Robotmaaier kopen?

Ben je geen fan van tuinieren of heb je simpelweg de tijd niet voor het onderhouden van je gazon? Dan kun je een robotmaaier kopen. De robot grasmaaier is de ideale manier om je gazon toch altijd netjes te houden, zonder dat je hier enige tijd in hoeft te steken. Toch kan het uitkiezen van een goede robotmaaier een aantal vragen oproepen. Wat zijn de voordelen van zo’n automatische grasmaaier, en zitten er ook nadelen aan het apparaat? Daarnaast moet je ook een goede maairobot kiezen uit een ruim aanbod van verschillende merken. Via onze site maak je eenvoudig de juiste keuze voor de beste robotgrasmaaier. Want een robotgrasmaaier is een uitkomst voor iedere tuin

De beste robotmaaier merken

Wat zijn de betrouwbaarste en beste robotmaaiers van dit moment?

Robomow robotmaaier

De beste Robomow maairobots

Gardena robotmaaier

De beste Gardena maairobots

Wolf Garten robotmaaier

De beste Wolf Garten maairobots

Viking robotmaaier

De beste Viking maairobots

Worx robotmaaier

De beste Worx maairobots

McCulloch robotmaaier

De beste McCulloch maairobots

Bosch robotmaaier

De beste Bosch maairobots

Stiga robotmaaier

De beste Stiga maairobots

Yard Force robotmaaier

De beste Yard Force maairobots

Wat is een robotmaaier?

Wolf Garten LOOPO M2000 robotmaaier kopen?Een robotmaaier is een automatische grasmaaier die jouw gazon er altijd spik en span uit laat zien. Deze automatische gazonmaaier is een relatief nieuwe manier om het gras te maaien en is dan ook de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook jij kunt handig gebruik maken van de vele voordelen die een automatische maaier met zich mee brengt. Maar wat doet een maairobot nu precies? De robot grasmaaier maait het gras en maakt het gemaaide gras klein om het vervolgens weer uit te blazen. Dit gras dient vervolgens weer als voedingsstof voor het gemaaide gras. Je hebt dus geen omkijken meer naar je gazon; de automatische grasmaaier neemt al het werk op zich.

Geschikt voor iedere tuin

Je hoeft geen grote tuin te hebben om gebruik te kunnen maken van de robotgrasmaaier. Ook in kleine tuinen komt de automatische gazonmaaier goed tot zijn recht. Ga je een robotmaaier kopen, dan start je met het kijken naar de grootte van het te maaien gebied.

  • Kleine tuin (tot 100 m2): hoe klein een tuin ook is, wanneer je het kleine stukje gras een poos niet maait kan het flink hoog groeien. Een robot maaier komt dan goed van pas.
  • Gemiddelde tuin (100 tot 700 m2): ook in een middelgrote tuin kun je heel wat tijd besparen met de aanschaf van een automatische grasmaaier.
  • Grote tuin (vanaf 1000 m2): een grote tuin betekent ook vaak een groot gazon. Om dit gazon goed te onderhouden zonder dat het jou tijd kost is een maairobot een echte uitkomst.

De beste robotmaaier merken op een rij

Bij het uitzoeken van een maairobot heb je de keuze uit verschillende merken. Deze tientallen merken hebben een flinke collectie van automatische maaiers aan te bieden. Om het je iets makkelijker te maken, hebben wij de acht beste robotmaaier merken voor je op een rij gezet. Deze merken hebben bewezen de meeste ervaring te hebben in het produceren van goedwerkende grasrobots:

Bij Tuinmechanisatie.nl kun je al deze merken uitgebreid bekijken, zoals hun ervaring op het gebied van automatische gazonmaaiers en de beste producten van het merk. Tevens kun je diverse accessoires aanschaffen, zoals een beschermhuis en maaimesjes.

Een goede robotmaaier kopen, zo doe je dat

Een robotmaaier kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Om de keuze voor jezelf iets makkelijker te maken, is robotmaaiers vergelijken een goed idee. Zo kun je verschillende maaiers met elkaar vergelijken en zo ontdek je welke het best bij jouw tuin past. Je kijkt ten eerste naar de grootte van het gazon, want op basis daarvan wordt gekeken naar het vermogen van verschillende maaiers. Ook het hellingspercentage van je gazon moet bekeken worden voordat je een keuze maakt. Niet iedere robot heeft namelijk dezelfde kwaliteiten en daarom moet er gekeken worden naar de verschillende opties.

De vele voordelen van een maairobot

Een maairobot is in meerdere opzichten een aanwinst voor je huishouden. Er zijn een aantal belangrijke voordelen waar je optimaal van kunt profiteren bij het kopen van een automatische gazonmaaier. Handmatig maaien met een handgrasmaaier is bijvoorbeeld verleden tijd, maar ook met het opruimen van afval hoef jij je niet meer bezig te houden. Daarnaast is er voor ieder soort gazon wel een goede maairobot te vinden. Op basis van deze aantrekkelijke voordelen kun je besluiten of een robot grasmaaier kopen voor jou interessant is. De belangrijkste voordelen van een robotmaaier op een rijtje:

  • Tijdbesparing – je hoeft geen tijd meer meer te steken in het bijhouden van je gazon. De robot is zelfstandig, en zet zichzelf aan en uit wanneer dit nodig is.
  • Totale verzorging – een robotgrasmaaier zet zich niet alleen in voor het maaien van het gras, maar gebruikt ook het gemaaide gras als bemesting voor je gazon.
  • Geluidloos – geen herrie bij het grasmaaien; de robot grasmaaier is geluidloos en je merkt dus niet eens wanneer hij bezig is.
  • Door weer en wind – als je gazon nat is geregend is, vormt dit geen enkele belemmering voor de maairobot.

Nadelen van een maairobot: de prijs

Naast voordelen zijn er ook enkele nadelen die mee kunnen spelen in het wel of niet aanschaffen van de tuinrobot. Een van de meest genoemde nadelen is de prijs. Voor een zeer goede maaier welke een flink stuk gazon kan bedienen, betaal je niet minder dan €1000, het bedrag ligt vaak vele malen hoger. Toch is de automatische gazonmaaier een goede investering en kun je er heel veel tijd mee besparen. Deze tijd kun je weer voor andere belangrijke dingen gebruiken. Helemaal wanneer het gazon erg groot is, is het een enorm voordeel om een robotmaaier te hebben, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de tuin. Uiteraard kun je ook een goedkope robotmaaier kopen, veelal een goede keuze als je beschikt over een klein tot middelgroot gazon.

Het onderhoud en andere nadelen

Een ander nadeel is het onderhoud van de automatische grasmaaier. Wat houdt dit robotmaaier onderhoud in? Om te beginnen is het tijdens het maaiseizoen (maart tot oktober) belangrijk om regelmatig te kijken naar de wielen en de behuizing, om deze vervolgens schoon te maken. Het kan namelijk voorkomen dat er gras of ander vuil in vast komt te zitten. Ook moeten de messen één of twee keer geslepen worden. Ook moet je bij aanschaf van de robotmaaier eenmalig een begrenzingsdraad aanleggen, zodat de maaier weet waar de grens van de tuin ligt. Dit is geen makkelijke klus, maar zeker de moeite waard!

Meer informatie over de robotgrasmaaier?

Wil jij een robotmaaier kopen? Bekijk dan de diverse merkenpagina’s, reviews en tips op onze website. Hier vind je alle informatie op het gebied van robotmaaiers. Al jouw vragen op het gebied van automatische grasmaaiers krijgen hier een antwoord. Zo kun je met een gerust hart een goede robotmaaier kopen, met behulp van ervaringsdeskundigen. Voor antwoord op meest gestelde vragen kijk je bij de robotmaaier FAQ en de 7 veelgestelde vragen over robotmaaiers.

Robotmaaier accessoires