Robotmaaier installeren?

De beste robotmaaiers

Robotmaaier installeren – FAQ

Hoe installeer je een robotmaaier? Is het moeilijk en waar moet ik op letten? Alles wat je moet weten over de installatie van robotmaaiers, vatten we samen in deze verdieping op onze Robotmaaier FAQ.

Kan ik zelf een robotmaaier installeren?

Ja, je kunt de automatische grasmaaier zelf installeren. Toebehoren en instructies voor de meeste robotmaaiers zijn meestal ontworpen voor zelfinstallatie en zelfprogrammering. Alleen de Husqvarna modellen hebben extra accessoires nodig voor de inbedrijfstelling

Is een robotmaaier installeren moeilijk?

In principe is het heel eenvoudig om een robotmaaier te installeren. Grensdraad techniek is eenvoudig uit te leggen, maar de complete ins en out van de werking zijn niet nodig om te weten bij het installeren van het perimeterdraad. De grensdraad hoeft niet ingegraven te worden, maar kan ook bovengronds met kabelhaken (haringen, pennen, krammen) worden bevestigd. Na een paar weken groeit de draad in de grond en is het vrijwel onzichtbaar.

Waarop moet ik letten bij de installatie van een robotmaaier?

Bovenal is het belangrijk om voldoende kabelafstand te hebben, bijv. tot de gazonrand of bij smalle doorgangen. De exacte afmetingen vind je in de gebruiksaanwijzing. Laat ca. 1 – 1,5 meter langer aan beide uiteinden van de kabel over bij het laadstation. Zo kun je de draad achteraf nog iets veranderen.

Wat moet ik doen als de kabelafstand na de eerste installatie niet juist is?

Wij raden aan om de begrenzingskabel alleen “losjes” te leggen tijdens de eerste installatie van de robotmaaier en deze met een paar kabelhaken te bevestigen. Dit maakt het veel gemakkelijker voor je om deze aan te passen in het geval van een probleem. Als alles werkt, kun je de rest van de haken langs de kabel plaatsen en alles goed vastzetten.

Wat is de optimale maaihoogte voor de robotmaaier?

De robotgrasmaaier laat je het liefst niet lager dan 3 mm per uitgang maaien. De optimale gazonhoogte is ongeveer 4 tot 6 cm. Dus het gras is mooi kort, maar droogt niet te snel uit in de hitte. Als het gras in het begin hoger is, verlaag je de maaihoogte slechts langzaam tot je de gewenste grashoogte hebt bereikt.

Wat moet ik doen als de maairobot het laadstation niet automatisch verlaat?

Controleer alle aansluitingen en controlelampjes. Als alles in orde is, haal je de grasmaaier uit het station en controleer je de datum, tijd en het weekprogramma. Start de maairobot handmatig en kijk of deze zich weer aan de geprogrammeerde tijd houdt.

Hoe zit het met gevallen appels, peren etc.?

De herfst is er en de vruchten zijn rijp. Dit wordt een moeilijke tijd voor je robot grasmaaier! De meeste robotmaaiers snijden kleine stukjes van gevallen fruit, maar grotere stukken worden meestal als obstakels herkend. Je kunt je voorstellen dat dit niet zo goed is voor je gazon en de robotgrasmaaier, en daarom raden wij je aan om gevallen fruit regelmatig van je grasveld te verwijderen. Natuurlijk kun je niet elke dag iedere appel weghalen, maar als je dit regelmatig doet, zal je robot je zeer dankbaar zijn!

Wanneer moeten de messen van een robotmaaier worden vervangen?

Gemiddeld moeten de messen om de 10 tot 12 weken worden vervangen. Je zal dit echter altijd zelf in de gaten moeten houden, want de grootte van het gazon, het weer en de reiniging kunnen sterk variëren. In de regel kun je de messen zelf verwisselen. Informatie en instructies over robotmaaier mesjes vervangen kun je veelal online vinden of in de gebruikershandleiding.

Sommige gebruikers slijpen hun messen met een messenslijper. Degene die dit willen doen en over de nodige vaardigheden beschikken kunnen dit doen. Je kunt ook nieuwe messen kopen via een webshop. De robotmaaier messen kosten niet veel en worden snel geleverd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *