Stiga handgrasmaaier

Stiga handgrasmaaiers

Voor de onderhoud van jouw eigen tuin wil je producten gebruiken van de beste kwaliteit. Ook als het gaat om het bijhouden van jouw gazon wil je er zeker van zijn dat je producten in huis hebt die leiden tot een mooi eindresultaat. Niet alleen dat, maar je wilt tevens beschikken over tuingereedschap dat gemakkelijk te gebruiken is en tevens eenvoudig op te bergen is. Eén van de beste bedrijven op het gebied van tuingereedschappen is Stiga, een merk dat voldoet aan al deze eerder genoemde eisen. Ook een Stiga handgrasmaaier is absoluut de moeite waard. Maar eerst iets meer over Stiga.

Stiga werd al in 1934 opgericht. Zoals misschien al wel uit de naam af te lezen valt, heeft dit bedrijf Scandinavische roots. Om precies te zijn is het bedrijf opgericht in Zweden door Stig Hjelmquist. Wat je ook zoekt om jouw tuin optimaal te onderhouden, bij Stiga zul je het vinden. Het is niet voor niets dat Stiga al 80 jaar meegaat en nog steeds één van de grootste bedrijven op het gebied van tuinproducten is. Dit kun je alleen volhouden door te beschikken over een assortiment aan topproducten, zoals grastrimmers en robotmaaiers. En dankzij al die jaren aan ervaring zal de onderneming waarschijnlijk nog jaren aan de top blijven als het gaat om tuingereedschappen. Ook voor handmaaiers ben je bij de producent aan het juiste adres.

Stiga handgrasmaaiers

Waarom zou je kiezen voor een handgrasmaaier? Wanneer je beschikt over een klein tot middelgroot gazon, kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een handmaaier om de boel te onderhouden. Immers zitten er vele voordelen verbonden aan het gebruiken van deze soort grasmaaiers voor de onderhoud van het gras, zeker wanneer je het vergelijkt met andere soorten grasmaaiers. Zo is de hand grasmaaier van Stiga dé keuze als je het milieu belangrijk vindt, want schadelijk voor het milieu is een loopmaaier niet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld grasmaaiers die lopen op motoren, welke benzine slurpen en diverse nare stoffen uitstoten. En ook de grasmaaiers die netstroom als voeding gebruiken slurpen energie. In dat opzicht alleen al is een Stiga grasmaaier meer dan de moeite waard. In totaal kun je kiezen uit drie hand grasmaaiers, elk met hun eigen kwaliteiten.

De voordelen van een Stiga handgrasmaaier

Door de manier waarop handgrasmaaiers werken, zitten er van nature positieve aspecten verbonden aan het gebruik van dit type grasmaaier. Zoals eerder al werd benoemd, is een handgrasmaaier dé milieuvriendelijke optie op het gebied van grasmaaiers. Een groenere optie zul je niet vinden op het gebied van grasmaaiers. Daarnaast is een handgrasmaaier de gebruiksvriendelijkste grasmaaier, simpelweg omdat het gebruiken van deze grasmaaier zo simpel is: je duwt de maaier voort, waardoor de messenbladen draaien en het gras maaien. En omdat jij de complete controle hebt, kun je het gras maaien waar je maar wilt. Handgrasmaaiers zijn dus ook als wendbaarder te omschrijven in vergelijking met andere soorten grasmaaiers. Dat geldt ook voor de kooimaaiers van Stiga.

Stiga grasmaaier met opvangbak (optioneel)

Doordat een Stiga handmaaier geen gebruik maakt van een motor of een accu, is dit type grasmaaier veel stiller. Wanneer je in de tuin werkt, zul je dus nooit overlast veroorzaken voor mensen in de buurt. Ook zul je geen last hebben van eventuele verlengsnoeren, want je drijf een handgrasmaaier zelf aan. Omdat alle drie de modellen beschikken over een breedte van 40 centimeter, kun je in stroken van prima formaat het gras maaien. Hierdoor maai je jouw gazon een stuk sneller, waardoor het klusje sneller geklaard zal zijn. Ten slotte is het bij de duurste Stiga handgrasmaaier mogelijk om een opvangbak voor het gras aan te schaffen. Dit zal je een hoop tijd schelen, want het gras wordt nu opgevangen en hoeft dus niet meer opgeruimd te worden na het maaien.

De eigenschappen van een Stiga handgrasmaaier

Handmaaiers, van welk merk dan ook, beschikken over een aantal gedeelde eigenschappen. Logisch natuurlijk, want in principe hebben we te maken met dezelfde apparaten. Echter kunnen kwaliteiten van elkaar verschillen, en beschikt niet elke hand grasmaaier over dezelfde eigenschap. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de maaihoogte, welke bij duurdere varianten vaak centraal ingesteld kan worden terwijl dit bij goedkopere varianten per wielas gebeurt. Hieronder een overzicht van een aantal eigenschappen van de handgrasmaaiers van Stiga:

 • Aandrijving: altijd handmatig. De loopmaaiers van beschikken over een achterrol. Zoals de naam al duidelijk maakt, houdt dit in dat je deze handgrasmaaiers naar achter kunt rollen.
 • Breedte: alle handgrasmaaiers beschikken over een breedte van 40 centimeter.
 • Maaihoogte: rangeert van tussen de 25 en 60 millimeter bij de goedkope variant en 25 tot 76 millimeter bij de duurdere variant. Bij de goedkopere variant moet de maaihoogte per wielas ingesteld worden, bij de duurdere variant kan dit in één keer centraal.
 • Messenbladen: gemaakt van hardstaal en tevens contactloos. Dit zorgt voor een mooi resultaat.
 • Besturing: comfortabel stuur, iedere Stiga handgrasmaaier wordt gekarakteriseerd door zijn wendbaarheid.

Stiga handgrasmaaier soorten

Er zijn meerdere elementen die je in de gaten moet houden bij het speuren naar jouw ideale handgrasmaaier of loopmaaier. Het is hierbij van belang om jouw eigen behoeften en de behoeften van de tuin te overlappen met de eigenschappen en pluspunten dan wel minpunten van het gereedschap. Hierbij kan het gaan om elementen die niets te maken hebben met de kwaliteiten van de maaiers, bijvoorbeeld de prijs. Als je niet veel wilt betalen voor een handgrasmaaier, zul je al snel de goedkopere variant kiezen. En als je een opvangbak onnodig vindt omdat opruimen geen probleem is, is dat een accessoire die achterwege gelaten kan worden. Er zijn drie varianten handmaaiers beschikbaar. Hieronder worden ze besproken.

Stiga SCM 240 R

Stiga handgrasmaaier - SCM 240 RDe SCM 240 R is een effectieve en goedkope kooimesmaaier.

 • Maaibreedte van 40 centimeter.
 • Maaihoogte tussen de 25 en 60 millimeter, per wielas instelbaar.
 • Geen geluidsoverlast.
 • Vijf hardstalen messen.
 • Geen gedoe met accu’s, kabels of motoren.

Stiga SCM 440 FS (met of zonder opvangbak)

Stiga handgrasmaaier met opvangzak - SCM 440 FS handgrasmaaierNaast de goedkope variant is er de duurdere variant. Dit is de Stiga SCM 440 FS, welke in twee uitgaven te verkrijgen is: met of zonder opvangbak.

 • Maaibreedte van 40 centimeter.
 • Maaihoogte rangerend van 25 tot 76 millimeter.
 • Maaihoogte centraal in te stellen.
 • Sterk en robuust.
 • Optionele opvangbak.