Robotmaaier: Ideaal voor je gazononderhoud

De beste robotmaaiers

Robotmaaier: Ideaal voor je gazononderhoud

Het functionele principe van robotmaaiers is zeer eenvoudig. Hun toepassingsgebied wordt beperkt door een draad die onder de grasmat rond het maaiveld wordt geleid (bij zelfinstallatie kan de kabel ook aan de grasmat worden gespijkerd, na ca. 6-8 weken is deze dan volledig ingegroeid en niet meer zichtbaar). Alleen binnen het afgebakende gebied krijgt de robotmaaier een inductiesignaal, dus het is niet nodig om bang te zijn voor de planten en bakken.
Een effectieve diefstalbeveiliging wordt geboden door de PIN-codebeveiliging, die nodig is om de robotmaaier te gebruiken. Daarnaast beschikt het apparaat over een alarmsysteem en een apart verkrijgbare GPS-module.

Hoe vaak maaien

Eén, twee of drie keer per week: Hoe vaak het gazon precies gemaaid moet worden, hangt af van de plaatselijke omstandigheden, het klimaat en de persoonlijke smaak. Moderne robotmaaiers houden het gazon altijd in perfecte staat, zonder tijdverlies voor de tuineigenaar en met verbazingwekkend lage verbruikskosten.

Een perfect gazon, dag na dag

Strak en stevig: dat is wat de meeste tuineigenaren willen als het om hun gazon gaat. Om het gazon om te vormen tot het spreekwoordelijke “groene tapijt” dat tegelijkertijd zacht en resistent is, moet het regelmatig worden gemaaid. Want alleen dan vormt het gras het brede wortelgestel dat van veel individuele stengels een gesloten gazongebied maakt.
Gazons groeien snel in ons milde en vochtige klimaat en moeten minstens eenmaal per week worden gemaaid, bij voorkeur twee of drie keer per week. Voor de meeste tuineigenaren is dit te veel van het goede. Er zijn niet veel mensen die meerdere uren per week aan gazononderhoud kunnen of willen besteden. Voor hen is de aanschaf van een robotmaaier aan te bevelen. Deze houdt het gazon te allen tijde in topconditie.

Robotmaaiers: altijd en overal klaar voor gebruik

Robotmaaiers werken altijd en overal en dat kun je heel letterlijk nemen, want ze kunnen op bijna elk stuk gazon en op elk moment van de dag of nacht worden gebruikt. Veel tuineigenaren waarderen de mogelijkheid om 24 uur per dag gebruik te maken van robotmaaiers vanwege hun extreem lage geluidsniveau, ook omdat veel elektriciteitsleveranciers goedkope nachttarieven aanbieden.
De verbruikskosten van robotmaaiers zijn echter niet hoog, ook al werken ze overdag. Met een gazonoppervlakte van 1000 vierkante meter zijn de maandelijkse elektriciteitskosten ongeveer 7 euro, als het systeem twee tot drie keer per week wordt gebruikt. Maar robotmaaiers zijn niet alleen flexibel in de tijd, ze kunnen ook bijna elk gazongebied aan. Vrijwel robotmaaiers kunnen zelfs op steile (tot 45%) of schuine gazons worden gebruikt.

Voorbeelden van robotmaaiers

WORX

Worx Landroid SO500i maaibrobot – Automatische grasmaaier voor maximaal 500 m² met WLAN-aansluiting (App control) en instelbare maaihoogte – 54,2 x 40,1 x 23,6 cm (L x B x H).

Unieke graskantmaai functie: Dankzij de laterale maaiunit maait de Landroid S dicht langs de graskant en bespaart zo tijdrovend nabewerken.
De robotmaaiers van Worx zijn de enige met AIA-navigatietechnologie (Artificial Intelligence Algorithm), waarmee ook op kronkelende gazons kan worden gemaaid en zelfs 30% sneller.
De onderhoudsvrije 20V lithium-ionbatterij van de Worx robotmaaier heeft een laag gewicht, hoge capaciteit, lage zelfontlading en geen geheugeneffect. Slechts 1,5 uur laadtijd

Gardena

GARDENA R40Li robotmaaier: batterij gevoede robotmaaier, ideaal voor tuinen tot 400 m², hellingshoek tot 25% mogelijk, maaischijf met 3 messen voor nauwkeurig en voorzichtig grasmaaien (4071-60)

  • Maait zelfs in de regen: Dankzij de betrouwbare functionaliteit werkt de Gardena robotmaaier ongeacht de weersomstandigheden.
  • Schone resultaten: Met het SensorCut-systeem belooft de grasmaaier je een onberispelijk en streeploos gazontapijt.
  • Milieuvriendelijk: naast het lage energieverbruik is het zo stil dat je het nauwelijks opmerkt.