Stiga heggenscharen

Een Stiga heggenschaar kopen? Het merk Stiga is al jaar en dag ervaren in het produceren van tuingereedschap en ook de heggenscharen zijn hier het bewijs van. Het is lastig om een goede heggenschaar uit te kiezen die goede resultaten geeft, maar ook makkelijk te gebruiken is. Je kunt voor een elektrische heggenschaar kiezen, die je met een snoer aansluit op het stroom. Maar als je een grotere heg hebt kun je ook kiezen voor een heggenschaar met accu. Hierbij heb je geen last van een snoer, maar moet je stoppen als de accu leeg is. Welke keuze je ook maakt: bij Stiga ben je aan het goede adres voor je tuingereedschap.

Stiga heggenschaar assortiment

Stiga heggenschaar - SHP 60 benzine heggenschaarStiga is een Zweeds merk dat in 1934 werd opgericht. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid en worden er over de hele wereld innovatieve producten verkocht, waaronder een groot deel voor in de tuin. Het assortiment aan tuingereedschap van Stiga is zeer ruim en bestaat uit een aantal kwalitatief hoogwaardige heggenscharen. Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende heggenscharen van Stiga kun je op deze site kijken. Hier vind je niet alleen de beste modellen, maar ook hun functies en de prijs. Zo wordt een keuze maken nog wat makkelijker! Voor een goede heggenschaar kun je zeker een kijkje nemen in het brede assortiment van Stiga. Hier vind je zowel heggenscharen op accu als op benzine, waarmee je dus verzekerd bent van een krachtige hulp bij het snoeien van een heg. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van iedere aandrijving?

 • Accu: draadloos snoeien, geen last van een snoer die in de weg zit. De accu moet wel regelmatig opgeladen worden en je moet dus goed in de gaten houden of hij wel vol genoeg is als je gaat snoeien.
 • Benzine: met een heggenschaar op benzine kun je ook draadloos snoeien, en kun je op een professionele en krachtige wijze snoeien. Een benzine heggenschaar is vaak wel aan de zware kant.

De beste heggenschaar van Stiga bekijken

Om een goede keuze te maken vind je hier een selectie van de beste benzine en accu heggenscharen die Stiga ontwikkelt heeft. Op deze manier kun je de verschillende modellen gemakkelijk vergelijken en zo tot een keuze komen. Welke snoeimachine past het best bij jouw tuin en waarop kun je deze vergelijken? Je vindt een korte beschrijving van de modellen met daaronder de belangrijkste specificaties, bestaande uit meslengte, maximale takdikte, vermogen en gewicht. In het geval van een heggenschaar op accu vind je details van de accu.

Stiga SHP 60

De Stiga SHP 60 heggenschaar die op benzine werkt zorgt voor een stuk minder risico’s tijdens het snoeien. In tegenstelling tot een elektrische heggenschaar is dit model draadloos en er zit dus geen snoer in de weg tijdens het werk. Verder kun je er middelgrote tot grote heggen mee snoeien, mede dankzij het lange zwaard, maar ook het draaibare handvat maakt het snoeien in moeilijke hoeken nog een stukje eenvoudiger. Dit handvat kun je in 3 verschillende standen zetten, waardoor je horizontaal en verticaal kunt snoeien. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 61 cm
 • Maximale takdikte: 27 mm
 • Vermogen: 850 Watt
 • Gewicht: 5,5 kg

Stiga SMT 24 AE

Deze heggenschaar op accu van Stiga is dankzij de bijgeleverde telescopische steel zeer geschikt om ook op grote hoogtes vanaf de grond te snoeien. Daarnaast kun je de motor ook gebruiken in combinatie met en opzetstuk voor een kettingzaag. Door het lage gewicht van de snoeischaar kun je langer doorwerken, maar veel gebruik van de telescopische steel zal na verloop van tijd zwaar worden. Door het handige draaibare handvat kun je in alle mogelijke hoeken eenvoudig de takken wegsnoeien. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 45 cm
 • Meslengte met telescopische steel: 70 cm
 • Maximale takdikte: 18 mm
 • Gewicht: 3,2 kg

Stiga SMT 226

De Stiga SMT 226 is niet alleen erg handig om als heggenschaar op benzine te gebruiken, maar de motor kan ook gebruikt worden in combinatie met andere tuingereedschappen, zoals een trimmer, kettingzaag en bosmaaier. Daarnaast krijg je er ook een telescopische steel bijgeleverd, waarmee je vanaf de grond ook op grotere hoogtes gemakkelijk kunt snoeien. Hoge heggen zijn hierdoor geen enkele uitdaging met de Stiga SMT 226. Doordat de heggenschaar wel zwaar is, zul je het snoeien geen uren achter elkaar vol kunnen houden. Handige functies op de tuinmachine zijn softgrip, anti-vibratiesysteem en veiligheidsharnas. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 40 cm
 • Meslengte met telescopische steel: 70 cm
 • Maximale takdikte: 25 mm
 • Vermogen: 700 Watt
 • Gewicht: 7,3 kg

Stiga SHT 48 AE

Het grote voordeel van een heggenschaar op accu is dat je geen last hebt van een snoer die in de weg zit, wat wel zo is bij een elektrische heggenschaar. Wel moet je de accu regelmatig opladen, omdat deze maar enkele uren meegaat. Al met al is de SHT 48 AE een krachtige heggenschaar die zeer geschikt is voor middelgrote tot grote heggen. Deze lichte snoeimachine heeft een draaibaar handvat, waarmee je horizontaal en verticaal kunt snoeien. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 61 cm
 • Maximale takdikte: 27 mm
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Accu: 48 volt Li-Ion

Stiga heggenscharen vergelijken

Je kunt een Stiga heggenschaar op verschillende manieren met elkaar vergelijken. Je kunt kijken naar de aandrijving: elektrische, accu of benzine. Elektrische tuinmachines zijn constant met een snoer verbonden met netstroom, maar met accu of benzine kun je voor een onbepaalde tijd draadloos aan de slag. Verder kun je kijken naar de meslengte, die je baseert op de hoogte van de heg. Wanneer je een erg hoge heg in de tuin hebt staan, kun je ook kijken naar een heggenschaar met telescopische steel, die ervoor zorgt dat je vanaf de grond overal goed bij kunt komen. Ook het gewicht kan meespelen in je uiteindelijke keuze.

Kies voor een heggenschaar van Stiga

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte heggenschaar om jouw heg en struik mee te snoeien, is het goed mogelijk dat je uitkomt bij een exemplaar van Stiga. Je kunt ook nog verder kijken naar andere merken die een ruim aanbod van heggenscharen hebben. Ook die vind je op de website.