Speciale eigenschappen van een handgrasmaaier

De beste handgrasmaaiers

Speciale eigenschappen van een handgrasmaaier

Bij het vergelijken van handgrasmaaiers op eigenschappen, zul je waarschijnlijk al snel zien dat er vele kwaliteiten zijn die overeenkomen tussen kleinere en grotere maaiers. Iedere maaier heeft een bepaalde maaibreedte en een bepaalde snijhoogte, ook al zullen deze qua centimeter en millimeters van elkaar verschillen. Handgrasmaaiers maken tevens allen gebruik van messenbladen, hoewel deze in aantal en qua scherpte van elkaar kunnen verschillen. Echter zijn er tevens eigenschappen en functies die niet op elke soort handmaaier te vinden zijn. Deze worden hieronder in meer detail besproken.

Opvangbak of opvangzak

Eigenschappen van een handgrasmaaier - Skil 0721 AAWaarschijnlijk is het één van die klusjes waar je altijd tegenop kijkt wanneer je klaar bent met het maaien van het gras: het opruimen van het gemaaide gras dat verspreid ligt over het hele gazon. Gelukkig is er een oplossing voor dit lastige klusje die er voor zorgt dat het opruimen van de grasresten geen enkel probleem meer is: een opvangbak of opvangzak. Aan de hand van deze accessoire vang je in één keer het gemaaide gras op in een bak of zak, waarna het opruimen van het gemaaide gras een kwestie is van het legen van deze bak of zak. Dat scheelt een hoop tijd en arbeid. Bij sommige handgrasmaaiers zit deze bak of zak inbegrepen, bij anderen niet. In dat geval is het mogelijk om de opvangbak of zak los aan te schaffen.

Handgrepen met softgrip

Het maaien van gras is een arbeidsintensief klusje, omdat je zelf de aandrijving vormt van het gereedschap. Door de kooimaaier vooruit te duwen creëer je de rotatiekracht die de messen laat draaien waardoor het gras gemaaid kan worden, maar dit komt allemaal voort uit de kracht die jij er in stopt. Eén onderdeel die het maaien van het gras iets minder arbeidsintensief maakt, is softgrip. Dankzij softgrip op de handgrepen is het duwen dan wel vasthouden van de loopmaaier een stuk aangenamer voor jouw handen, waardoor het klusje ook wat beter vol te houden is. Al met al maakt het de klus van het maaien een stuk aangenamer.

Gras recycling of mulching

Gras recycling of mulching is een functie die vooral voorkomt bij duurdere varianten van de hand grasmaaier. Hierbij gaat het gras meerdere keren door de messen en wordt het gemaaide gras versnipperd, waarna het via de voorkant opnieuw uitgeworpen wordt. Door deze versnippering kan het gemaaide gras dienen als compost. Een extra functie waardoor je nog meer uit jouw tuin kunt halen.