Robomow RX12u robotmaaier

Robomow RX12u robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 150 m2
  • Maaibreedte: 18 cm
  • Max. geluidsniveau: 64 dB

De RX12u is compact, precies, slim en eenvoudig te gebruiken. Deze gloednieuwe RX robotmaaier van Robomow heeft een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor iedereen die een middelgroot gazon heeft, tot 150m2, en die een goed verzorgde afwerking wil zonder dat hij/zij enig werk hoeft te doen. De robotgrasmaaier heeft een eenvoudig te bedienen drukknop. Druk gewoon op de rode knop en de RX12u maait je gazon en keert terug naar het basisstation om automatisch op te laden.

Werking Robomow RX12u

Robomow RX12u robotmaaierDeze robotgrasmaaier heeft een maaibreedte van 18 cm en een instelbare maaihoogte van 15 tot 45 mm. Het zwevende maaidek betekent dat de robotmaaier zich aanpast aan de zachte contouren van je gazon. De twee robuuste wielen zorgen voor een uitstekende grip en zorgen ervoor dat de grasmaaier hellingen tot 15% (8,5o) aankan. Het stalen mes snijdt op zijn beurt het gras in kleine stukjes en laat ze als een fijne mulch weer naar de oppervlakte vallen. Mulchen helpt de kwaliteit van je gazon te verbeteren door het recyclen van voedingsstoffen, het verminderen van vochtverlies en het onderdrukken van onkruid.

Na één volledige lading maait de Robomow RX12u robotmaaier je gras in een willekeurig patroon gedurende 90 tot 120 minuten en keert dan terug naar het laadstation om ’s nachts weer op te laden. Bij regelmatig gebruik zal deze maairobot je gazon er onberispelijk uit laten zien. Robotmaaiers zijn niet duur in gebruik en deze RX12u verbruikt ongeveer 2,5kWh per maand (0,50 Euro).

Robomow RX12u: De ideale assistent op kleine gazons

Deze maaimachine kan gebruikt worden voor gazons tot 150 m² met hellingen van maximaal ±15% (8,5°). Dankzij een zwevend maaidek zorgt de automatische grasmaaier voor een optimaal maairesultaat, zelfs op een oneffen ondergrond. De maaihoogte kan worden gevarieerd tussen 15 en 45 mm en met een geluidsniveau van slechts 64 dB is de Robomow RX12u relatief stil tijdens het maaien. Je start de machine met een druk op de knop, waarna deze aan het werk gaat. Is het werk gedaan, of is de accu bijna leeg, dan  keert hij autonoom terug naar het laadstation om op te laden. Met een gewicht van slechts 7,5 kilo en zijn compacte afmetingen is de Robomow zeer eenvoudig te hanteren. Een goede keuze als je op zoek bent naar een robotmaaier voor een kleine tuin.

Randmodus en starten

Met een snijbreedte van 18 cm en een roterend mes met twee twee snijvlakken, verkort de Robomow RX12u robotmaaier het gras betrouwbaar. Door de speciale randmodus maait hij niet alleen het gazonoppervlak, maar ook langs de grensdraad voor een optimaal resultaat. Zoek je een robot grasmaaier die via smartphone of tablet te bedienen is, dan kun je beter een andere robotmaaier kopen. Dit Robomow model heeft namelijk geen app-bediening. Daarom kun je geen maaischema voor de RX12u definiëren. De Robomow RX12u robotmaaier moet handmatig worden gestart. Na het werk of wanneer de batterij bijna leeg is, keert de grasrobot zelfstandig terug naar het dockingstation om op te laden. Goed om te weten is dat je de RX12u op maximaal drie gescheiden zones gebruiken.

Robomow RX12u: een veilig apparaat

De automatische grasmaaier is uitgerust met verschillende sensoren om een veilige werking te garanderen. Het mes stopt bijvoorbeeld onmiddellijk wanneer het apparaat wordt opgetild. Komt de maairobot een obstakel tegen en botst hij hier zachtjes tegenaan, dan verandert hij van richting. Een kinderveiligheidsslot beschermt het tegen ongeoorloofd gebruik. Deze eigenschappen maken de robotmaaier zeer veilig. Robotmaaier fabrikanten raden wel aan om geen kinderen of huisdieren op het gazon te laten spelen wanneer er een robotgrasmaaier actief is.

Snelle en eenvoudige installatie

Deze automatische grasmaaier van Robomow overtuigt met een zeer eenvoudige bediening en een snelle installatie. Na een paar stappen is hij klaar om te maaien. Robomow robotmaaiers zijn zeer eenvoudig zelf te installeren en worden geleverd met een installatiepakket. Volg gewoon de stap-voor-stap instructies op de online video. Nadat je de maairobot hebt ontvangen, leg je rond de buitenste randen van het gazon een perimeterdraad. Dit afbakeningsdraad zet je om de paar meter met een haring vast op het gazon. De draad wordt vervolgens aangesloten op een basisstation. De draad, de pinnen en het basistation worden bij het apparaat geleverd.

Na verloop van tijd verzinkt de draad in het gazon en zul je deze binnen 2 tot 3 weken bijna niet meer opmerken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de afbakeningsdraad in te graven. De RX12u robotmaaier herkent de draad met behulp van een speciale sensor en zorgt ervoor dat hij altijd binnen het aangewezen gebied blijft.