Welke soorten handgrasmaaiers zijn er zoal?

De beste handgrasmaaiers

Welke soorten grasmaaiers zijn er zoal?

Als het gaat om het uitkiezen van een type grasmaaier, heb je keuze uit meerdere soorten. Deze soorten grasmaaiers hebben elk zo hun eigen kwaliteiten, voor- en nadelen. Belangrijk is dat je bekijkt wat jouw gazon nodig heeft en wat je zelf belangrijk vindt in een grasmaaier. Zo vind je eenvoudig het type grasmaaier dat het beste aansluit op jouw behoeften. Hieronder worden de soorten grasmaaiers in meer detail besproken, wat je een beeld zal geven van de individuele eigenschappen van deze soorten grasmaaiers.

Handgrasmaaiers

Soorten handgrasmaaiers - Gardena Comfort 400 CDe grasmaaiersoort die nog handmatig aangedreven dient te worden, is de handgrasmaaier. Bij dit type grasmaaier komt er geen accu, motor of kabel aan te pas, je dient zelf de grasmaaier vooruit te duwen met de handen. Door de handmaaier vooruit te bewegen beginnen de messen binnen de bladen te roteren. Dit stelt deze scherpe messen in staat om het gras te maaien. Er zijn meerdere typen handgrasmaaiers, waar de distinctie hem vooral zit in het werkgebied capaciteit. Goedkope handgrasmaaiers zijn gericht op kleinere gazons, duurdere varianten zijn meer geschikt voor grotere gazons. Daarnaast kunnen handgrasmaaiers verschillen op diverse eigenschappen. Hierbij kun je denken aan maaibreedte, maaihoogte, met of zonder opvangbak, vier of vijf messen, gewicht, grootte, inklapbare duwboom, wielbreedte en meer. Het voordeel van een handgrasmaaier is dat de tuinmachine eenvoudig te gebruiken is, weinig geluid produceert, milieuvriendelijk is en nergens aan vast zit.

Elektrische grasmaaiers

Zoals de naam al aangeeft, gebruikt een elektrische grasmaaier stroom als voeding. Dit kan op twee manieren: aan de hand van netstroom via een kabel of aan de hand van een vooraf opgeladen accu. Veelal dienen de meeste elektrische grasmaaiers nog steeds op een stopcontact aangesloten te worden, maar maaiers met accu’s zijn dus ook een optie. Voordelen van dit type grasmaaier zijn het feit dat ze niet belastend zijn voor het milieu en daarnaast produceren ze weinig geluid. Als je een maaier met accu hebt, heb je tevens geen last van kabels.

Benzinegrasmaaiers

Dit type grasmaaier maakt gebruik van een motor welke runt op benzine. Hierdoor is dit type grasmaaier erg geschikt voor de wat grotere grasvelden. De benzinemotor is de aandrijving, deze zorgt er voor dat de messen kunnen roteren. Ook is het handig dat de snelheid waarmee de messen roteren door jezelf ingesteld kan worden. Echter is dit type maaier het slechtst voor het milieu, door het gebruik van benzine en de schadelijke gassen die het uitstoot.