Verticuteermachine onderhoud

Verticuteermachine accessoires

Alles over het onderhoud van een verticuteermachine

De verticuteermachine gebruik je slechts twee keer per jaar, maar dat betekent niet dat je hem nooit hoeft te onderhouden. Zowel tijdens als na het gebruik van de machine is het belangrijk om een aantal punten te onthouden, zodat je de levensduur van je verticuteermachine kunt verlengen. Het zou zonde zijn als je hem maar een aantal keer kunt gebruiken omdat je hem niet goed hebt onderhouden. Hier vind je tips over het juiste gebruik van een verticuteermachine, maar ook over hoe je hem na gebruik kunt onderhouden en schoonmaken. Ook is het belangrijk om de messen eens in de zoveel tijd te vervangen. Het is altijd goed om een extra set op voorraad te hebben.

Verticuteermachine accessoires

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk om werkhandschoenen aan te trekken wanneer je aan de slag gaat met een verticuteermachine. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de bescherming van je gehoor. Het dragen van werkhandschoenen geldt ook voor wanneer je de tuinmachine gaat onderhouden. Ook dan is het belangrijk om werkhandschoenen aan te doen. Wanneer je de messen gaat controleren is het wel zo prettig om ervoor te zorgen dat je je vingers hier niet aan snijdt. De messen zijn zeer scherp en kunnen snel wonden veroorzaken. Daarnaast is het ook altijd belangrijk om de stekker van de verticuteermachine uit het stopcontact te halen voordat je met verticuteermachine onderhoud begint.

Na gebruik van de verticuteermachine

Je kunt een verticulator op allerlei vlakken vergelijken met een grasmaaier, en dus ook wat betreft het onderhoud. Het is belangrijk om de onderkant van de machine goed te reinigen om zo roestvorming te voorkomen. Mos, onkruid en ander vuil kun je ook het beste verwijderen, bijvoorbeeld als het op de wielen zit, of op de behuizing. Droog deze onderkant met een oude, droge doek, zonder water! Daarnaast kun je de schroeven of bouten controleren en aandraaien als dat nodig is. De scharnieren kun je invetten zodat ze weer soepel werken. Check de verticuteer machine na gebruik ook altijd op eventuele loszittende of beschadigde onderdelen, zodat je hier gelijk iets aan kunt doen. Het kan zo zijn dat een onderdeel vervangen moet worden. Na het controleren kun je het toestel weer opbergen, bij voorkeur in een koele ruimte, zoals de schuur of garage.

Verticuteermachine onderhoud: messen

Net als bij robotmaaiers, is het eens in de zoveel tijd ook belangrijk om de messen te controleren. Hoe vaker de verticuteer machine wordt gebruikt, hoe groter de kans dat de messen slijten. Verticuteermachines wordt meestal maar één of twee keer per jaar gebruikt, en dat betekent dat de messen ook niet zo snel vervangen hoeven worden. Toch is het belangrijk om dit af en toe te controleren, omdat de grond van je gazon dit slijtageproces kan versnellen, vooral als het gaat om harde of droge grond. Wanneer weet je of de messen aan het slijten zijn? Je zult dan zien dat het resultaat van verticuteren terugloopt. Dan is het tijd om de messen te laten vervangen.

Het beste resultaat

Het is dus erg belangrijk om regelmatig verticuteermachine onderhoud uit te voeren. Op deze manier zorg je ervoor dat je verticuteermachine langer goed blijft werken. Daar heb je veel profijt van, want hiermee behaal je iedere keer weer het beste resultaat.