Verticuteermachines vergelijken

Hoe kun je verticuteermachines vergelijken?

Je wilt een verticuteermachine kopen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn tientallen verschillende machines, van diverse merken en met andere eigenschappen. Hoe weet je nu welke je het beste kunt kiezen? Er is wel een manier waarop je kunt kijken welke verticulator het beste bij jouw wensen past. Hier vind je een aantal punten waar je de verschillende verticuteermachines op kunt vergelijken. Zo kun je kijken welke tuinmachine je het beste kunt aanschaffen voor jouw tuin, want niet iedere machine is hetzelfde!

1: De grootte van je gazon

Het is ten eerste belangrijk om te kijken naar de grootte van je gazon. Wanneer je dit hebt opgemeten, kun je al een groot deel van de verticuteermachines afschrijven. Deze zijn namelijk ook ingesteld op een maximaal oppervlak. Wanneer je een gazon hebt van 200 m2 of groter, zal het weinig zin hebben om een verticuteer machine aan te schaffen die geschikt is voor een gazonoppervlak tot 50m2. Kijk dus goed naar je gazon en maak op basis hiervan de keuze. Je kunt bij veel websites filteren op gazongrootte en daarmee maak je het jezelf al een stukje makkelijker.

2: Vermogen en maaibreedte

Andere belangrijke punten zijn het vermogen en de maaibreedte. Dit kan meespelen in hoe snel en makkelijk jouw gazon geverticuteerd wordt. Het vermogen geeft aan hoe krachtig de machine is. Verticuteermachines vergelijken op vermogen en maaibreedte is belangrijk. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger en hoe beter de machine is. Gemiddeld is een verticuteermachine van 1200 tot 1400 watt een sterke en goed optie voor je gazon. Ook de maaibreedte is van belang; dit geeft aan hoeveel cm er in een keer geverticuteerd kan worden. Bij sommige verticuteermachines is dit bijvoorbeeld 28cm, terwijl het bij een andere 35 of meer is. Hoe breder, hoe meer er in één keer gedaan kan worden en hoe sneller je klaar bent. Zoek je bijvoorbeeld een nieuwe handgrasmaaier, dan zul je ook op maaibreedte en vermogen moeten vergelijken.

3: Het merk en de prijs

Natuurlijk spelen ook de merk en de prijs een belangrijke rol bij het vinden van een goede verticuteermachine. Bekende en grote merken als Gardena, Wolf Garten en Stiga hebben stuk voor stuk goede tuinmachines in het assortiment, maar het is ook niet verkeerd om naar de minder bekende merken te kijken, zoals Einhell, Powerplus of Makita. Vaak liggen de prijzen hier ook lager, omdat je bij de bekende merken ook deels betaalt voor de merknaam. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding: wat krijg je voor je geld? Hoeveel messen heeft de machine? Zit er een opvangzak aan? ect.

4: Reviews van andere gebruikers

Tot slot is het ook aan te raden om de reviews te raadplegen bij het vergelijken van goede verticuteermachines. Vaak geven andere gebruikers hun ongezouten mening over een product en jij kan hier veel aan hebben. Wanneer een product veel negatieve reacties krijgt, kun je overwegen om voor een andere te kiezen. Kijk pas naar de reviews als je twee of meer opties hebt, zodat je hierdoor makkelijker een keuze kunt maken. Zijn de reviews van al jouw opties overwegend positief? Kijk dan naar wat je zelf het belangrijkste vindt, zoals bovenstaande punten en kies de beste verticulator voor jou!

Verticuteermachines vergelijken