Stiga robotmaaiers

Een bekend merk in de tuinbranche is Stiga. Dit merk produceert al jaren allerlei producten die het tuinieren voor iedereen makkelijker maakt. Met een Stiga robotmaaier hoef je geen tijd meer te steken in het onderhouden van je gazon. Hoe groter je gazon, hoe langer je bezig bent met de onderhoud. Met een groot gazon kun je jaarlijks in totaal wel een complete werkweek bezig zijn. Als oplossing kiezen steeds meer consumenten voor het gemak van een robotgrasmaaier. Het is een goede investering, want je krijgt er een altijd goedverzorgde tuin voor terug, zonder dat je er enige tijd in hoeft te steken!

De innovativiteit en klasse van Stiga

In 1934 werd Stiga in Zweden opgericht. Door de jaren heen heeft het merk flink wat ervaring opgedaan in het produceren van innovatieve producten voor in de tuin. Het bedrijf is dan ook uitgegroeid tot een toonaangevend merk met een ruim assortiment van tuingereedschap zoals kettingzagen en heggenscharen. Ook de meest recente robotmaaiers zijn een voorbeeld van de klasse waarmee Stiga de producten ontwikkelt. Om een duidelijk beeld te krijgen van de verschillende robotmaaiers die dit merk aanbiedt, hebben we enkele topmodellen vermeld.

Stiga robotmaaier modellen

De collectie van Stiga bestaat uit een aantal innovatieve maairobots onder de naam Autoclip die stuk voor stuk uniek eigenschappen hebben. De Autoclip robotmaaiers van het merk hebben echter ook een paar zaken die je bij elke robotmaaier van het merk terugziet. De accu in een Stiga robotmaaier is voorzien van een geavanceerde technologie, wat resulteert in hoge prestaties, maar tegelijkertijd ook een langere levensduur. De slimme robot gazonmaaiers detecteren de hoogte van het gras en maken op basis hiervan de keuze voor de beweging die gemaakt wordt met de messen.

De beste Stiga robotmaaiers op een rij

Welke Stiga Autoclip robotmaaier is het beste voor jouw gazon? Hoewel iedere maairobot het gazon mooi strak maakt, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je naar kunt kijken voor je deze investering doet. De ene robotmaaier heeft speciale functies, terwijl de andere juist weer minder geluid produceert en zijn werk sneller doet. Het is aan jou om te bepalen welke maaier bij jouw tuin en je persoonlijke wensen past. Wil je een luxe robotmaaier die je van afstand gemakkelijk kunt bedienen of kies je voor een betaalbaar model? Dit is de top drie van beste robotmaaiers van het merk Stiga:

1: Stiga Autoclip 720 S

De Autoclip 720 S is een van de beste in zijn soort. Deze krachtige robotmaaier voor een grote tuin is geschikt voor gazons tot 4000 m2, en met Power Kit wel tot 6000 m2. Voor een grote tuin is dit model dus een absolute aanrader. Daarnaast gaat het apparaat 5 uur mee op een volle lading, en hoef je hem niet al te lang op te laden, zodat de robot grasmaaier daarna weer aan de slag kan. De Power Kit bestaat uit twee extra batterijen die de werktijd naar 10 uur verdubbelen. Overige informatie:

  • Maximale helling: 45%
  • Maaisnelheid: 30 m per minuut
  • Maaibreedte: 36 cm

2: Stiga Autoclip 530 SG

Ook dit model, de Autoclip 530 SG, is een geavanceerde robotmaaier die tot grootse dingen in staat is. Dankzij de GPS Module die dit model heeft kan het de grootte van het gazon berekenen en op basis hiervan een plattegrond maken. Deze GPS module kun je verbinden met de app op je smartphone, waarmee je bijvoorbeeld meldingen krijgt wanneer de robot maaier buiten de begrenzing komt. Dit kan door diefstal komen of doordat iemand hem optilt. Ook systeemmeldingen worden dankzij de GPS snel doorgegeven. Overige informatie:

  • Capaciteit: 3200 m2
  • Werktijd: 3,5 uur
  • Maaisnelheid: 30 m per minuut

Stiga robotmaaier - Autoclip 230 S3: Stiga Autoclip 230 S

Ook met de Autoclip 230 S kun je een groot gazon gemakkelijk laten maaien, dankzij een maximale capaciteit van 2000 m2. De maaibreedte is ten opzichte van de nummer 1 en 2 wat kleiner (25 cm) maar de kwaliteit doet er niet voor onder. De werktijd is maar liefst vier uur op een volle accu, met een dagelijks maaitijd van 9 uur. Voor kleine heuvels is de Stiga Autoclip 230 S wel geschikt, maar met een maximale helling van 35%. Overige informatie:

  • Maaihoogte: 25 tot 60 mm
  • Maaisnelheid: 30 m per minuut

De standaard functies op een Stiga robotmaaier

Met uitzondering van de Autoclip 221 is ieder model uitgerust met een aantal handige functies. Zo kun je de Stiga robotmaaier terug laten keren van de machine naar het laadstation, maar ook vanaf het laadstation naar het gazon. Daarnaast kun je instellen dat er wekelijks gemaaid wordt, maar kun je ook kiezen voor speciale zones in de tuin. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ene week het eerste deel van het gazon gemaaid wordt, en de andere week het tweede deel van het gazon.

De modellen beschikken ook over de Eco-modus: dit is een sensor die ziet waar al gemaaid is op het gazon of waar dit niet nodig is. Op deze manier zal de robotmaaier dus geen overtollig werk verrichten en wordt er dus energie bespaard. Daarnaast kun je de regensensor handmatig aan- en uitschakelen, en de gevoeligheid ervan instellen. Zo kun je dus bepalen of de robotmaaier al bij kleine spetters terugkeert naar het laadstation, of pas bij een grote regenbui. Ook heb je bij ieder model toegang tot de handleiding en krijg je een link naar handige video’s op YouTube om zo de werking van een robotmaaier te zien en het beste uit je robotmaaier te halen. Wil je een Stiga robotmaaier kopen, dan zijn deze video’s een mooie bron van inspiratie over hoe deze grasmaaiers functioneren.

Extra mogelijkheden op 528 S en 520 SG

De Autoclips 528 S en 520 SG hebben een aantal extra functies ten opzichte van de andere Stiga modellen. Zo kun je op het scherm van de robotmaaier de status van de huidige maaisessie zien, maar ook de voortgang van het opladen. Wil je details zien over de laatste maaisessie van de automatische grasmaaier? Ook dat kun je op het scherm van je maairobot.