Tuinfrezen in 3 stappen

Tuinfrezen in 3 stappen (instructies voor grond & gazon)

Wilt je een nieuw gazon aanleggen, de grond van je veld of bed losmaken of stenen en onkruid uit je tuin verwijderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres – want al deze zaken kunnen gegarandeerd worden door je grond dienovereenkomstig te frezen. De volgende stap-voor-stap instructies zullen duidelijk maken waar je op moet letten bij het frezen van je tuin.

Stap 1: Wachten op de juiste tijd van het jaar

Wolf Garten C 30 E tuinfreesBegin niet alleen met het frezen van de grond, maar zoek uit wanneer de juiste tijd van het jaar is voor je project. Hier is een overzicht van de twee belangrijkste toepassingsgebieden:

  • Frezen en heraanplanten van gazons: De beste tijd om een nieuw gazon aan te leggen is het voorjaar of de nazomer. Tijdens deze seizoenen is de bodem relatief warm, maar de luchttemperatuur is niet te hoog. Dit resulteert in perfecte omstandigheden voor het zaad en het nieuwe gazon.
  • Bereid de grond voor op de teelt van groenten en fruit: Om aan het einde van het seizoen een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen, is de timing van de teelt een belangrijk element. De perfecte tijd is afhankelijk van het fruit of de groente die je wilt telen. Kijk dus eerst naar een zaaikalender voordat je begint met zaaien of planten.

Stap 2: Kies het juiste tuingereedschap voor het frezen van de grond

Als het gaat om tuinfrezen, zijn er geen twee meningen. Met een tuinfrees heb je met relatief weinig inspanning het beste eindresultaat. Hoewel het ook mogelijk is om de tuingrond los te maken met een standaard schoffel, is de akker- en grasfrees veel complexer. Vooral als je een iets groter oppervlak wilt frezen, moet je daarom een professionele tuinfrees gebruiken.

Stap 3: Verwijderen van stenen en onkruid

Je bent klaar met het malen van de tuin en kijkt nu al uit naar het koele, ontspannende drankje na afloop? Wacht eens even! Er moet nog een laatste stap worden gezet. Vergeet niet de geschudde stenen en onkruid na het malen van de grond te verzamelen en weg te gooien. Nadat je de tuin hebt gefreesd, heb je de beste kans om dit te doen omdat de grond erg los is en de stenen vaak eenvoudig van het grondoppervlak kunnen worden geplukt.

Een tuinfrees kopen via internet of in een plaatselijke speciaalzaak

Je wilt eindelijk beginnen met tuin- en gazonbewerking en hebt hiervoor de juiste tuin freesmachine nodig? In principe hebt je altijd minstens twee verschillende procedures om uit te kiezen als je een tuinfrees wilt kopen – het internet of een aankoop in een regionale speciaalzaak voor tuingereedschap. Om definitief te bepalen bij welke leverancier je een tuinfreesmachine wilt kopen, is het zeker zinvol om eerst de verschillende voordelen en negatieve kanten van de twee varianten te vergelijken. De aankoop van tuinproducten in regionale speciaalzaken is hier en daar wat achterop geraakt. Maar er zijn zeker ook enkele rendabele functies voor het kopen van een freesmachine bij een regionale verdeler.

Tuinfrees in speciaalzaak kopen

In de plaatselijke speciaalzaak krijg je zeker een persoonlijk adviesgesprek, waarbij je ook vragen kunt stellen over de afzonderlijke stappen die bij de grondbewerking van de grond komen kijken. Maar ook de bijzondere winkelbeleving tijdens een wandeling door de winkelschappen in de doe-het-zelfzaak en een lokale contactpersoon voor het geval er in de toekomst problemen zouden ontstaan, kunnen worden genoemd als aantrekkelijke kenmerken van een aankoop in de regionale detailhandel.

Tuinfrees online kopen

Aan de andere kant is het zeker niet zonder reden dat de onlinehandel in het tuingereedschap segment zo populair is bij hobby- en professionele hoveniers. Enerzijds biedt winkelen via het internet een groot aantal producten waarvan je ook kunt profiteren. Aan de andere kant heb je ook het voordeel dat je voor elk product specifieke koperbeoordelingen kunt bekijken, evenals uitgebreide informatie over de betreffende merken en fabrikanten van tuinfreesmachines.