Stiga SBC 242 D bosmaaier

Stiga SBC 242 D bosmaaier

 • Aandrijving: Benzine
 • Te trimmen: Hoog gras, Wildgroei zoals struiken
 • Maaibreedte draad: 36 cm of meer

De Stiga SBC 242 D wordt aangedreven door een 42,7 cm³ tweetaktmotor (1,25 kW) en heeft een maaibreedte van 45 cm. De machine heeft een versterkt ontwerp dat schokken opvangt en een ergonomisch, fietsend stuur dat een stevige grip en absolute controle over de machine biedt, zodat je veilig kunt werken. Met de nieuwste generatie Tap & Go dubbele draadsnijkop wordt de draad vrijgegeven door eenvoudigweg op de kop op de vloer te tikken. Deze kop wordt standaard meegeleverd met het drie-tands metalen mes en een dubbele riem.

Stiga SBC 242 D producteigenschappen

Ben je de grote graspluimen op je gazonranden en bomen beu? Dan moet je naar deze gemotoriseerde bosmaaier grijpen. Het zorgt voor alle gebieden die je grasmaaier niet kan bereiken. Dankzij de benzinemotor kom je gegarandeerd overal. Eén liter benzine is genoeg, dan is de tank vol en kun je aan de slag. Er is geen kabel om je op te houden en er is geen batterij om naar het laadstation te brengen. De tweetakt is zelfs bestand tegen dicht kreupelhout. Voor bijzonder hardnekkig groen kun je het mes klemmen. Vervolgens hakt de snoeimachine elke plant binnen een straal van 36 cm. Met de dubbele draad is de snijcirkel bijna twee keer zo groot. Zo kun je in één keer meer gras vangen en sneller aan de slag.

Comfortabel snoeien

Stiga SBC 242 D bosmaaierMaar zelfs als je langer moet werken, is dat niet erg. Omdat deze tuinmachine zeer eenvoudig te bedienen is. Daarnaast krijg je een brede dubbele schoudergordel. Zo kan de 8,3 kg comfortabel worden gedragen. Om ook de bosmaaier gemakkelijk door je tuin te kunnen manoeuvreren, is er ook een soort fietsstuur als stuur. Het kan zelfs worden aangepast aan je eigen manier van werken. Met de handgreep kun je ook versnellen, zodat je altijd volledige controle hebt over het apparaat. Het zachte en rubberen oppervlak betekent dat je niet per se handschoenen nodig hebt tijdens het werk. Wil je de draad verlengen? Tik gewoon even de bosmaaier op de grond. De draad wordt dan automatisch verlengd.

Met deze bosmaaier heb je altijd een spinnende motor aan het begin bij de hand. De tweetaktmachine met een cilinderinhoud van 42,7 cm³ ontvouwt zich snel op volle kracht. Dat is 1,25 kW – meer dan genoeg om onkruid te verwijderen. Heb je veel dicht struikgewas wat gesnoeid moet worden, dan kun je gerust deze bosmaaier kopen.

Voordelen van de Stiga SBC 242 D

 • De duplexgreep ligt stevig in je handen en weegt slechts 7,9 kg
 • Grassnijmes inbegrepen in de verpakking
 • Uitgerust met benzinemotor en Tap & Go schroefdraadkop, kun je ononderbroken en in alle rust werken
 • De Stiga SBC 242 D is uitgerust met een krachtige Kawasaki 42,7 cc motor, wat de beste oplossing is voor zwaar maaien
 • Versterkte structuur en de lage trillingen zorgen voor een hoog comfort voor elke snoeiklus
 • De STIGA SBC 242 D is veelzijdig dankzij de krachtige motor en de behuizing van een aluminiumlegering die zorgt voor robuustheid en een lange levensduur
 • Beschikt over een dubbele draadkop en een schijf met 3 bladen
 • De bosmaaier is klaar voor gebruik: je hoeft slechts één schroef voor het stuur en 2 schroeven voor de beschermkap te monteren

Aandrijfas en schakelaars

De aandrijfstang heeft een diameter van 28 mm en de stalen aandrijfas en het kegelwielpaar zijn gesmeerd. Ergonomisch, anti-schok, verstelbare helling: de helling kan worden aangepast met een inbussleutel en 3 schroeven bij het losdraaien. Het handvat van de Stiga bosmaaier is asymmetrisch met de lange linkerarm en de rechter- en korte arm. Dit maakt de bos maaier zeer comfortabel. De bediening is eenvoudig en intuïtief dankzij de automatische start/stopschakelaar.

De draadkop

De Tap n Go schroefdraadkop kan eenvoudig zonder sleutel worden geopend en vergemakkelijkt de invoer van de dubbele draad. Raak de draadkop tegen de grond aan en de draad gaat automatisch vooruit. De grote steenslagbeschermer is uitgerust met een tegenmes om de lengte van de schroefdraad aan te passen.