Stiga grastrimmers en bosmaaiers

Wil je een Stiga bosmaaier of grastrimmer kopen? Op deze website kun je de verschillende modellen uitgebreid bekijken en op basis hiervan een keuze maken. Het assortiment van is groot en daardoor kan het lastig zijn om een goede bosmaaier of grastrimmer uit te kiezen. Toch kun je op deze website eenvoudig de vergelijking maken tussen de beste modellen. Welke is het meest geschikt voor jouw tuin en voor welke aandrijving kies je? Met een Stiga grastrimmer of bosmaaier wordt het onderhoud van je tuin een stuk makkelijker en ben je verzekerd van absolute topkwaliteit.

Stiga grastrimmer en bosmaaier assortiment

Stiga grastrimmer - SGT 24 AEOver de hele wereld zijn de innovatieve producten van Stiga te koop. Het merk, dat in 1934 werd opgericht in Zweden, is door de jaren heen wereldwijd bekend geworden. De fabrikant heeft een klein aanbod van bosmaaiers en gazontrimmers, maar hiermee ben je wel verzekerd van goede kwaliteit. De kwalitatief hoogwaardige bosmaaiers zijn prettig in gebruik en ook de grastrimmers kun je eenvoudig gebruiken voor het trimmen van de rand van je gazon. Bekijk het aanbod van op deze website en vergelijk jouw opties met elkaar zodat je zeker bent van de beste keuze.

Het gevoerde assortiment van is op het gebied van bosmaaiers en grastrimmers niet erg groot, maar toch zijn er een aantal goede producten te vinden. Wanneer je op zoek bent naar een bosmaaier of trimmer is het dus aan te raden om de modellen van Stiga zeker niet over te slaan. Zowel de bosmaaiers als de grastrimmers hebben een normale prijs en in ruil daarvoor krijg je ook veel kwaliteit. Door de verschillende modellen voor je op een rij te zetten krijg je een kijkje in de mogelijkheden die je bij het merk hebt.

De beste Stiga bosmaaiers

Welke keuze kun je het beste maken op het gebied van bosmaaiers? Bij de fabrikant heb je de keuze uit een drietal bosmaaiers die allemaal op benzine werken. Dit betekent dat je in ieder geval te maken hebt met een krachtig apparaat die je goed kunt gebruiken op het moment dat je tuin grenst aan water, waar je veel hoog gras, riet, struiken en onkruid tegenkomt. Om dit tegen te gaan kun je het beste een bosmaaier kopen. Hier vind je drie bosmaaiers met hun belangrijkste specificaties en overige informatie.

Stiga SBC 232 D

Een grote tuin onderhouden kan een flinke opgave zijn, maar dankzij de Stiga SBC 232 D kun je flink wat tijd besparen. Deze bosmaaier van Stiga is wat aan de zware kant, maar heeft in ruil daarvoor wel een extra krachtige benzinemotor die perfect is voor een park of grote tuin. Om zo comfortabel gebruik te kunnen maken van de bosmaaier is de SBC 232 D bosmaaier uitgerust met een dubbel ergonomisch handvat. Met dit model bosmaaier kun je zowel wildgroei als fijne begroeiing en hoog gras eenvoudig trimmen. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 43 cm
 • Vermogen: 0,9 kW 32,6 cc 2-takt
 • Geluid: 114 dB
 • Gewicht: 7,8 kg

Stiga SBC 242 D

Het tweede model, de Stiga SBC 242 D, is nog een tikkeltje zwaarder en luider dan de SBC 232 D, maar hier krijg je wel een hoop voor terug. De SBC 242 D bosmaaier is overal voor geschikt: het maaien van riet, wildgroei en hoog gras, maar ook voor de randen van je gazon. De krachtige motor van de Stiga grastrimmer zorgt ervoor dat er geen obstakels zijn om een strak gazon in de weg te staan. Tevens kun je gebruik maken van het dubbele handvat wat zorgt voor een optimaal gebruiksgemak. Via het handvat is de SBC 242 D trimmer eenvoudig te bedienen. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 45 cm
 • Vermogen: 1240 watt, 1,25 kW 42,7 cc 2-takt
 • Geluid: 115 dB
 • Gewicht: 8 kg

Stiga SBC 252 D

Met de Stiga SBC 252 D haal je een nog geavanceerder stuk gereedschap in huis. Deze uitvoering is zowel geschikt voor het trimmen van gras aan de rand van het gazon, bij bloemperken of tegen een muur aan, als voor het maaien van wildgroei als bosjes en struiken. Daarnaast zorgt de krachtige motor voor een moeiteloze klus in de tuin. De dubbele handgreep maakt het nog wat makkelijker: het gebruiksgemak wordt bevorderd dankzij de perfecte grip. Zelfs grote tuinen zijn geen enkele uitdaging meer dankzij deze SBC 252 D bostrimmer. Niet voor niets is dit een van de best verkochte bosmaaiers. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 45 cm
 • Vermogen: 1550 watt, 1,55 kW 51,7 cc 2-takt
 • Geluid: 116 dB
 • Gewicht: 8,3 kg

De beste Stiga grastrimmers

Je kunt ook kiezen voor een Stiga grastrimmer voor het bereiken van moeilijkere plekken in het gazon, zoals rondom obstakels of bij bloemen of planten in de buurt. Hoewel de keuze in trimmers niet groot is, kan het wellicht zo zijn dat een van deze grastrimmers precies is wat je zoekt. Op deze pagina vind je de beste gazontrimmers met hun specificaties.

Stiga SGT 24 AE

Deze Stiga grastrimmer werkt op accu, wat betekent dat je draadloos aan de slag kunt gaan in de tuin. In tegenstelling tot een elektrische grastrimmer heb je met de SGT 24 AE geen last van kabels en verlengsnoeren die in de weg zitten. Wel moet je in de gaten houden dat de accu niet leeg is wanneer je met dit stukje tuingereedschap begint aan het trimmen van je gazon. Met het verstelbare en softgrip handvat van de SGT 24 AE gazontrimmer kun je jouw ideale werkhouding aannemen tijdens het trimmen. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 30
 • Vermogen: 24 volt 4,0 Ah Li-Ion
 • Geluid: 96 dB
 • Gewicht: 3,3 kg

Stiga SBC 48AE

De draadloze Stiga SBC 48AE kantenmaaier is een aanwinst voor iedere tuin. Deze grastrimmer op accu heeft alles wat je nodig hebt om zelfs de randen van het gazon mooi strak te krijgen. Jekrijgt bij deze Stiga grastrimmer een handige draagriem voor het comfort, een krachtig vermogen die lijkt op die van een benzine bosmaaier en de mogelijkheid om allerlei grassen strak te trimmen. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 36 cm
 • Vermogen: 48 volt Li-Ion
 • Geluid: 100 dB
 • Gewicht: 5,3 kg