Robotmaaier vs hooikoorts klachten

De beste robotmaaiers

Last van hooikoorts of pollenallergie? Koop dan een robotmaaier

Wie een robotmaaier wil kopen, zal daar zeker goede redenen voor hebben. Of het nu gaat om de grote tijdsbesparing die het gevolg is van het automatisch maaien van het gazon of de automatische verzorging van het gazon en de betere kwaliteit van het gazon. Wat zijn speciale redenen om een grasmaaier robot aan te schaffen en onder welke omstandigheden? We leggen het hier uit. Bovenal wordt de vraag beantwoord voor wie de aankoop van deze “kleine helper” bijzonder de moeite waard is.

Een maairobot is vooral de volgende doelgroepen de moeite waard

Allereerst moet eerlijk gezegd worden dat niet iedereen noodzakelijkerwijs een robotmaaier nodig heeft. Sommige mensen genieten van het maaien van het gazon, misschien om te ontspannen of gewoon om buiten te zijn in de frisse lucht. Daarom kan en moet iedereen die van tuinieren houdt zijn eigen gazon blijven maaien met een handmaaier. Maar naast deze groep zijn er ook mensen die er niet van genieten of die niet voor hun gazon kunnen zorgen vanwege tijd, fysieke of andere redenen. Daarom is een robotgrasmaaier voor deze doelgroepen bijzonder zinvol.

Werknemers (tijdsredenen)

In de eerste plaats is een robotmaaier vooral de moeite waard als je geen tijd hebt om het gazon te maaien. Vooral in de zomermaanden moet het gazon minstens wekelijks gemaaid worden. Degenen die ook erg druk bezig zijn met hun werk, zullen wellicht geen tijd vinden om dat te doen. En natuurlijk kan het ook zijn dat geen van de familieleden de tijd heeft om regelmatig voor het gazon te zorgen. Voordat de tuin vervolgens lelijk wordt, kan een maairobot hier een zeer nuttige hulp zijn. En natuurlijk is een grasrobot een goede investering voor iedereen die zijn tijd liever aan aangename dingen besteedt. Terwijl je zelf van de zon en de mooie dagen geniet, zorgt de robot maaier voor het maaien van het gazon.

Ouderen/gepensioneerden (fysieke redenen)

Een automatische gazonmaaier is uiterst nuttig voor iedereen die niet meer fysiek in staat is om het gazon te maaien. Bij het maaien met de handmaaier is immers sprake van fysieke inspanning. Vooral oudere mensen hebben niet altijd langer de kracht om dit werk wekelijks te doen. Als er geen kleinkinderen of familieleden gevonden kunnen worden om het gazon te maaien, dan zal is het kopen van een robotmaaier een goed idee.

Hooikoorts patiënten / allergiepatiënten

Grasallergieën zijn een reden waarom je het gazon niet meer kunt of wilt maaien. Allergische patiënten kennen de effecten: waterige ogen, niezen en een loopneus zijn redenen om direct contact met gras te vermijden.

Ideaal voor mensen met een gras- en pollenallergie (hooikoorts)

Robotmaaier vs hooikoorts klachtenSteeds meer mensen hebben last van een gras- of pollenallergie (ook  wel hooikoorts genoemd) en dan kan een eenvoudige grasmaai beurt een echte beproeving worden. Zorgverzekeraars, klinieken en ziekenhuizen raden ook aan dat mensen met een grasallergie helemaal geen gras maaien. Maar niet alleen pollen- of grasallergie kan leiden tot ongemak. Ook mensen met astma hebben een voordeel bij het inzetten van een robotmaaier, want er kunnen bij het maaien van het gazon ook natuurlijk voorkomende schimmelsporen opkomen. Mensen met hooikoorts, pollenallergie of astma lopen dus voortdurend het risico om de allergie te veroorzaken bij het maaien van het gazon.

Tuineigenaren die aan een dergelijke pollenallergie lijden, kunnen hun eigen gezondheidsrisico’s minimaliseren door gebruik te maken van een robot grasmaaier. De tuinmachine maait volledig onafhankelijk, zonder dat je in de buurt hoeft te zijn. Ook het mulch maaien zorgt ervoor dat gras, stuifmeel en natuurlijke schimmelsporen direct weer als meststof op het gazon wordt verspreid. Heb je eenmaal een maairobot in gebruik, dan hoef je het gras niet meer zelf aan te harken en op te ruimen. Het gebruik van een robotmaaier bespaart daarom niet alleen veel tijd, maar is ook veel handiger dan het normale grasmaaien. Allergiepatiënten kunnen om gezondheidsredenen dus het beste voor een robotmaaier kiezen.