Robomow RX50u robotmaaier

Robomow RX50u robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 500 m2
  • Maximaal geluidsniveau: Stil (max. 70 dB)
  • Regen sensor: Ja

De Robomow RX50u robot grasmaaier is de perfecte machine om je gazon te maaien en zo tijd te besparen. Het is een totaal innovatief en uniek product op de markt. Compact, slim en eenvoudig in gebruik. Dankzij het gebruiksvriendelijke en eenvoudige installatiesysteem wordt de Robomow RX50u ingeschakeld met slechts weinig moeite en is hij zeer eenvoudig te gebruiken. Geschikt voor iedereen.

Over de Robomow RX50u robotmaaier

Robomow RX50u robotmaaierDe RX50u robotmaaier ondersteunt het beheer via Robomow APP 2.0 die kan worden gedownload in android en App Store die het mogelijk maakt om de automatische grasmaaier te besturen en te beheren. Deze tuinrobot is uitgerust met een zeer stevig stalen maaimes, gemonteerd op een zwenkbaar maaidek, geschikt voor perfect maaien en afwerken. Daarnaast is de maaier uitgerust met een maaihoogteverstelling van 15 tot 45 cm. Ook aanwezig is een achterste steunschoen die het mogelijk maakt om gemakkelijk over het gras te glijden, waardoor een uitstekende wendbaarheid wordt gegarandeerd en de obstakels worden vermeden. Het model is comfortabel om te bewegen en op te tillen dankzij de transporthendel achterop de machine. Deze machine kan gazons tot 500 m² bedekken (dit geldt voor gazons die vlak zijn en geen ongewone vorm hebben). In tegenstelling tot de RX20u welke geschikt is voor gazons met een maximale afmeting van 200 vierkante meter.

RoboConnect: rijden, besturen en communiceren met je robot!

De Robomow RX50u maairobot ondersteunt het beheer via APP Robomow app 2.0, bruikbaar op Android en Apple apparaten, waarmee je de robot maaier kun bedienen en beheren. Eindelijk is het mogelijk om je robot grasmaaier te beheren, te communiceren en te besturen via je smartphone!

Robomow RX50u grootte gazon

Deze Robomow robotmaaier kan gazons tot 500 m² maaien, maar de aanbevolen afmeting is 400 m². Dankzij een krachtige 8,8 Ah lithium-ionbatterij heeft de RX50u een snijtijd van maximaal 180 minuten (drie uur). De oplaadtijd is echter erg lang, omdat het tot maximaal 10 uur duurt om de batterij volledig op te laden. De motor is borstelloos en het maaien kan wekelijks worden gepland. De snijbreedte is 18 centimeter en de maaihoogte is instelbaar tussen 15-45 millimeter. Voor hellingen kan het maximaal 15% (8,5 °) aan. Ondersteuning voor de mobiele Robomow-app (Robomow App 2.0) is beschikbaar via Bluetooth. In de app kun je, onder andere, het maaibord instellen, het maaien starten, de robotmaaier naar het laadstation sturen, de laadstatus bekijken of het maaien handmatig besturen via de mobiel. Als extra optie voor de RX50u is er ook een zelfreinigend systeem genaamd Mulch-cleaner dat automatisch grasresten verwijdert uit de robotgrasmaaier en het verende snijsysteem terwijl het loopt.

Robomow RX50u Pro S

Het Robomow model RX50u Pro S is in principe hetzelfde model als RX50u, maar dan met meer functies. De verschillen liggen in het feit dat het Pro-model wordt geleverd met RoboHome, een beschermend dak dat op het laadstation is gemonteerd en dat daarna voor de RX50u kan worden gekocht. Er is ook ondersteuning voor RoboConnect, die een GSM-module bevat waarmee je de robotmaaier via internet kun besturen. Niet alleen via de mobiele app, maar ook via de webgebaseerde interface MyRobomow. RoboConnect + is ook verkrijgbaar als accessoire, wat betekent dat je je robotmaaier in realtime kunt volgen op een kaart, als deze is gestolen. RX50u Pro S ondersteunt ook spraakbesturing via Amazon Alexa, momenteel echter alleen in het Engels, Duits en Frans.

Bediening via smartphone

Alle automatische gazonmaaiers uit de Robomox RX-serie (met uitzondering van de RX12u) kunnen worden bediend met een smartphone. De maaiers in de Pro versie kunnen ook via een webapp of Alexa voice control worden aangestuurd. De RX50u heeft een metalen glijvlak, waardoor hij alle soorten obstakels in het gras kan hanteren. Deze zelfrijdende grasmaaier robot kan ook worden gebruikt in smalle gangen en kleine hoekjes. Ook op nat wegdek werkt de Robomow prima met de nieuwe speciaal ontworpen wielen met spikes die een goede grip op vochtige grond kunnen bieden.
Grasrecycling

Het sterke mes van staal heeft een maaibreedte van 18 cm en kan een maaihoogte van 15 tot 45 mm aan. Het mulchen van het gras zorgt ervoor dat het als mest functioneert voor het gazon. Mineralen en water komen weer in de grond. Hierdoor hoeft de gebruiker het gemaaide gras niet meer aan elkaar te harken. De automatische tuinhulp kan zich moeiteloos aanpassen aan vrijwel elk type terrein, omdat het maaidek van de machine zwevend is opgehangen bij de hele RX serie. De grasrobot heeft een zelfreinigingsfunctie, en is een van de weinige robotmaaiers die dat heeft. Het gras wordt verwijdert terwijl de robotmaaier aan het werk is. Bijna alle robotmaaiers uit de Robomow RX serie zijn te bedienen met een app. De Pro versie maaiers kunnen ook via Alexa voice control of een webapp worden aangestuurd. De Robomow RX50 Pro S beschikt RoboConnect en Robo Home, die dient als beschermhoes. Hierdoor is het mogelijk om verbinding te maken met de Alexa voice control, waarmee de maairobot via spraak bestuurd kan worden.