Stiga SCM 240 R handgrasmaaier

Stiga handgrasmaaier

Stiga SCM 240 R handgrasmaaier

In 1934 richtte Stig Hjelmquist het Zweedse bedrijf Stiga op. De nadruk van dit bedrijf lag op het aanbieden van tuinproducten aan consumenten. Inmiddels gaat Stiga al meer dan 80 jaar mee, en nog steeds is het één van de bekendste en meest gekochte merken op de markt als het gaat om producten voor de tuin. Deze zijn veelal te koop tegen een goede prijs. Verwonderlijk is het dan ook niet dat je bij Stiga tevens handgrasmaaiers aan kunt schaffen. In het assortiment zijn twee handgrasmaaiers te vinden: de Stiga SCM 240 R en de Stiga SCM 440 FS (waarbij je kunt kiezen uit een variant met of zonder opvangbak). Laten we beginnen met het bespreken van de variant die beschikt over de beste prijs: de SCM 240 R.

De eigenschappen van de Stiga SCM 240 R

Stiga SCM 240 R handgrasmaaierEr kunnen veel redenen zijn waarom je overweegt om een grasmaaier aan te schaffen. Zo kan het zijn dat je recent een stuk gras hebt aan laten leggen in jouw tuin, welke onderhouden dient te worden. Tevens kan het zijn dat een oude grasmaaier vervangen moet worden. Er zijn ook specifieke overwegingen op te sommen waarom je het beste kunt kiezen voor een handgrasmaaier. Deze zijn relatief stil dankzij het ontbreken van ronkende motoren en elektrisch aangedreven onderdelen. Daarnaast zijn ze de beste optie als het gaat om het milieu. Immers worden handgrasmaaiers handmatig aangedreven, waardoor er geen behoefte is aan benzine en er tevens geen sprake is van uitstoot van gassen die slecht zijn voor de omgeving. Daarnaast is het qua gebruik de eenvoudigste grasmaaier op de markt. Voor kleine tot middelgrote gazons is er altijd wel een gepaste hand grasmaaier te vinden. Een goede keuze is de Stiga SCM 240 R.

Maaibreedte en maaihoogte

Dankzij de maaibreedte van 40 centimeter is de Stiga SCM 240 R handmaaier geschikt voor middelgrote gazons. Door deze breedte maai je in flinke stroken, waardoor de klus een stuk sneller geklaard is. Hierbij wordt deze grasmaaier geholpen door de vijf hardstalen messen die het maaien soepel laten verlopen. Dat is niet alleen goed voor het eindresultaat, maar hoe minder kracht jij dient te zetten om de grasmaaier soepel te laten lopen, hoe minder arbeid je dit kost. Er ontstaat een mooi baneneffect dankzij de combinatie van een cilindermaaier en een achterrol. Tevens is per wielas de maaihoogte instelbaar, welke in drie standen is vast te zetten. Deze kunnen rangeren van 25 tot 60 millimeter. Daarbij zorgt het relatief lage gewicht, 10 kg, ervoor dat de loopmaaier wendbaar blijft en eenvoudig te sturen valt.

Specificaties van de Stiga SCM 240 R

De Stiga handgrasmaaier beschikt over meerdere kwaliteiten die deze handgrasmaaier een interessante optie maken voor het onderhouden van jouw gazon. Hieronder worden een aantal positieve aspecten van deze maaier voor je gehighlight:

  • Maaibreedte van 40 centimeter, ideaal voor middelgrote gazons.
  • Drie standen snijhoogte, rangerend van 25 tot 60 millimeter.
  • In staat om mooi baneneffect te creëren.
  • Vijf hardstalen messen.
  • Relatief licht, met een gewicht van zo’n 10 kg.