Robomow robotmaaiers

Een van de meest bekende en vooraanstaande merken op het gebied van robotmaaiers is Robomow. Het is dan ook goed mogelijk dat er bij de zoekopdracht ‘robotmaaier’ diverse modellen van dit merk verschijnen. En terecht, want Robomow heeft verschillende krachtige robotmaaiers in het assortiment. Bij dit merk wordt met alles rekening gehouden, maar vooral het gemak voor de gebruiker staat centraal. Voor al je maaigemak maar ook aanvullende accessoires kun je bij deze fabrikant terecht. Heb je nog meer overtuiging nodig? Hier lees je alles over Robomow, de verschillende modellen van automatische gazonmaaiers en natuurlijk de vele voordelen.

Robomow: een innovatief merk

Robomow robotmaaier - RC308uHet MTD merk Robomow bestaat sinds 1995. Friendly Robotics ontwikkelde de allereerste robot grasmaaier ter wereld, en is sindsdien marktleider op het gebied van automatische grasmaaiers. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van innovatieve en milieuvriendelijke robotmaaiers die voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn. Zo is de maaier makkelijk te installeren bij het basisstation, kan de gebruiker de robotmaaier gemakkelijk controleren door middel van een app en houdt de automatische maaier rekening met de wensen en agenda van iedereen in het gezin. Op deze manier profiteert iedereen in huis van de robot grasmaaier!

De Robomow robotmaaier modellen

Door de jaren heen heeft het merk Robomow een aantal indrukwekkende en stuk voor stuk innovatieve series op de markt gebracht: RX Clever, RC Stylish en RS Royal. Deze series zijn geschikt voor verschillende gazongroottes en hebben ieder hun eigen verschillende modellen en uitvoeringen. Wat is het verschil tussen deze series en wat zijn de absolute topmodellen van deze series?

De series: RX Clever

De RX-serie is vooral geschikt voor een gazon met een grootte tot 500 m2. In deze serie zitten drie modellen die zowel gebruiksvriendelijk als compact zijn. De modellen RX20u, RX20 Pro, RX50u en RX50 Pro S zijn volledig automatisch en hoeven dus niet handmatig bediend te worden. Dit geldt niet voor de RX12u. Dit model heeft een druk op de startknop nodig om te beginnen met maaien. Topaankoop in deze serie: RX20 Pro (lood-zuur accu) en RX50 Pro S (li-ion accu).

De series: RC Stylish

De RC-serie van Robomow is geschikt voor een gazon tot en met een grootte van 2.000 m2. De automatische modellen in deze serie hebben niet alleen en mooi design, maar zijn ook uitgerust met de meest innovatieve technische snufjes. Diefstalbeveiliging, turbo-maaien en regensensor: het is slechts een greep uit de vele functies waarover deze maairobots beschikken. Topaankoop in deze serie: De Robomow RC304 , Robomow RC308u en de RC312 Pro S.

De series: RS Royal

Voor een gazon dat groter is dan 2.000 m2 is een model uit de RS-serie zeker geschikt. De modellen in deze serie zijn een stukje zwaarder dan de modellen uit de andere series, maar zijn qua kwaliteit bijna niet te evenaren. Het gazon wordt sneller gemaaid met een maaibreedte van 56 cm. Daarnaast beschikken de modellen over de nieuwste functies. Topaankoop in deze serie: RS625 Pro geschikt voor gazons tot 4.000 m2 en de RS615u voor gazons tot 2.000 m2.

De drie verkrijgbare varianten per model

In totaal zijn er dus flink wat Robomow robotmaaiers waar je uit kunt kiezen. Maar de keuze wordt nog een stukje moeilijker: ieder model van de fabrikant is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen die beschikbaar zijn, zijn de ‘u’, de ‘Pro’ en de ‘Pro S’-varianten. Wat houden deze verschillende uitvoeringen in? De ‘u’-variant is een robotgrasmaaier met draad en draadpennen om de begrenzing mee aan te geven. Bij de ‘Pro’-variant zitten geen draad en draadpennen, maar wel een mobiele module, die je kunt verbinden met je smartphone. Ditzelfde geldt voor de ‘Pro S’-variant, alleen hier zit nog een bescherming (robotmaaier garage) bij om de grasrobot te beschermen tijdens extreme weersomstandigheden.

Het SmartMow programma op de robotmaaier

Een van de belangrijkste extra’s die op bijna ieder model van Robomow terug te vinden is, is het SmartMow programma. SmartMow zorgt ervoor dat de Robomow robotmaaier vloeiend en geheel probleemloos wegdraait van het begrenzingsdraad. Dit draad markeert de grens voor een robotmaaier, zodat de tuinmachine weet dat er niet verder gemaaid hoeft te worden dan deze grens. Andere modellen stoppen met maaien om deze draai te kunnen maken, maar dit is bij Robomow niet het geval. Het voordeel? De robotmaaier heeft 10% minder maaitijd nodig dan andere maaiers van concurrenten. Zo wordt de motor minder belast en is de grasmaaier robot sneller klaar.

Belangrijkste voordelen van Robomow

Naast de SmartMow-functie zijn er nog tal van andere voordelen die een robotmaaier van Robomow met zich meebrengt. Zo is ieder model op een speciale manier ingesteld, zodat iedere millimeter goed meegenomen wordt tijdens het maaien, zelfs de randen. Dit komt door de grote maaibreedte bij de verschillende modellen. Bij RX is dit 18 cm, en bij RX en RS is dit respectievelijk 28 en 56 cm. Deze maaibreedte zorgt er niet alleen voor dat het gras zorgvuldiger gemaaid wordt, maar ook nog eens sneller. Een andere functie dat de snelheid van het maaien bevordert is het zwevend maaidek. De Robomow robotmaaier corrigeert zichzelf en kan zich aanpassen aan de eigenschappen van het gazon.

Handige extra: de regensensor

De RC en RS modellen van Robomow zijn uitgerust met een regensensor. Dit houdt in dat de automatische gazonmaaier niet uit het laadstation zal vertrekken op het moment dat er een regenbui gaande is. Na de regenbui zal de robotgrasmaaier uit zichzelf aan de slag gaan met maaien indien nodig. Gaat het regenen terwijl de maaier bezig is? Dan zal de robotmaaier zelf terugkeren naar het laadstation en weer verder gaan wanneer de bui overgetrokken is. Je hebt dus altijd een strak gazon, zonder dat je je hoeft te bekommeren om de robotmaaier.

Accessoires van de Robomow robotmaaier aanschaffen

Ga je een Robomow robotmaaier kopen, dan kun je ook handige robotmaaier accessoires aanschaffen om het gebruik nog aangenamer te maken. Zo is de RoboHome een van de accessoires die de robotmaaier beschermt tegen zon, regen en vuil. Is jouw gazon oneffen? Met de extra brede banden die je aan kunt schaffen krijgt de automatische maaier meer grip en wendbaarheid tijdens het maaien. Ook voor reservemessen en nieuwe accu’s kun je bij Robomow terecht. Verder zijn er nog tal van handige accessoires die je kunt bestellen om zo je robotmaaier in topconditie te houden.