Stiga SCM 440 FS handgrasmaaier

Stiga handgrasmaaier

Stiga SCM 440 FS handgrasmaaier

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte grasmaaier, kunnen er veel overwegingen zijn die in je hoofd rondzingen. Zoek je een betaalbare variant? Is de grasmaaier wel breed genoeg voor mijn gazon? Is de grasmaaier wel goed voor het milieu? Raak ik niet continu in de knoop met een kabel? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf vooraf kunt stellen, voordat je overgaat tot een definitieve aankoop. Wanneer je op zoek bent naar een grasmaaier voor een klein tot middelgroot gazon die betaalbaar is, stil en goed voor het milieu, kom je al snel uit bij een handgrasmaaier. Diverse merken hebben handgrasmaaiers in hun assortiment, waaronder Stiga.

Stiga is een Zweeds bedrijf dat al sinds 1934 bestaat. De business qua tuinproducten is uiterst competitief, vele bedrijven tappen van hetzelfde vaatje. Het is dus uitzonderlijk moeilijk om lang mee te gaan in een dergelijk wereldje, maar toch lukt dit Stiga al meer dan 80 jaar. Dit komt dankzij een combinatie van een uitstekend assortiment gekoppeld aan betaalbare prijzen. Ook voor een nieuwe handgrasmaaier kun je bij Stiga terecht. Eén van de handgrasmaaiers die aan te schaffen vallen bij Stiga is de SCM 440 FS. Hierbij heb je de keuze uit twee varianten: één met opvangbak, en één zonder opvangbak inbegrepen.

De eigenschappen van de Stiga SCM 440 FS

Stiga SCM 440 FS handgrasmaaier + OpvangzakDe Stiga SCM 440 FS beschikt over vele eigenschappen die mensen belangrijk vinden in een grasmaaier. Ten eerste bezit het deze van nature omdat het een handmaaier is. Dit houdt in dat de maaier niet luidruchtig is, de beste optie op het gebied van milieuvriendelijkheid is, betaalbaar is, geschikt is voor kleine tot middelgrote gazons en tot slot eenvoudig te gebruiken is door iedereen. Maar er zijn meer redenen te benoemen waarom, als je op zoek bent naar een geschikte hand grasmaaier, de SCM 440 FS een goede kandidaat is als definitieve keuze.

De maaibreedte van deze grasmaaier is 40 centimeter, waardoor de Stiga SCM 440 FS prima in te zetten valt bij zowel kleine als middelgrote gazons. De maaihoogte heeft meerdere standen welke qua afstand variëren van 25 tot 76 millimeter. Deze snijhoogte is centraal in te stellen, zodat je niet per individueel wielas de boel elke keer dient in te stellen. Met een gewicht van 20 kg is deze kooimesmaaier relatief zwaar, maar hier staat tegenover dat deze wel uiterst stabiel op jouw gazon staat. De messen zijn contactloos, waardoor de geluidsproductie erg laag is. Daarnaast beschikt de SCM 440 FS over de mulching functie. Hierbij wordt het gemaaide gras in de machine versnipperd, waarna het via de voorkant opnieuw uitgeworpen wordt in het gazon. Door deze versnippering kan het gemaaide gras dienen als compost. Enig nadeel aan dit model is dat deze loopmaaier niet buiten de wielen kan maaien.

Specificaties van de Stiga SCM 440 FS

De hoogtepunten van deze Stiga kooimaaier op een rijtje:

  • 40 centimeter maaibreedte.
  • Snijhoogte tussen de 25 tot 76 millimeter. Deze is centraal in te stellen.
  • Contactloze, scherpe messen. Geen geluidsoverlast en een mooi resultaat.
  • Mulching functionaliteit.
    Gewicht van 20 kg.