Waarom zou je kiezen voor een handgrasmaaier?

De beste handgrasmaaiers

Waarom zou je kiezen voor een handgrasmaaier?

Wanneer het gaat om het onderhouden van jouw eigen gazon, heb je heel veel keuze. Er zijn diverse soorten handgrasmaaiers op de markt te vinden, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo heb je onder meer grasmaaiers met een accu, grasmaaiers met een motor en grasmaaiers die gebruik maken van snoeren. In dit artikel wordt een lans gebroken voor de handgrasmaaier, de ouderwetse grasmaaier die nog altijd de standaard is op het gebied van gras maaien. Immers is de eerste associatie die het woord grasmaaier oproept nog steeds de hand grasmaaier. Waarom zou je voor een dergelijke grasmaaier kiezen in plaats van de andere soorten grasmaaiers?

Handgrasmaaiers zijn het meest geschikt voor kleine tot middelgrote gazons

Wanneer je in jouw tuin een gazon hebt die klein tot middelgroot is, moet je jezelf afvragen of het wel de moeite waard is om een dure zweefmaaier of gewone grasmaaier aan te schaffen met allerlei kwaliteiten die je misschien wel helemaal niet nodig hebt. Immers volstaat een handgrasmaaier om jouw gazon in topvorm te houden. Deze grasmaaiers zijn gericht op het onderhouden van kleine tot middelgrote grasvelden, en daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper dan geavanceerdere varianten. Waarom zou je te veel geld spenderen als een goedkopere type maaier zoals de handmaaier prima volstaat?

Het houdt je in beweging

De aandrijving van een handgrasmaaier, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, gebeurt handmatig. Jijzelf bent de aandrijving van de grasmaaier. Door deze vooruit te bewegen ontstaat er een roterende beweging in de messenbladen. Dankzij deze rotatie maaien de messen het gras. Dit houdt in dat je de volledige controle hebt over waar de maaier naar toe gaat, tot aan de lastigste hoekjes van jouw gazon. Die controle is niet alleen fijn, maar het zorgt er tevens voor dat je tijdens het klusje wat beweging krijgt. En dat is altijd mooi meegenomen.

Handgrasmaaiers zijn van hoge kwaliteit

Loopmaaiers zijn er in allerlei soorten en maten, van basismodellen gericht op kleine gazons tot aan geavanceerdere modellen die geschikter zijn voor middelgrote gazons. Veelal zijn zowel de goedkopere als duurdere varianten van een goede kwaliteit, zodat je beschikt over een tuingereedschap die de klus klaart en tevens lang meegaat. Speciale aandacht kan gegeven worden aan kwaliteiten zoals de scherpte van de messen, de maaibreedte, de maaihoogte, de aanwezigheid van een opvangbak, softgrip handgrepen voor extra comfort, het gewicht en de breedte van de wielen.