Robomow RS615u robotmaaier

Robomow RS615u robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 3000 m2
  • Max. geluidsniveau: 66 dB
  • Maaibreedte: 56 cm

De nieuwe Robomow RS615u robotmaaier is geschikt voor oppervlakken tot 3.000 vierkante meter en precies goed als je van alles een beetje meer wilt. Een hoog maaivermogen en een maaibreedte van 56 cm maken hem tot een uiterst krachtige en efficiënte robotmaaier. Met hoogwaardige stalen messen zorgt hij voor een schoon gazon en de unieke Edge Mode (randmaai modus) maakt hem tot een toptuinder.

Robomow RS615u: Geschikt voor grote, heuvelachtige tuinen

Robomow RS615u robotmaaierOndanks de robuuste constructie kan Robomow hellingen tot ± 36% of 20° aan. De robot grasmaaier is geschikt voor grote tuinen tot 3.000 m2 (mits compleet vlak), dus wij raden hem aan voor een oppervlakte van ongeveer 1.600 m2. Met een beweegbaar maaidek, opgehangen aan veren, past het toestel zich perfect aan oneffenheden in de bodem aan. Dit voorkomt dat de automatische grasmaaier vast loopt en de messen beschadigen. Wil je de Robomow RS615u meer grip geven? Rust de machine dan optioneel uit met extra brede PowerWheels welke zorgen voor een bijzonder stevige grip, zelfs op vochtige oppervlakken. De Robomow RS615u robotmaaier maakt zijn werk sneller af dan vergelijkbare robotmaaiers. Hij heeft namelijk een snijbreedte van maar liefst 56 cm. Dit betekent dat hij minder maaitijd nodig heeft voor hetzelfde gebied. Ondanks de hoge prestaties is het maaigeluid slechts 66 dB (Eco-modus).

Robomow RS615u maait ook tuinen met meerdere gebieden

De robotgrasmaaier kan vier gebieden bewerken die verbonden zijn met het hoofdgebied en deze volledig automatisch maaien. Een ideale gebiedsdekking wordt verzekerd door vier extra toegangspunten. Twee oppervlakken die niet met het hoofdvlak zijn verbonden, kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd.

Messen met hoge prestaties en randmodus

Hoge prestaties betekent een hoge belasting. De Robomow robotmaaier voldoet niet alleen aan de hoogste eisen op het gebied van oppervlakteprestaties, maar maakt ook indruk met een maximale kwaliteitsnorm. Sterke en krachtige messen zorgen ervoor dat het gazon nauwkeurig wordt gemaaid. De maaihoogte varieert tussen 20 en 80 mm en is traploos instelbaar. Wanneer de machine aan het maaien is, zullen de messen het gras zeer fijn versnipperen. Het fijne maaisel valt op de grond, waar het dient als natuurlijke meststof voor het gras. Opruimen van het gras is dus niet meer nodig! Een grastrimmer kan ook in de schuur blijven, want de messen van de robotmaaier steken buiten het wielspoor uit. Dit maakt het mogelijk om dicht bij de grensdraad te maaien, zodat de randen en hoeken nauwkeurig gemaaid kunnen worden. Het bijwerken van de randen is dus niet nodig met deze slimme randmaai-functie.

Robomow RS615u met intelligente sensoren

Met behulp van een ingebouwde regensensor herkent de robotmaaier wanneer het regent. Is dit het geval, dan navigeert de RS615u vervolgens volledig automatisch terug naar het laadstation en hervat hij zijn werk alleen als het weer droog is. Indien gewenst is het ook mogelijk om de regensensor uit te schakelen. Qua veiligheid scoort deze grasrobot uitermate goed. Zodra de maairobot van de grond wordt getild of kantelt, stoppen de twee messen automatisch met draaien. Als de bumper een obstakel detecteert stoppen de messen ook en verandert de robotmaaier van richting. Kinderbescherming en diefstalbeveiliging zorgen daarnaast voor maximale veiligheid.

Eenvoudige installatie en programmering

Het robotmaaiersysteem is zelf gemakkelijk te installeren en alle onderdelen die je nodig hebt, zitten in de doos. De Robomow RS615u robotmaaier is namelijk ontworpen om zeer gebruiksvriendelijk te zijn. Stap voor stap wordt je door de eerste installatie op het display geleid. Alle benodigde materialen zijn bij de levering inbegrepen. Het is mogelijk dit model te programmeren om te maaien in vier verschillende zones, elk met zijn eigen frequentie en hoogte-instellingen. Hierdoor kun je speciale aandacht besteden aan plekken in je tuin die een beetje extra werk nodig hebben. Eenmaal geprogrammeerd voert de maairobot automatisch het ingestelde weekprogramma uit.

Installatieservice

Als je hulp nodig hebt bij de installatie van je robotgrasmaaier, dan kun je contact opnemen met een van de installatiepartners van Robomow. Tegen betaling wordt de grasrobot dan voor je geïnstalleerd. Wil je het toestel zelf installeren, dan is de gebruikershandleiding een erg fijne installatiehulp. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om via de website van Robomow installatievideo’s te bekijken, zodat je zeker weet dat je de installatie goed afrondt. De robotmaaier kan worden geprogrammeerd en bestuurd via een App. De Robomow App geeft ook informatie en meldingen over het apparaat.

Werking en opladen

Zodra alles is geïnstalleerd en geprogrammeerd, zorgt deze robotmaaier voor zichzelf en voor het onderhoud aan je gazon. De Robomow RS615u robotmaaier werkt ongeveer 60 minuten vanaf een volledige lading. Als de batterij bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar zijn station om op te laden. Het opladen van de Robomow RS615u neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Messen

Het mes ontwerp van de Robomow RS615u robotmaaier is iets anders dan dat van drie andere maaiers. In plaats van kleine scheermesjes gebruikt de RS615u twee driehoekige messen om het gras te maaien. Dit maakt ze iets makkelijker te verwisselen, omdat je ze gewoon kunt vastklikken in plaats van met een schroevendraaier aan de bodem van het apparaat te demonteren.

Samenvatting

Dit model robot grasmaaier is geschikt voor een gazonoppervlak tot 3.000 m2 en heeft een maaibreedte van 56 cm. Het maximale geluidsniveau is 66 dB. Programmeer eenvoudig tot maximaal vier zones in je tuin met verschillende maai-instellingen. Deze robot is niet voor niets een van de beste robotmaaiers voor een groot gazon.