moeilijke beslissing – een tuinfrees machine kopen? Ja? Nee? Misschien? Wat zijn de voordelen van een dergelijke investering? Om je met deze vragen te helpen, geven wij een kort overzicht van de feiten en voordelen van de aanschaf van een tuinfrees, zodat de aankoopbeslissing gemakkelijker voor je is.

Als belangrijkste kenmerk – werkverlichting! Het is duidelijk dat een cultivator je veel werk uit handen neemt. Zeker als je een grotere tuin bezit, die je nu graag in vorm wilt krijgen. Het meest inspannende deel van het algemene tuinieren is het moeizaam bewerken van de grond. Misschien heb je in het verleden al de volgende methode gebruikt:

Eerst graaf je de grond op of maak je deze in ieder geval los met een schep. Dan hak je de kluiten van de aarde en hark ze fijn. Uiteindelijk wordt de grove grondlaag een fijne verkruimelde massa aarde, die vervolgens wordt ingezaaid of geplant. Een langdurig proces! Dus je wilt de tractor opstarten, de ploeg aansluiten en de eg over het veld trekken? Liever niet op een klein perceel zoals de tuin achter het huis. Natuurlijk is het niet de moeite waard om een tractor en een ploeg te kopen voor een moestuin of een nieuw gazon! Om je eigen gezondheid te beschermen, is een gemotoriseerde tuinfrees een grote hulp bij bovenstaande activiteiten. Er zijn ook niet-gemotoriseerde, d.w.z. handbediende, grondhakmachines op de markt.

Hoe werkt een tuinfrees?

Een van de veelgestelde vragen over tuinfrezen is: “hoe werkt een tuinfrees?. Een klassieke tuinfreesmachine heeft hakmessen die de grond draaien en losmaken. Deze haksterren malen zichzelf beetje bij beetje in de grond en graven het grof op. Hoe vaker hetzelfde gebied wordt gemalen, hoe fijner de losgemaakte grond wordt. Zo kun je zelf bepalen hoe fijn de grond uiteindelijk moet zijn. Tuinfreesmachines zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Bijvoorbeeld met meerdere versnellingen: Hier wordt het eerste ruwe werk langzaam uitgevoerd in de lage versnelling, terwijl hogere versnellingen het werk van de schoffel en de hark overnemen – multifunctioneel! Uiteindelijk zijn er alleen maar voordelen te behalen met een dergelijke tuinmachine, omdat het je zweet, energie en tijd bespaart.

Waarom kun je eventueel zonder een tuinfreesmachine?

Een van de redenen waarom grondfreesmachines inmiddels zo populair zijn geworden, is de verbetering van de werkprocessen die men door het artikel in de tuin voor het huis krijgt. Maar kan het niet zonder? Je kunt bijvoorbeeld een gewone schoffel gebruiken als je op dit moment geen veldfrees kunt of wilt gebruiken. Maar let op: vooral als leek in de tuin kan het frezen van het gazon zonder tuin freesmachine vrij grote problemen veroorzaken en ook tot rugklachten leiden. Hier zou je mogelijk het tegenovergestelde kunnen bereiken! Het is ook geweldig als je een nieuwe veldfreesmachine koopt. Een voordeel is dat je het artikel meestal binnen enkele weken na aankoop kunt terugsturen. indien het niet bevalt. Bekijk ook eens ons tuinfrees stappenplan zodat je direct goed kunt tuinfrezen!