Powerplus POWXG2042 telescopische heggenschaar

Powerplus heggenschaar

Powerplus POWXG2042 telescopische heggenschaar

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Lemmetlengte: 48 – 55 cm
 • Maximale takdikte: 19 -25 mm

Deze krachtige 750 Watt heggenschaar van Powerplus garandeert altijd zeer schone snoeiresultaten. Met het 510 mm lasergeslepen mes kun je zeer nauwkeurig werk snijden met een diameter tot 28 mm. Maar ook de verstelbare kop en de telescopische aluminium handgreep bieden een ideaal bereik en de juiste hoek. Voor deze heggenscharen is geen enkele heg te hoog en geen enkele struik is te breed. Dankzij het extra handvat, de draagriem en de beschermkap is je gebruik ook zeer veilig en comfortabel. Tot slot is er een elektrische veiligheidsrem die het tweesnijdend mes stopt in geval van gevaar.

Eigenschappen Powerplus POWXG2042

Powerplus POWXG2042 telescopische heggenschaarDe POWXG2042 telescopische heggenschaar van PowerPlus is ontworpen voor werkzaamheden tot een hoogte van 4 meter. Volgens de fabrikant moet hij de hobbytuinder ondersteunen bij het snoeien van takken tot een diameter van 24 millimeter – een zeer optimistische waarde. Met beide voeten veilig op de grond en toch de top van hoge hagen snoeien? Dat is geen probleem met deze Powerplus POWXG2042 heggenschaar op steel. De schacht is uitschuifbaar van 2,35 m tot 2,8 m hoog, dus bergopwaarts die onstabiele ladder maar weer aan. De snoeimachine is uitgerust met een draaibare handgreep waar je je je hand volledig op kunt leggen. Er is ook een tweede handgreep voor extra grip en comfort. Deze elektrische heggenschaar heeft een snijlengte van 51 cm en is daarom perfect voor middelgroot tot groot snoeiwerk. Met de dubbelzijdige snijmessen – die met de laser worden gesnoeid – worden door middel van takken met een dikte tot 28 mm gesnoeid.

De voordelen van de Powerplus POWXG2042 heggenschaar

De mesbescherming op de neus van het zwaard zorgt ervoor dat je de messen niet beschadigt wanneer je per ongeluk het hek of de grond beschadigt. De 750W tuinmachine is eenvoudig te gebruiken en is uitgerust met een tweede handgreep. In geval van gevaar is de mechanische veiligheidsrem bliksemsnel het mes. Daarna kun je de heggenschaar op een veilige plaats gebruiken met de robuuste beschermkap. De heggenschaar is voorzien van een kort netsnoer, zodat je altijd een verlengsnoer nodig heeft.

Met een opgenomen vermogen van 750 Watt belooft de 220 Volt wisselstroommotor ook voor grovere werkzaamheden enige vermogensreserves, maar heeft hij ook een hoog totaalgewicht nodig. De 6,1 kilogram zou het plezier van de minder machtige gebruikers in de tuin snel moeten verminderen. De maaibalk kan aan beide zijden in 7 stappen tot 90 graden worden gekanteld om schuine en horizontale snedes mogelijk te maken. De maaibalk wordt geleid door de achterste handgreep met veiligheidsschakelaar en door een extra handgreep. Als alternatief kan de snoeischaar ook zonder verlenging worden bediend. Een schouderband om de armen te ontlasten is inbegrepen.

Conclusie POWXG2042 telescopische heggenschaar

De Powerplus POWXG2042 maakt een netjes verwerkte indruk in overeenstemming met zijn segment en biedt de gebruiker van deze heggenschaar verschillende toepassingsmogelijkheden. De belangrijkste specificaties van de POWXG2042 heggenschaar:

 • Vermogen: 750 W
 • Zwaard lengte: 56 cm
 • Maai lengte: 51 cm
 • Maai breedte: max. 28 mm
 • Telescopische lengte: 2,35 m tot 2,8 m
 • Kabellengte: 0,3 m
 • Gewicht (incl. verlenging): 5,1 kg
 • Geluidsniveau: 99 dB
 • Overig: draaibare handgreep Lasergesneden mes Mechanische veiligheidsrem + extra handgreep beschermkap mesbescherming + ophanghaak (tot aan de neus van het zwaard).