Verticuteermachine: elektrisch versus benzine

De beste verticuteermachines

Verticuteermachine: elektrisch vs. benzine

Bij de aanschaf van een verticuteermachine heb je de keuze uit een aantal verschillende aandrijvingen. Ten eerste kun je er voor kiezen om handmatig te verticuteren. Dit is echter af te raden, omdat het veel tijd in beslag neemt. Je kunt namelijk ook kiezen voor machinaal verticuteren. Dit gaat snel en is vaak nog nauwkeuriger dan wanneer je het met de hand doet. Je hebt hierbij de keuze uit twee opties: elektrisch en benzine. Zowel de elektrische verticuteermachine als de verticuteermachine op benzine hebben zo hun voor- en nadelen. Hier vind je alles over deze twee opties.

De voordelen van elektrisch

Een elektrische verticuteermachine wil zeggen dat de machine wordt aangedreven door stroom. Dit betekent dat je altijd en overal, waar er sprake is van stroomaansluiting, je gebruik kunt maken van de verticuteermachine. Je kunt grote en kleine gazons gemakkelijk verticuteren, zolang je maar stroom hebt. Daarnaast vergt het bezit van een verticuteermachine weinig onderhoud en is het apparaat ook licht. Dit zijn dan ook belangrijke redenen en hierdoor hebben al veel consumenten gekozen voor een elektrische verticuteermachine.

De nadelen van elektrisch

De elektrische verticuteermachine heeft ook enkele nadelen. Zo ben je dus altijd afhankelijk van stroom en is het dus ook mogelijk dat je niet overal bij kunt komen met het snoer van de machine. Daardoor heb je vaak een verlengsnoer nodig om het hele gazon te kunnen verticuteren. Daarnaast moet je altijd extra goed opletten dat het snoer niet in de weg zit van de tuinmachine, omdat dit vervelende ongelukken met stroom kan veroorzaken. De stroom is dus zowel een voordeel als een mogelijk nadeel van de elektrische verticuteermachines. Daarnaast kan een verticuteermachine op stroom ook minder krachtig zijn.

De voordelen van benzine

Je kunt ook kiezen voor verticuteermachines op benzine. Dit heeft als grootste voordeel dat je niet afhankelijk bent van stroom. Je kunt wanneer en waar je wilt gaan verticuteren, ook bij grote gazons. Je ondervindt bij deze tuinmachine geen hinder van een snoer en je kunt gemakkelijk in de hoeken komen. Daarnaast neem je de verticulator op benzine ook overal mee naar toe en kun je hem bijvoorbeeld ook uitlenen aan buren of vrienden. Daarnaast is de benzine verticuteermachine vaak ook een stuk krachtiger en zul je er dus nauwkeuriger mee kunnen werken, met een fantastisch resultaat.

De nadelen van benzine

Er zijn ook wat nadelen verbonden aan de keuze voor een verticuteermachine die op benzine loopt. Je moet ten eerste regelmatig de benzine bijvullen, omdat je dit vanzelfsprekend veel gebruikt. Zonder benzine kun je ook niet verticuteren, en dat betekent dat je altijd genoeg benzine in huis moet hebben. Daarnaast vergt een benzine verticuteermachine ook meer onderhoud dan een elektrische verticuteermachine; je moet regelmatig alles controleren of het nog soepel loopt. Verder is een verticulator op benzine vaak ook een stuk zwaarder en dit maakt het onprettig om de het hele gazon mee te verticuteren.

Beide aandrijvingen hebben hun voor- en nadelen. Toch wordt er veel gekozen voor de elektrische variant, vanwege het gewicht, maar ook het gemak van de stroomtoevoer. Wellicht is het dan tijd om voor een betaalbare verticuteermachine te kiezen.