Voordelen van een tuinfrees

De voordelen van een tuinfrees

Alle tuineigenaren weten dat, afhankelijk van de activiteit, tuinieren geen fluitje van een cent is. Wie ooit met de hand een bloembed of iets dergelijks heeft opgegraven, zal de voordelen van een motorhak waarderen. Uiterlijk wanneer de eerste stralen van de lentezon de natuur uit haar winterslaap doen ontwaken, wordt de hobbytuinier ook naar de tuin gelokt. De taak is nu om het huiselijk groen geschikt te maken voor het komende seizoen. Dit omvat het opgraven van bedden of zelfs het maken van nieuwe bedden. Een dergelijke procedure betekent veel fysiek werk. Wat zijn nu de voordelen van een tuinfrees? Met de tuinfreesmachine is het mogelijk om de inspanning te verminderen en ook de tijd die nodig is om te graven te verminderen. Deze tuinmachine kan echter niet in alle weersomstandigheden worden gebruikt en er zijn ook beperkingen aan de conditie van de grond.

De tuinfrees gebruiken tegen onkruid

Tuinfrees voordelen - Einhell GC-MT 3060 LDOnkruid is een van de grootste vijanden van een tuinman. Niet alleen is het zeer veelzijdig in zijn variëteiten, het is ook zeer resistent, en vaak is zelfs een klein stukje wortel al genoeg om het weer te laten ontkiemen. Als de te graven grond zeer zwaar wordt afgewisseld met wortels, kan het graven er zelfs toe leiden dat het onkruid zich plotseling op allerlei plaatsen bijna explosief begint te verspreiden. Ook als de bodem nat is van de regen, is het beter om geen gebruik te maken van een gondfrees, omdat dit de structuur kan vernietigen.

In tegenstelling tot de schoffel, die met spierkracht wordt bediend, dringt de gemotoriseerde schoffel niet zo ver in de grond door. Het effect is eerder beperkt tot de oppervlakte. Dit maakt het apparaat ideaal voor het losmaken van de grond na de winter. Aangezien de tuin freesmachine de laatste jaren bij veel hobbytuiniers veel gebruikt wordt, biedt de gespecialiseerde handel tal van apparaten van dit type aan. Afhankelijk van de grootte van de schoffel kunnen er ook kleine bedden mee verwerkt worden. Er zijn tal van toepassingsmogelijkheden, die met dit tuingereedschap kunnen worden verbonden.

Gemotoriseerde tuinfrees

Bij de aanschaf moet men niet alleen letten op de grootte en de kracht van de gemotoriseerde schoffel, maar ook het gewicht speelt een doorslaggevende rol. Zelfs als het het tuinieren aanzienlijk vergemakkelijkt, gaat het gewoon niet helemaal zonder spierkracht. De mens moet het voortouw nemen. Dit wordt zeker ondersteund door de rotatie van de hakmessen. Omdat men er echter op moet letten dat men de losgemaakte grond niet meteen weer stevig op de grond gaat staan, moet het mogelijk zijn om een zijdelingse beweging te maken. Tegelijkertijd is het belangrijk om de motor te allen tijde goed vast te kunnen houden. Het is ook een goed idee om de hoogte van de staven aan te passen om de rug zo veel mogelijk te ontlasten.

De voordelen van een elektrische tuinfreesmachine

De elektrische schoffel heeft vele voordelen. Net als bij een klassieke hand grasmaaier wordt de elektrische tuinfrees over het tuingedeelte geschoven, waarbij het ploegen, hakken en graven door de tuinmachine wordt uitgevoerd. Dit betekent dat gazons en perken in een veel kortere tijd kunnen worden voorbereid voor het planten. De bovenste laag wordt niet alleen geventileerd, maar ook het onkruid valt ten prooi aan de helmstok. Nog maar een paar jaar geleden was de elektrische tuinfreesmachine een eenmalig te gebruiken machine. Dit is echter veranderd. Omdat steeds meer particuliere gebruikers niet zonder deze tool willen, zijn er versies met verschillende extra onderdelen.

Tuinfrees voordelen: Veelzijdig gebruik

Dit betekent dat de cultivator in slechts enkele eenvoudige stappen kan worden omgebouwd tot een multifunctionele kunstenaar. Van kantensnijders en aardappelvernietigers tot sneeuwpersen, er is eigenlijk niets dat deze high-end modellen niet kunnen doen. Dit is natuurlijk zelden het geval bij goedkope elektrische knippers. Bij de aanschaf van een elektrische tuinfreesmachine moeten enkele punten nader worden overwogen, zodat de investering gedurende vele jaren daarna zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt. Zeer bepalend is niet alleen het aantal Watt, dat minimaal 1200 Watt moet zijn, maar ook de werkbreedte en -diepte. Op compacte freesmachines zijn deze respectievelijk 40 en 20 centimeter.

Als niet alleen smalle bedden gefreesd moeten worden, is een bredere uitrusting een goede keuze. Niet te vergeten dat er een stroomvoorziening nodig is. In de tuin moet een 230 volt stopcontact beschikbaar zijn en natuurlijk is een verlengkabel nodig. Sommige fabrikanten bieden apparaten aan met een geïntegreerde oplaadbare batterij. Deze zijn veel mobieler, maar vaak niet zo krachtig. Desalniettemin erkent men dat de elektrische tuinfreesmachine zich heeft gevestigd en slechts weinig tuinliefhebbers zouden het zonder deze hulp willen stellen.