Viking robotmaaiers

Wil jij het jezelf in de tuin het hele jaar door makkelijk maken? Met een Viking robotmaaier wordt het gehele onderhoud van je gazon geregeld, wat de grootte ook is. Het gras wordt gemaaid wanneer dit nodig is, maar dit is nog niet alles. Het gemaaide gras wordt in kleine deeltjes teruggeblazen op het gazon, en dit zorgt weer voor een goede natuurlijke bemesting. De verzorging van je gazon is dus in handen van een professioneel apparaat welke zo ontworpen is dat je je totaal niet druk hoeft te maken om de verzorging van het gazon. Met een robotmaaier van Viking kun je dus veel tijd winnen.

Over het merk Viking, onderdeel van Stihl Groep

Viking is een merk dat onderdeel uitmaakt van de Stihl Groep, een bekende Duitse fabrikant van elektrisch gereedschap voor in de tuin. Stihl heeft een aantal nieuwe iMow robotmaaiers in de collectie, die weer deel uitmaken van het merk Viking. De Viking robotmaaier heeft geen enkele sturing nodig, maar doet alles automatisch. Dankzij het gemakkelijk instellen van de robotgrasmaaier kun je hem direct aan de slag zetten. Het enige wat jij hoeft te doen is het onderhouden van de rest van de tuin: over het gazon hoef je je geen zorgen meer te maken.

Viking robotmaaier - iMow MI 632 PViking robotmaaier modellen

De maairobots van Viking zijn onder te verdelen in twee series: de MI-4 en de MI-6. De MI-4 serie bestaat uit de MI 422 en de MI 422 P, en de MI-6 serie bestaat uit 4 modellen: iMow MI 632, iMow 632 C, iMow MI 632 P en de iMow MI 632 PC. Tussen de diverse modellen zitten diverse verschillen, bijvoorbeeld in de capaciteit, maar ook in de kracht van de accu. Hoe duurder de maairobot, hoe meer gras de tuinmachine kan onderhouden, maar ook hoe langer de robot volledig opgeladen kan maaien.

MI-4: Viking iMow MI 422

Het eerste model in de MI-4 serie is de iMow MI 422. Dit is het kleinste model in het assortiment, met een maximale capaciteit van 500 m2. Het is wel de meest geluidloze Viking robotmaaier, met een maximaal geluidsniveau van 62 dB. Hiermee hoef je dus niet bang te zijn dat de rest van de buurt last heeft van jouw maairobot. Wanneer de batterij van de grasrobot leeg is heeft hij 90 minuten nodig om volledig op te laden. Dankzij de 18 Volt Li-Ion accu kan de iMow MI 422 dertig minuten aaneengesloten doorwerken.

MI-4: Viking iMow MI 422 P

De iMow MI 422 P is een grotere versie in deze serie en heeft enkele verbeteringen ten opzichte van de MI 422. Zo heeft de 422 P niet alleen een grote werkgebied (1000 m2), maar is ook de maximale helling net wat hoger: 40%. Hiermee kunnen dus ook wat heuvelachtige gazons met gemak gemaaid worden. Ook de werktijd ligt bij dit model net wat hoger dan zijn voorganger. Met een volle accu kan de iMow MI 422 P maar liefst 60 minuten aan een stuk door maaien. Het geluidsniveau is net als de MI 422 maar 62 dB.

MI-6: Viking iMow MI 632 en Viking iMow 632 C

De iMow MI 632 en de iMow 632 C lijken in bijna alles op elkaar, alleen is het enige verschil dat de iMow 632 C is uitgerust met een GPS module. Zo weet je als gebruiker altijd direct waar je robot maaier zich op dat moment bevindt. Verder is de capaciteit van beide modellen 3000 m2, en kunnen zij 90 minuten lang door maaien op een volle accu, die maar 60 minuten nodig heeft om volledig op te laden.

MI-6: Viking iMow MI 632 P en Viking iMow MI 632 PC

Net als de iMow 632 C is ook de iMow MI 632 PC eenvoudig met de app en GPS module te verbinden. Via de app kun je de robotmaaier aansturen en instellingen makkelijk aanpassen, zonder dat je er naartoe hoeft te lopen. De iMow 632 P is enorm geschikt voor grote tuinen en heeft dan ook een maximaal werkgebied van 3000 m2. Met een volle batterij is dit model in staat om 150 minuten achter elkaar te werken!

Viking robotmaaiers: intelligente modellen

De maairobots van Viking maken de gemaaide grassprieten erg klein door ze te versnipperen. Je hoeft het gras na het maaien dus niet alsnog zelf op te ruimen. De versnipperde grassprieten kun je laten liggen: deze dienen weer als bemesting voor het gazon. Op deze manier wordt je gazon optimaal gevoed en is extra bemesting dus niet meer nodig. Ook worden op deze manier gaten in het gazon sneller opgevuld. Dankzij het laadsysteem zal de robot grasmaaier zelf beslissen of opladen nodig is. De machine keert hiervoor zelfstandig terug naar het laadstation: hier kiest de robotmaaier zelf voor een normale of extra snelle oplaadsessie.

Andere voordelen van de Viking robotmaaier

De voordelen van een robotmaaier van Viking: niemand heeft last van de automatische gazonmaaier, zowel jijzelf niet als je buurtgenoten. De robotmaaiers van Viking zijn enorm stil en maken dus amper geluid tijdens het maaien. Het maximale geluidsniveau ligt ronde de 60 dB en is hiermee dus bijna niet te draaien. De grasmaaiers hebben een duidelijke display waarop je allerlei informatie kunt vinden en instellingen kunt aanpassen. Bij de MI-6 serie kan het bedieningspaneel zelfs worden opgepakt uit de robotmaaier, zodat je alles beter kunt zien. Ook zijn de MI 632 C en MI 632 PC te bedienen via een app; op deze manier kun je alles op afstand instellen.

Wat krijg je erbij geleverd?

Bij bestelling van een robotmaaier zitten er behalve de grasmaaier zelf nog een aantal onderdelen bij. Zo is het laadstation met bijbehorend bevestigingsmateriaal een van deze onderdelen. Deze kun je plaatsen op een plek die jij handig vindt. Dit kan de garage zijn, maar ook tegen een muur in de tuin. Ook krijg je de iRuler erbij, dit is een hulpmiddel voor het correct plaatsen van de perimeterdraad. Deze begrenzingsdraad met haringen moet je er wel zelf bij bestellen, want ze zitten niet bij het pakket inbegrepen. Ook de garage voor een robotmaaier moet je apart bestellen. Een robotmaaier dakje is een handig beschermmiddel tegen regen en wind.