Stiga kettingzagen

Stiga is het topmerk als het om kettingzagen gaat. Het merk werd opgericht in 1934 in Tranås, Zweden, door de heer Stig Hjelmquist. Sindsdien overtuigt het bedrijf met innovatieve oplossingen, pionierswerk en de hoogste kwaliteit van haar producten.
Stiga heeft meer dan 80 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van innovatieve consumptiegoederen, waaronder de Stiga kettingzaag. Gebaseerd op deze lange traditie zijn alle producten van de hoogste kwaliteit en bieden ze uitstekende prestaties. Consumentengeoriënteerde innovaties zijn van oudsher de belangrijkste zorg van Stiga. Hoogwaardige gemotoriseerde tuingereedschappen voor gebruik het hele jaar door – ergonomie, milieuvriendelijkheid en een hoge veiligheidsstandaard zijn de kenmerken van de machines. Tegenwoordig is Stiga een merk van Global Garden Products (GGP), een van de toonaangevende fabrikanten van gemotoriseerde gazonverzorgingsproducten zoals grasmaaiers, gazontractoren, frontmaaiers en bosmaaiers.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van Stiga kettingzagen?

Stiga kettingzaag - SE 1814 Q elektrische kettingzaagHet belangrijkste punt is zeker het toepassingsgebied van je ketting zaag. Afhankelijk van de vraag of je bomen wilt kappen of kleine onderhoudswerkzaamheden aan de bomen wilt uitvoeren, is een zaag van Stiga misschien wel de beste kettingzaag voor jou. Andere belangrijke kenmerken zijn het motorvermogen, het gewicht en de lengte van de zaagstang. Graag geven wij je voor alle categorieën een aantal richtlijnen, waarbij je uiteraard zelf (op basis van je toepassingsgebied) moet bepalen wat je wilt. Bovendien bieden veel fabrikanten van motorzagen technische hulpmiddelen aan die de bediening van de zaag vergemakkelijken. Het starten van de motorzaag kan snel problemen veroorzaken. Dit kan worden tegengegaan met verschillende starthulpmechanismen. Een apparaat voor een snellere (bij voorkeur gereedschap loze) kettingspanning kan ook zeer nuttig zijn. Antivibratie systemen zijn ook terug te vinden in veel modellen en dragen bij aan een betere hantering van de zaag.

Waar kan ik een Stiga kettingzaag kopen?

De keuze van de kettingzaag is afhankelijk van de toepassing. Als je een Stiga kettingzaag koopt, ben je waarschijnlijk het beste af bij een bouwmarkt. Hier kun je advies inwinnen en proberen hoe de zaag in je hand past. Natuurlijk kun je je zaag ook online kopen. Als je direct wilt kopen: alle producten die wij op onze site presenteren zijn voorzien van een link naar een online shop. Je kunt ook onze informatie gebruiken om uit te vinden welke kettingzaag geschikt is voor je.

Welke benzine moet ik gebruiken voor mijn kettingzaag?

Kettingzagen mogen niet worden gebruikt met conventionele benzine bij benzinestations. Om je motorzaag te laten werken, moet je deze vullen met een brandstofmengsel van benzine en motorolie. Dit benzinemengsel – ook wel alkylaatbenzine genoemd – is op veel plaatsen te koop. Het is echter ook mogelijk om zelf de benzine te mengen. Het is belangrijk om zowel hoogwaardige benzine als hoogwaardige olie te gebruiken om je zaagmachine een lange levensduur te garanderen. De mengverhouding voor het mengsel is één deel olie op 50 delen benzine.

Welke prijs kan ik verwachten bij de aankoop van een benzinemotorzaag?

De prijs van een Stiga kettingzaag is sterk afhankelijk van het type zaag. Terwijl je voor iets meer dan 100 euro een instapmodel kunt kopen, beginnen professionele kettingzagen bij ongeveer 500 euro en kunnen drie keer zo duur zijn.
Kleine allround zagen zijn de goedkoopste. Goedkope kettingzagen zijn te koop vanaf iets meer dan 100 euro. Tuinmachines van gerenommeerde fabrikanten in deze categorie zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 250 euro. De snijzagen zijn iets duurder. Hier vindt je goede producten vanaf ongeveer 450 Euro. Je moet dieper in je zak reiken voor de speciale Stiga kettingzagen. Met deze krachtige ketting zagen moet je rekening houden met een kostprijs van ongeveer 800 euro voor een aantrekkelijk model. Houd er echter ook rekening mee dat er de mogelijkheid bestaat om gebruikte apparatuur te kopen. Je kunt onder andere kettingzagen goedkoop kopen op verschillende online marktplaatsen.

Wat zijn de alternatieven voor een benzine Stiga kettingzaag?

De twee belangrijkste alternatieven voor benzinezagen zijn de Stiga accukettingzaag en de elektrische kettingzaag. Batterijzagen zijn meestal een stuk stiller en gemakkelijker te gebruiken door hun lagere gewicht. Hetzelfde geldt voor elektrische zagen, waar je op een stroomvoorziening bent aangesloten. Beide alternatieven zijn milieuvriendelijker en stoten minder vervuilende stoffen uit dan het benzine kettingzaag. Ze zijn echter veel minder krachtig dan benzinemotorzagen en bieden ook minder uithoudingsvermogen. Dus zijn batterij- en elektrische zagen een interessant alternatief als je er zelden of niet te veel mee werkt.

Beschermende kleding zorgt voor veiligheid bij het gebruik van een Stiga motorzaag

Veiligheid is een belangrijk sleutelwoord bij het werken met Stiga kettingzagen. Zelfs bij een lichte verwonding is het wondoppervlak altijd vrij groot. Daarom is beschermende kleding een absolute must, anders kan een beetje onzorgvuldigheid snel gevaarlijk worden. In ieder geval moet je je ervan bewust zijn dat het gebruik van een dergelijke zaagmachine altijd een risico met zich meebrengt. Onderschat nooit de gevaren van het zagen! Beschermende kleding bestaat uit een snij werende broek, een helm, snij werende handschoenen, een werk jas en stevige schoenen. Direct beschermende kleding kopen?

Veiligheidshelm

Het is belangrijk om een veiligheidshelm te dragen. Dit beschermt tegen vallende takken. De geïntegreerde gehoor- en gezichtsbescherming isoleert bovendien tegen lawaai en voorkomt ook splinters, zaagsel en zweepslagen in de takken. Een beschadigde helm mag niet worden gebruikt, maar moet worden vervangen. In het algemeen moet je uiterlijk na vijf jaar een nieuwe helmcombinatie kopen.

Snijbescherming broek

Deze speciale broek bevat speciale snijbeschermingsinzetstukken in het voorste beengedeelte tot aan het kruis. Bij het werken met hout is deze voorzorgsmaatregel zeer belangrijk om te beschermen tegen verwondingen.

Snij werende jassen

Kenmerkend voor deze jassen is dat ze zijn voorzien van een speciale snijbescherming in het schouder- en armgedeelte.

Veiligheidsschoenen

Ze bevatten een veiligheidsneus, enkelbescherming en snijbescherming. Dit betekent dat er minder kan gebeuren met vallende takken en sneden.

Beschermende handschoenen

Ook bij het werken met Stiga kettingzagen moeten je handen voldoende beschermd zijn. De hoogwaardige producten houden ook vuil, kou en vocht van je handen weg.