Stiga bladblazers

Stiga is een Zweeds merk dat in 1934 werd opgericht. Inmiddels hebben zij meer dan 80 jaar ervaring met het produceren en innoveren van gemotoriseerd tuingereedschap. De producten van Stiga zijn over de hele wereld te verkrijgen. Het doel van Stiga is om mensen zo veel en zo gemakkelijk mogelijk te laten genieten van tuinieren. Hier dragen zij dan ook echt aan bij met hun producten. In het assortiment heeft Stiga producten voor het maaien, trimmen, snoeien, zagen, hakselen, schoonmaken en de grondbewerking in je tuin. Daarnaast hebben ze diverse tuin accessoires zoals robotmaaiers, tuintractoren, frontmaaiers en veegmachines.

Stiga bladblazer assortiment

Alle gereedschappen van Stiga zijn van een hoge kwaliteit, zo ook de bladblazers. Bladblazers zijn noodzakelijk om iedere tuin gezond te houden, omdat je op deze manier mos en schimmels geen kans geeft. Dezen worden immers gecreëerd door dode bladeren. Stiga beschikt over zowel elektrische, accu en benzine bladblazers in het assortiment, die afhankelijk daarvan geschikt zijn voor kleine of grote tuinen. Alle bladblazers van Stiga hebben een ergonomisch design waardoor je geen last zult krijgen van een lamme arm na het bladblazen. Hier zetten we een aantal goede tuinmachines van dit merk voor je op een rijtje.

De SAB 80 AE

Deze Stiga bladblazer is een accubladblazer en daardoor erg gebruiksvriendelijk, want je bent niet gebonden aan snoeren. Het toestel heeft een 80 V technologie met een maximaal luchtvolume van 14,1 m³/min. Tevens is hij erg stil, geruisloos en zal je geen last krijgen van trillingen. Doordat het een accubladblazer is heb je er zeer weinig onderhoud aan. Ook veroorzaken dit soort bladblazers geen schadelijke uitstoten. De blaasmond is zo ontworpen zodat de lucht direct door de motorventilator gaat en hierdoor werk je met de snelheid van een jetturbine. De batterij waarmee de SAB 80 AE bladblazer is apart verkrijgbaar, en is de 2,5 Ah / 80 V batterij van Stiga. Tot slot bereikt deze tuinruimer luchtsnelheden tot 56 m/s.

De SBL 24 AE

Dit is tevens een accubladblazer van Stiga die wordt aangedreven door een 24 V batterij die wordt meegeleverd, net zoals de lader. Dit model bereikt een luchtvolume van maximaal 4,2 m³/min en de motor heeft een vermogen van 260 W. Deze blad blazer is zeer wendbaar en licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te controleren en manoeuvreren. Hij bereikt luchtsnelheden tot 60 m/s en is zeer onderhoudsvriendelijk. Ook hoef je met deze bladblazer je geen zorgen te maken over eventuele schade voor het milieu, want er worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Voor optimaal gebruiksgemak heeft de SBL 24 AE een handgreep met softgrip.

De SBL 2600

Stiga bladblazer - SBL 2600 elektrische bladblazer bladzuigerDe Stiga SBL 2600 is een bladblazer- én zuiger in 1. Het is een elektrisch model met een motor van 2600 W. Door middel van de zuigfunctie worden bladeren en ander vuil gemakkelijk opgenomen in de bladopvangzak van 45 liter, die zit inbegrepen bij het product. Deze bladruimer bereikt snelheden tot 420m/s en het luchtvolume bedraagt 7 m³/min. De versnipperfunctie van deze tuinmachine zorgt ervoor dat bladeren en vuil eerst wordt versnipperd alvorens te worden opgenomen in de opvangzak. Zo blijft er hierin meer ruimte over en kun je langer doorwerken. Verder beschikt deze bladblazer van Stiga over een intuïtieve bediening op de handgreep.

De SBL 327 V

Deze krachtige bladblazer van Stiga is werkt met een motor met vonkontsteking van 27,6 W. Hij heeft zowel een blaas- als zuigfunctie en is daarmee ideaal voor de wat grotere tuinen. Qua luchtvolume bereikt hij maximaal 10,2 m³/min en qua luchtsnelheid bereikt hij maximaal 72 m/s. Door de zuigfunctie komen bladeren terecht in een 55 liter grote opvangzak die bij het product zit inbegrepen. Dit gebeurt met de versnipperfunctie die deze tuinmachine heeft. Dit model heeft een zeer goede gewichtsverdeling en een draagriem en is daarom uiterst comfortabel te gebruiken. Deze bladruimer heeft een Easy Start functie en de bediening vind je op de handgreep.

De SBP 375

Deze Stiga benzine bladblazer met een motor van 75,6 cc met vonkontsteking is een echt krachtpatser, ideaal voor grote tuinen. Hij is zeer wendbaar en praktisch te dragen op je rug. De SBP 375 bladblazer van Stiga heeft een Auto Choke-systeem met voorversnellingsfunctie. Hij heeft een luchtvolume van 25 m³/min en bereikt luchtsnelheden tot 100 m/s. Hij beschikt over een fijn Anti-vibratiesysteem waardoor hij niet zal trillen, en ook de joystickhandel en gashendelblokkering zorgen voor optimaal gebruiksgemak. De zuigmond is zo gemaakt dat je de luchtstroom gemakkelijk kunt richten. Het rugharnas met schouderriemen en heupriem zijn ergonomisch ontworpen en daardoor erg comfortabel. De brandstoftank heeft een inhoud van 2,1 liter.

De SBV 48 AE

De SBV 48 AE is een uitstekende blad blazer die werkt met een accu. Hij wordt aangedreven door een 48 V en werkt met een 5 Ah batterij die tevens niet is inbegrepen bij het product. Het voordeel van deze bladruimer van Stiga is dat hij ook een zuigfunctie heeft, waarbij de bladeren worden opgevangen in een opvangzak van 40 liter groot. Het maximale luchtvolume bedraagt 9,6 m³/min en hij bereikt luchtsnelheden tot 83 m/s. Deze bladblazer is zeer milieuvriendelijk door de 5 Ah Lithium-ionbatterij van 48 V. Daarnaast is hij zeer stil en vrij van trillingen door de inductiemotor zonder koolborstels. Wanneer je de zuigfunctie inzet wordt er gebruik gemaakt van een versnippermes om het afval zo klein mogelijk in de opvangzak te krijgen.

Conclusie Stiga bladblazers

Als je een Stiga bladblazer aanschaft, dan kun je er van op aan dat je een product van topkwaliteit in handen krijgt. Heb je een grote tuin? Ga dan voor één van de benzine gedreven bladblazers van Stiga om grote klussen geklaard te krijgen. Heb je een wat kleiner gazon? Ga dan voor een accu of elektrische bladblazer, die ook nog eens zeer milieuvriendelijk zijn. Binnen de categorie bladruimers van Stiga zal je ook zien dat ze in prijs aardig wat kunnen verschillen, wat dus ideaal is afhankelijk van je budget. Alle producten van hebben een flinke garantie, hoeveel dat is hangt af van het product.