Voordelen van een verticuteermachine

De beste verticuteermachines

Alle voordelen van een verticuteermachine op een rij

Een verticuteermachine: het klinkt moeilijk, maar deze tuinmachine maakt je leven een stuk makkelijker. Heb je een gazon en wil je deze altijd zo goed mogelijk onderhouden? Kies dan voor een verticuteermachine. Deze machine zorgt ervoor dat mos, dood gras, onkruid en vilt zich niet verder kunnen verspreiden en dat je gazon er strak bij ligt, zonder dode stukken gras of donkere stukken mos. Dit onkruid kan zich snel verspreiden en er voor zorgen dat je gazon er niet zo mooi meer bij ligt. Een verticuteer machine kan dit snel voor je oplossen. Hier vind je de zes belangrijkste voordelen van de verticuteermachine.

1: Je gazon ligt er altijd mooi bij

Zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen, ligt je gazon er altijd mooi bij. Dit komt omdat de verticuteermachine alle onkruid, mos en vilt verwijderd door de scherpe messen in de machine. De messen gaan door de bodem heen en verwijderen deze wortels. Hierdoor is je gazon weer strak en netjes, het hele jaar door.

2: Het kost je weinig tijd

Je hoeft de verticuteermachine maar twee keer per jaar te gebruiken, en dan nog ben je er niet lang mee bezig. Je rijdt de machine over het gazon heen en de verticulator doet de rest. Resten aanharken is ook niet meer nodig, want dankzij de opvangzak worden alle wortels en het onkruid opgevangen en hoef je die na afloop alleen nog maar te legen.

3: Je gazon wordt belucht

Een handige extra van de verticuteer machine is dat het je gazon extra gezond kan maken. Nadat je hebt geverticuteerd, kun je het gazon ook beluchten. Hiermee maak je als het ware gaatjes in de bodem van het gazon, waardoor het gras onder andere licht, vocht en voeding goed kan opnemen. Hierdoor zal je gazon er dus nog mooier bij gaan liggen.

4: De machine heeft handige extra’s

Naast het beluchten heeft de verticulator nog meer handige extra’s. Zo zit er een opvangbak aan, waardoor je achteraf niet meer hoeft te harken. Daarnaast zijn er modellen waarbij de duwboom inklapbaar is. Dit scheelt een hoop ruimte met opbergen. Verder kun je de tuinmachine messen instellen op verschillende dieptes, waardoor je altijd alle dode wortels kunt verwijderen.

5: Er zijn betaalbare modellen

Een verticuteermachine lijkt prijzig, maar er zijn ook een groot aantal betaalbare opties aanwezig. Zo kun je op deze site ook kijken naar de goedkope verticulator Top 5 van dit moment, en daarnaast kun je ook zelf gaan kijken naar een betaalbaar model die daarnaast ook nog eens beschikt over de handigste extra’s.

6: Ook huren is mogelijk

Een verticuteermachine kopen niet altijd nodig. Het is tegenwoordig ook goed mogelijk om een verticuteermachine te huren, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt. Hierbij betaal je een huurbedrag maar ook een borgsom. Na de huurperiode kun je hem weer terugbrengen. Hiermee kun je geld besparen, maar veel consumenten kiezen er toch voor om een verticuteermachine te kopen.