Profiteer van een heggenschaar op steel

Telescopische heggenscharen

Profiteer van een heggenschaar op steel

Een heggenschaar is een ideaal tuingereedschap dat je kunt gebruiken om je heg of struik mee te snoeien. Maar wat doe je als je heg te hoog is en je er niet zomaar bij kunt? Dan heb je twee keuzes: ga aan de slag met een trapje of andere verhoging zodat je er makkelijker bij kunt, met als nadeel dat je het trappetje telkens moet verschuiven om overal bij te kunnen komen. Je kunt ook een heggenschaar op steel kopen. Een telescopische heggenschaar is een ware uitkomst voor het snoeien van hoge heggen.

Het eenvoudige gebruik van een telescopische steel

Een telescopische steel is een losse, uitschuifbare steel die je vast kunt klikken op een heggenschaar. Op deze manier kun je een hoge heg gemakkelijk snoeien omdat je overal bij kunt komen. Een heg die hoger is dan jijzelf kan op deze manier ook goed gesnoeid worden, zodat je geen ongelijke heg krijgt omdat je er niet bij kunt. Je gebruikt een telescopische heggenschaar eenvoudig door hetzelfde te doen als bij een lage heg, namelijk langzame bewegingen van boven naar beneden maken om de heg of struik zo mooi strak te krijgen.

Voordelen van een heggenschaar op steel

Heggenschaar op steel - Powerplus Dual Power POWDPG7538 telescopische accu heggenschaarHet meest belangrijke voordeel van een heggenschaar op steel is al bekend: dankzij deze uitvinding kun je ook hoge heggen gemakkelijk snoeien. Een ander groot voordeel is dat de meeste telescopische stelen helemaal niet zwaar zijn. Dat betekent dat je gerust de hele heg kunt snoeien zonder dat je last krijgt van zware armen of een pijnlijke rug. Het scheelt wel hoe zwaar de snoeimachine zelf is. Een lichtgewicht elektrische heggenschaar is makkelijk te vinden, maar een benzine heggenschaar is over het algemeen wat zwaarder en dus kun je minder lang snoeien. Houd hier dus wel rekening mee. Een telescopische steel op je tuinmachine betekent dus dat je een hoge heg ook goed bij kunt houden. De verschillende telescopische stelen hebben allemaal dezelfde functie, maar wel diverse lengtes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een telescopische steel die uitschuifbaar is tot 70 cm, maar er zijn zelfs varianten die je uit kunt schuiven tot 2 meter of meer! Ook als je dus een hele grote heg hebt kun je hem gemakkelijk snoeien omdat je overal bij kunt komen.

Een heggenschaar met telescopische steel aanschaffen

Voordat je een telescopische heggenschaar gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar wat je precies nodig hebt. Een hoge heg betekent dus automatisch dat je een heggenschaar op steel moet aanschaffen. Dit is een losse snoeischaar met een losse telescopische steel die je erop kunt klikken wanneer dit nodig is. De heggenschaar met telescopische steel is vrijwel altijd als set te koop, en wanneer je een hoge heg of struik in de tuin hebt staan is het zeker aan te raden om een model met steel te kopen. Je kunt hiervoor terecht bij grote winkels als Gamma of een tuincentrum als Intratuin. Ook online heb je veel keuze en ben je verzekerd van een goede aankoop!