Waarom een tuinfrees het tuinieren versnelt

Waarom een tuinfrees het tuinieren versnelt

Een tuin is zeker een hele leuke tuin, maar je moet niet vergeten dat er veel werk achter zit. Regelmatig onderhoud is belangrijk en je hebt niet altijd tijd wanneer het nodig is. Daarom zijn apparaten en hulpmiddelen belangrijk en zeer aan te bevelen. Vooral als het gaat om het uitvoeren van bijzonder inspannend werk, zoals opgraven of hakken en ploegen, moet je niet alleen op je eigen kracht vertrouwen. Een tuinfrees gebruiken kan daarom nuttig zijn. Deze machines zijn verkrijgbaar met netvoeding, een oplaadbare batterij en zelfs met een benzinemotor, die voor bijzonder hoge prestaties zorgt.

Hoe werkt een tuinfrees?

Met een tuinfrees kun je graven en door de grond hakken. Omdat deze machine is uitgerust met messen, kan hij diep in de grond boren en de grond in kleine kluiten hakken, die vervolgens worden versnipperd. Hierdoor kan de meststof onder de grond worden gemengd, zodat de meststof klaar is voor de volgende aanplant. Een ander positief aspect – en voordeel van een cultivator – is dat de bodem wordt belucht en het onkruid wordt vernietigd. Het gewicht van een tuinfrees is meestal ca. 10 kg. Het toestel kan dus ook worden gebruikt om grotere oppervlakken te graven, omdat het als een grasmaaier over de grond wordt geduwd.

Aandrijving van een tuinfrees machine

Veel tuinfrezen zijn uitgerust met een voor- en achterwaartse aandrijving. Daarnaast zijn er extra onderdelen zoals een ploegschaar of een rodeloper, vooral in het geval van moderne tuinsnijders, die de toepassingsmogelijkheden van een tuinsnijder nog groter maken. De prijs van een goedkope tuinfrees begint bij 100 euro. Bij de keuze van de juiste cultivator moet erop worden gelet dat deze is voorzien van een versnellingsbak voor de aandrijving, een verstelbare stuurstang en een hakspoor om de tocht te regelen. Naarmate de prijs van de tuinmachine stijgt, zijn er zeker meer functies te verwachten, zoals de mogelijkheid om de snelheid te regelen of de versnipperingsbreedte aan te passen.

Wanneer een tuinfrees gebruiken?

Tuinfrees gebruiken - Powerplus POWXG7204In het voorjaar is het aan te raden om de grond in de tuin op te graven. Afhankelijk van de grootte kan een tuinfrees gebruiken een goed idee zijn. Als het echter slechts om een oppervlakte van ca. 10 vierkante meter gaat, dan is de inzet van een tuinfreesmachine hier zeker niet nodig, want daarvoor zijn de initiële kosten ook hier weer te hoog. Hier zal de schoffel waarschijnlijk in staat zijn om het werk te doen. Veel handiger zijn de tuinfreesmachines in grotere moestuinen. Daar is het de moeite waard om zo’n apparatuur te gebruiken, terwijl in kleine tuinen met weinig bedden ook handgereedschap voldoende is, zoals de schoffel of de ploeg. Aan de andere kant kan een grondfrees machine ook oudere mensen helpen bij hun tuinwerkzaamheden. Daarom kan een aankoop zelf de moeite waard zijn dan ook al bij kleinere oppervlakken. Gebruik daarbij anders ons stappenplan voor het gebruik van tuinfreesmachines.