Waarom een robotmaaier garage kopen?

Waarom een robotmaaier garage kopen?

De robotgrasmaaier is een duur technisch hulpmiddel voor de tuin. Het laten staan van een robotmaaier in de regen zou geldverspilling zijn. Wij verpakken veel technische apparaten in ons dagelijks leven in beschermende hoezen en folies. Dit ter bescherming van het apparaat en voor een langere levensduur. Ben je trots en zuinig op je maairobot, dan kun je een robotmaaier garage kopen, of er zelf eentje maken indien je handig bent. Het belangrijkste kenmerk van een robotmaaier garage is de bescherming tegen alle weersomstandigheden. Wij laten je zien wat een robotmaaier afdakje nog meer te bieden heeft.

De perfecte grootte

Robomow Robohome RS robotmaaier garage

De breedte van de garage mag niet 1:1 de breedte van de robot grasmaaier zijn, anders kan de machine vast komen te zitten. De afstand tussen de maairobot en de wanden van de garage moet minstens 3 cm bedragen. Het is ook belangrijk dat er ruimte is in het laadstation, zodat de maaier automatisch terug kan rijden naar zijn schuilplaats. Veel robotgrasmaaiers zijn nu uitgerust met een regensensor, die hen automatisch beschermt tegen de regen.

Een goede bevestiging

Om ervoor te zorgen dat je garage niet verplaatst wordt tijdens de volgende grote storm, moet de garage goed in de grond worden vastgezet met de meegeleverde gazonnagels. Wil je een robotmaaier kopen, dan kun je voor kiezen om gelijk een beschermhuis aan te schaffen.

Waterdicht robotmaaier afdakje

Dit klinkt misschien triviaal, maar sommige klanten vertelden ons dat hun zelfgemaakte garages na verloop van tijd lekten. Dit is vaak te wijten aan een niet ideaal geconstrueerd houten dak. Wil je een robotmaaier garage kopen die helemaal waterdicht is en beschermt tegen regen en storm, dan kun je hier terecht.

Bescherming tegen diefstal

Sommige maairobot garagedeuren kunnen worden vergrendeld. Aangezien de meeste robotmaaiers een geïntegreerde diefstalbeveiliging hebben, is dit niet absoluut noodzakelijk. Maar als je extra voorzorgsmaatregelen wilt nemen, kun je optimale bescherming bereiken met een afsluitbaar robotmaaier beschermhuis.

Bescherming tegen regen en zon

Een goede reden is bescherming tegen regen en zonlicht. In de tijd dat de robot grasmaaier opgeladen is en geen taak hoeft uit te voeren, beweegt hij niet. Onder invloed van UV-stralen kan het plastic verkleuren. De zonnestralen veroorzaken een verandering in het materiaal. Het wordt broos en poreus. Later kan regen op dezelfde plaatsen binnendringen en het elektrische systeem aantasten. Zolang het apparaat in beweging is, is het effect van de zon niet zo ernstig. Veel sportvelden hebben geen robot grasmaaier, omdat het terrein niet volledig afgesloten is. Een robotmaaier beschermhuis vormt een zon- en regenbarrière tijdens het opladen.

De look van een robotmaaier beschermhuis

Een garage voor robotmaaiers moet naadloos opgaan in het beeld van de tuin. Het liefst zonder dat de garage veel aandacht trekt. Een vraag die moet worden opgehelderd voor de bouw is de locatie van de robotmaaier garage. Om niet te veel in het gezichtsveld te staan, is een plaats in het achterste gedeelte van de tuin aan te bevelen. Plaats de robotmaaier garage het liefst niet in het centrum van de tuin, maar bijvoorbeeld in een hoekje bij een border. Bovendien is de elektrische aansluiting gemakkelijker te installeren wanneer het robotmaaier afdakje aan de rand van het gazon staat. De grasrobot rijdt de garage in om te laden. Een goede aansluiting op de elektrische aansluiting op het hoofdgebouw is aan te bevelen.

De uitstraling kan worden afgestemd op het huis. Als het huis bijvoorbeeld van baksteen is gemaakt, zou het mooi zijn als de robotmaaier garage ook van baksteen is gemaakt. Opgemerkt moet worden dat het alleen een kleine ruimte hoeft te vormen waarin de tuinmachine toegang krijgt, wordt opgeladen en ’s nachts veilig wordt opgeslagen. De garage hoeft niet te groot te zijn.