Ryobi bladblazers

Ryobi is een merk van de Techtronic Industries (TTI) groep: een wereldwijde fabrikant van benzine en accu aangedreven tuinmachines (zoals de RLM18X36H250F accu grasmaaier) en powertools. Ryobi is een professioneel en innovatief bedrijf dat elektrische gereedschappen produceert. Het bedrijf staat bekend om de uitstekende prestaties van de producten en daardoor grote betrouwbaarheid. In de loop van de jaren hebben zij vele innovaties voor hun gereedschappen de wereld in gebracht, zoals de Expand-It, Autoshift, Touchstart en het One + Tool System. Daarnaast hecht Ryobi veel waarde aan milieuvriendelijkheid en aan Europese veiligheidsnormen.

Ryobi bladblazer assortiment

Ryobi bladblazer - RBL26BP benzine bladblazerVoor iedere klus in huis en in tuin heeft Ryobi wel een geschikt gereedschap in het assortiment. Zo hebben ze gereedschappen om te boren, schroeven, zagen, metaal te bewerken, schaven en frezen. Voor in de tuin heeft het merk gereedschappen om te kunnen grasmaaien, grastrimmen en heggen te onderhouden. Maar ook tuinmachines als kettingzagen, hogedrukreinigers, generatoren en hakselaars kun je hier vinden. Uiteraard zijn ook de bladblazers van Ryobi van topkwaliteit, die we hier voor je op een rijtje zullen zetten om het kiezen tijdens het kopen wat gemakkelijker te maken.

De OBL18JB

De OBL18JB is een zeer degelijke en prima bladruimer die werkt met een accu. Het ontwerp is zeer efficiënt en comfortabel zodat je optimaal kunt genieten van de maximale prestaties. Deze tuinmachine beschikt over verschillende snelheden zodat je hem zeer veelzijdig kunt gebruiken. Een leuke feature van deze blad blazer is de ingebouwde afvalschraper die je gebruikt om hardnekkig vuil en bladeren te verwijderen. Deze bladblazer van Ryobi werkt met een Li-ion accu die niet wordt meegeleverd, net zoals de lader. Het toestel bereikt blaassnelheden tot wel 160 km/h en heeft een luchtvolume van 7,9 m³/min. Met een licht gewicht (inclusief accu) van slechts 2,5 kg is hij zeer gemakkelijk de manoeuvreren en controleren.

De 18 V One+™ Hybride

Deze bladblazer van Ryobi beschikt over een innovatieve hybridetechnologie zoals de naam al doet vermoeden. Die houdt in dat deze bladblazer een accu- en netvoeding optie heeft. Hierdoor kun je gegarandeerd non-stop doorwerken met deze machine. Hij is zeer licht van gewicht (1,7 kg), maar dat maakt hem niet minder krachtig. Hij bereikt blaassnelheden tot 250 km/h waardoor je gegarandeerd je tuin schoon krijgt. De 18 V One Hybride bladblazer heeft een zeer comfortabele handgreep met de innovatie GripZone van Ryobi, waardoor je nog prettiger zult kunnen werken. De blaasbuis heeft een snelkoppeling en de aan-en uitschakelaar is ergonomisch. De blazer wordt geleverd zonder accu en zonder lader, maar deze kun je gemakkelijk apart aanschaffen.

De OBL1820S

De OBL1820S is een topproduct dat zeer licht van gewicht is, namelijk slechts 1,6 kg. Het is een accu bladblazer waardoor je geen gedoe met snoeren zult ervaren tijdens het gebruik. Deze tuinruimer is dan ook ideaal voor kleine tuinen en kan gebruikt worden door zowel ervaren als beginnende tuiniers. De OBL1820S is bij uitstek geschikt voor het schoonmaken van harde oppervlaktes. Voor extra comfort tijdens langdurig gebruik beschikt deze bladblazer over een overmould. Het hogesnelheidsmondstuk zorgt voor luchtstroomsnelheden tot wel 245 km/h, en het luchtvolume bedraagt 2,6 m³/min. De accu en de lader zitten wederom niet inbegrepen bij het product en zal je apart moeten aanschaffen bij Ryobi.

De RBL36JB

De Ryobi RBL36JB bladblazer is een hoge prestaties bladblazer. Deze is dan ook bij uitstek geschikt voor de wat zwaardere klussen. Het is een accubladblazer waardoor je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt en waar nodig is. De accu van deze bladblazer is een 36V accu waardoor je werkzaamheden razendsnel zult uitvoeren. Hij beschikt tevens over een Jet-Turbine blazer voor maximale en verbeterde gebruiksduur. Het luchtvolume bedraagt 7,8 m³/min en luchtsnelheden bereiken tot 160 km/h. Hiermee zijn zelfs zware of natte bladeren voor deze blazer geen uitdaging. Om meer controle te hebben tijdens het gebruik kun je rekenen verschillende snelheden. Het Overmould handvat zorgt voor veel comfort bij langdurig gebruik. Bij deze bladruimer zitten de accu en de lader niet inbegrepen.

De OBV 18

Deze Ryobi bladblazer heeft een hoge prestaties motor waardoor hij zeer geschikt is voor grote tuinen en klussen. Hij beschikt over veel handige features en innovaties wat het gebruik een waar genot maakt. De motor zonder koolborstel maakt het vele malen efficiënter om te blazen en zuigen. Schakel de turbo modus in voor meer kracht en voor uitdagende werkzaamheden. De OBV 18 bladruimer heeft tevens een zuigfunctie, wat ideaal is om snel en voorgoed van al het vuil en de bladeren af te komen. Daarnaast is het handvat zeer comfortabel. Deze bladblazer van Ryobi is zeer geschikt voor harde oppervlaktes. De blaassnelheid is 201 Km/h en het luchtvolume bedraagt 6 m³/min. Bij deze bladblazer zit geen accu en lader inbegrepen.

De RBV3000CESV

Deze Ryobi bladblazer is een bladblazer en bladzuiger in 1. Hij heeft een krachtige 3000 W motor, zoals de naam al doet vermoeden. Hiermee bereikt hij luchtsnelheden tot 375 km/u. Deze bladblazer is zeer geruisloos en is daarom niet van overlast voor jou en je omgeving. Het luchtvolume bedraagt daarbij 14 m³/min. De innovatie PowerMulching functie van Ryobi vind je ook in deze bladblazer. Hierbij hakselen stootvaste en duurzame messen het afval tot wel 16 keer kleiner waardoor er veel inhoud in de opvangzak past. De snelschakelaar maakt het gemakkelijk om te schakelen van blaasfunctie naar zuigfunctie. Om het af te maken draag je deze bladblazer comfortabel over je schouder met de schouderdraagriem.

Accessoires en benodigdheden voor de Ryobi bladblazers

De accubladblazers van Ryobi hebben geen accu inbegrepen. Deze zal je dus apart moeten kopen bij. Gelukkig hebben ze vele uitstekende accu’s in het assortiment, die je in vele gevallen ook voor andere Ryobi gereedschappen kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de ONE+ accu’s met een uniek 18 V systeem. Deze accu’s en laders kun je gebruiken voor niet alleen de bladblazers, maar ook voor minstens 35 andere powertools en tuingereedschappen van Ryobi. Andere accu’s zijn de 4 V, 12 V, 14 V en 36 V. Het type dat je nodig hebt is afhankelijk van de blad blazer.