Stiga SHP 60 benzineheggenschaar

Stiga SHP 60 benzineheggenschaar

 • Aandrijving: Benzine
 • Lemmetlengte: 56 – 62 cm
 • Maximale takdikte: 26 – 32 mm

Ben je op zoek naar het juiste gereedschap voor perfect verzorgde heggen? Gebruik dan de Stiga SHP 60 benzine heggenschaar!

Producteigenschappen

Stiga SHP 60 benzine heggenschaarMet deze heggenschaar kies je voor een model met benzinemotor. Na het starten van het gereedschap met een tweetaktmotor en een cilinderinhoud van 24,5 cm³ per touwstart, zul je enthousiast zijn over de aangename bediening. Dit is mede te danken aan de trillingsdempende functie, die je armen en handen beschermt. De snoeischaar heeft daarentegen een 180° draaibare handgreep die in drie standen kan worden vergrendeld. Dit garandeert ergonomisch werken. De Stiga SHP 60 bereikt in totaal 3.500 sneden per minuut. Met een snijlengte van 55 cm pakt hij het dubbel geslepen lasergeslepen mes met takken tot 27 mm dik op. Voordat je een heggenschaar kiest, moet je duidelijk zijn over waar je de heggenschaar voor wilt gebruiken. Hoge of lage heggen? Wil je de heg vormgeven? Hieronder vindt je enkele tips bij de aanschaf van een heggenschaar.

Dubbelzijdige heggenscharen

De meest voorkomende heggenscharen zijn ontworpen voor het snoeien van heggen op borsthoogte. Als je kiest voor een dubbelzijdige heggenschaar, moet je ervoor zorgen dat je de achterste handgreep kunt verstellen. Dit verhoogt de flexibiliteit en maakt een betere ergonomie mogelijk bij het knippen van de zijkanten van de heggen. Bij het gebruik van de heggenschaar is het essentieel dat het zwaartepunt van de heggenschaar zich zo dicht mogelijk bij het lichaam van de gebruiker bevindt. Dit om de belasting van de armen, schouders en rug te minimaliseren. De tuinmachine moet ook een emissiebeperkend apparaat hebben dat het totale gewicht van de machine niet negatief beïnvloedt. Tevens dient de heggenschaar een efficiënte trilling demping te hebben. Dubbelzijdige heggenscharen zijn het meest geschikt voor het contour snoeien.

Eenzijdige snijheggenscharen

Dit type Stiga heggenschaar is speciaal ontwikkeld voor het knippen van rechte hagen. Het ontwerp van deze machines maakt het voor je gemakkelijker om rechte sneden te maken. Omdat de snijtanden zich slechts aan één kant van de maaibalk bevinden, kunnen langere sneden worden gebruikt zonder dat de machine te zwaar wordt. Dankzij het langere blad kun je grotere oppervlakken in één keer bewerken. Bovendien ligt het zwaartepunt van de machine iets dichter bij het lichaam van de gebruiker dan bij dubbelzijdige heggenscharen.

Heggenscharen

Stangheggenscharen worden gebruikt voor het knippen van hoge en lage hagen en voor het knippen van bodem bedekkende planten. Met een staafheggenschaar kun je hoge heggen knippen zonder dat je een ladder nodig hebt. De mogelijkheid om de maaibalk te verstellen/buigen vergroot je bereik en je flexibiliteit. Daarnaast stelt het je in staat om sneller te werken bij het knippen van lage of hoge heggen. Bodembedekkers worden het best gesnoeid met een langste stangheggenschaar. De motor van de stangheggenscharen dient ook als tegengewicht en zorgt er zo voor dat de machine tijdens het werk goed uitgebalanceerd is. Bovendien zorgt deze plaatsing van de motor ervoor dat de uitlaatgassen uit de buurt van de gebruiker worden gehouden.

Een heggenschaar kiezen

 • De snoeimachine moet een efficiënte trilling demping hebben die de trillingen bij de onderdelen waarmee de tuinier in contact komt tot een minimum beperkt
 • De motor moet worden uitgerust met een emissiebeperkingssysteem dat betere werkomstandigheden en minder milieueffecten biedt
 • De maaibalk dient monteerbaar te zijn, zodat je dicht bij de muren kunt snijden

Stiga SHP 60: Een krachtige en ergonomische heggenschaar met benzineaandrijving

Trillingsarm en flexibel: de heggenschaar is je trouwe metgezel. Daarnaast zorgt het voor indrukwekkende resultaten op heg die indrukwekkend zijn. Het Stiga SHP 60 model heeft een roterende handgreep die instelbaar is op drie standen. Het anti-vibratiesysteem is ontworpen voor comfortabel gebruik. Met een tandsteek van 27 millimeter bereik je een snelle en zuivere snede. De heggenschaar voelt wat betreft de hantering evenwichtig aan, hoewel hij met 5,5 kilogram relatief zwaar is. Een proma product van Stiga, een van de beste heggenschaar merken.

Voordelen

 • Gemakkelijk te starten
 • Comfortabel en evenwichtig in de omgang
 • Draaigreep met 3 standen
 • Antitrilsysteem

Nadelen

 • Handmatige choke