Robomow RC304u robotmaaier

Robomow RC304u robotmaaier

  • Gazon oppervlakte: 500 m2
  • Maai breedte: 28 cm
  • Maximaal geluidsniveau: 69 dB

De Robomow RC304u ideaal voor gazons van 500 vierkante meter en laat niets te wensen over. Met een modern design en state-of-the-art technologie voldoet de Robomow aan de hoogste eisen. Met zijn robuuste stalen blad en een maaibreedte van 28 cm maait de robot grasmaaier snel en efficiënt, zelfs op heuvelachtig terrein met hellingen tot ±36%. De randmaaimodus zorgt ook voor foutloze sneden aan de randen van je gazon.

Efficiënt en tijdbesparend

Robomow RC304u robotmaaierDeze robotmaaier maait je gazon uiterst efficiënt en bespaart je veel tijd. De maaihoogte is variabel instelbaar (15 tot 60 mm). De robotmaaier is geschikt voor oppervlakken tot 1.000 m², maar wij adviseren hem voor een gazonoppervlak van 500 m². Optioneel kan het toestel worden uitgerust met extra brede PowerWheels voor een bijzonder stevige tractie tijdens het maaien, bijvoorbeeld op hellingen. De Robomow RC304u maait met het aan de zijkant gemonteerde, scherpe mes waardoor de gazonrand nog nauwkeuriger wordt gemaaid.

De robuuste en stabiele constructie van de robotmaaier maakt het mogelijk om hellingen tot 36% of 20° aan te kunnen. Daarnaast is de tuinmachine in staat om drie secundaire gebieden te benaderen die verbonden zijn met het hoofdgebied en deze volledig automatisch te maaien. De ideale gebiedsdekking wordt gewaarborgd door drie extra toegangspunten. Tevens is de robot maaier in staat om twee afzonderlijke zones maaien, eventueel met een extra laadstation. Zodra het werk is voltooid of de accu bijna leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar zijn laadstation. Eenmaal geprogrammeerd voert hij zijn maaiwerk betrouwbaar en volledig onafhankelijk uit en doet dit ook nog eens op een relatief stille manier met 64 dB (Eco-modus).

Intelligente sensoren

Dankzij een regensensor weet de Robomow RC304u wanneer het tijd is om te wachten op beter weer. Als hij in de maaistand staat en het begint te regenen, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation. Als het weer droog is, gaat hij aan de slag. Indien gewenst kan de regensensor ook worden uitgeschakeld. Naast het (niet) maaien met regen, is ook aan veiligheid gedacht! Zodra de Robomow RC304u robotmaaier van de grond wordt getild of kantelt, stopt het mes automatisch met draaien. En detecteert de bumper een obstakel, dan stopt het mes ook en verandert de robot maaier van richting. Tip: gebruik het ingebouwde kinderslot om ongewenste bediening door kinderen te voorkomen.

Eenvoudige installatie en programmering

Met de Robomow RC304u presenteert Robomow een op de bestuurder gerichte technologie op zijn best. De robotmaaier leidt je door de eerste installatie tot hij klaar is voor gebruik. Volg gewoon de instructies op het display. Alle benodigde materialen, zoals sjablonen voor afstanden en doorgangen en meer, zijn bij de levering inbegrepen. Is alles geïnstalleerd, dan kun je de robotgrasmaaier programmeren en besturen via een app. Deze app geeft ook informatie en meldingen over het apparaat. Wel dient je smartphone of tablet te zijn uitgerust met Bluetooth Low Energy (BLE), ook wel Bluetooth SMART genoemd, voor bediening van de Robomow app.

Gemakkelijk installeren met meegeleverde accessoires

De RC304u bevat een laadstation met transformator, transformatorkabel en bevestigingshaak, 150 meter grensdraad, 200 gazonnagels en twee kabelconnectoren naast de robotmaaier. Eerst definieer je de werkgebieden. Is dit gedaan, plaats dan de perimeterdraad en het laadstation om vervolgens de maairobot te programmeren. De installatie-dvd en de bijgeleverde gebruiksaanwijzing zijn zeer nuttig. Is de installatie eenmaal gelukt, dan zal de robot grasmaaier na een gemiddelde bedrijfstijd van 45 tot 50 minuten of wanneer de batterij bijna leeg is, automatisch terugkeren naar het basisstation om op te laden. Hier wacht hij tot hij weer terug kan gaan om het gazon volgens het maaiplan te maaien.

Resultaat Robomow RC304u robotmaaier

De RC304u robotmaaier van  Robomow is een mulchmaaier met een maaibreedte van 28 centimeter en een stalen mes met hoge prestaties. Met deze grote maaibreedte maait het mes snel en kan zelfs klein fruit of takjes verpulveren. Daarnaast kan de gewenste maaihoogte traploos worden ingesteld van 15 tot 60 millimeter met de draaiknop aan de zijkant van de maaier. Maar ook langere grassprieten zijn dankzij de turbo-maaierfunctie geen probleem voor de twee tuinhelpers. De geïntegreerde Smart Maaifunctie maakt efficiënt maaien mogelijk door continue, zachte rotaties aan de gazonranden. Het resultaat is een schoon gemaaid gazon zonder nabewerking.

Voordelen grasrecycling

De fijne grasdeeltjes blijven op het gazon achter en dienen als voedingsstoffenleverancier en biologische meststof. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar beschermt ook de natuur en is een verademing voor mensen met een hooikoorts allergie. De grasresten hoeven namelijk niet meer te worden verzameld en weggebracht. De snede van het maaimes is uitstekend en presenteert zich als een groen, perfect gemaaid gazon met uitstekend getrimde gazonranden.

Batterij & Oplaadstation

Om de maaicycli snel te kunnen afronden, is de robotmaaier uitgerust met de modernste accutechnologie, een verzegelde high-performance lithium ferrobatterij (2,5 ampere-uur/26 volt). Hiermee is het mogelijk om meer dan 50 tot 70 minuten te maaien. Als de batterij moet worden opgeladen, rijdt de Robomow RC304u robotmaaier naar het basisstation en laadt zichzelf op in 90 tot 110 minuten. Ze verlaten het laadstation pas als deze wordt verzocht het gazon in te korten volgens het maaiplan.

De locatie van het laadstation is een niet te onderschatten factor. Het moet zo worden gekozen dat het basisstation wordt beschermd tegen regen en water (irrigatiesysteem) en tegen direct zonlicht. De ideale oplossing zou een garage voor een robotmaaier zijn. Bovendien mag het dockingstation niet worden blootgesteld aan de ogen van derden om diefstal te voorkomen. Het is ook noodzakelijk om een stroomaansluiting in de buurt van de installatieplaats aanwezig te hebben.