MTD bosmaaiers en grastrimmers

Wil je een MTD bosmaaier kopen, maar weet je niet goed wat je mogelijkheden zijn? Een bosmaaier gebruik je vooral voor het trimmen van hoog gras, maar je gebruikt hem ook voor wildgroei, zoals struiken of bosjes. Bosmaaiers doet het werk wat een gewone grasmaaier en een grastrimmer niet aan kunnen. Bij MTD kun je kiezen uit een aantal bosmaaiers die jouw klus in de tuin een stuk makkelijker en aangenamer maken. Dankzij de hulp van dit slimme tuingereedschap ben je snel klaar en kun je genieten van een strak gazon en een nette tuin.

MTD bosmaaier en grastrimmer assortiment

MTD bosmaaier - Smart BC 33DMTD is een Amerikaans productiebedrijf dat verschillende merken onder haar naam heeft staan. Zo maken het bekende Wolf Garten, Robomow en nog twee andere merken onderdeel uit van dit bedrijf. Ook zijn er verschillende producten van het merk zelf te koop over de hele wereld, waaronder bosmaaiers. Het bedrijf focust zich vooral op de toekomst en kijkt hierbij naar elektrisch tuingereedschap. Volgens MTD zal het in de toekomst steeds meer draaien om tuingereedschap op accu en zal benzine verdwijnen. Innovatie maakt dus een groot deel uit van de productie van tuingereedschap voor de consument.

In het assortiment van MTD vindt je een tweetal bosmaaiers waarvan er één op benzine werkt en de ander elektrisch is. Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch en benzine?

  • Elektrisch – het voordeel van elektrisch is dat je altijd verzekerd bent van stroomvoorziening. Je hebt alleen een stopcontact nodig en eventueel een verlengsnoer. Het nadeel is wel dat het snoer in de weg kan liggen of dat je niet overal goed bij kunt komen.
  • Benzine – het grote voordeel van benzine is dat de bosmaaier enorm krachtig is. Wel heeft de benzine bosmaaier meer onderhoud nodig en benzine is niet altijd een milieuvriendelijke oplossing.

Het voordeel van een MTD bosmaaier

Het kopen van een bosmaaier kan een enorme hulp betekenen bij het onderhouden van je tuin. Wanneer je een kleinere tuin hebt kies je voor een grastrimmer, maar met een grote tuin kun je het beste voor een bosmaaier kiezen. Hiermee kun je struiken, bosjes en ander wildgroei snoeien en onder controle houden. Woon je aan het water? Dan is de kans groot dat je hier te maken hebt met hoog gras, onkruid en riet. Dit kun je met een goede bosmaaier ook zonder enige moeite weghalen en zo staat jouw gazon er tot in de puntjes mooi bij.

Waarom het vermogen van de bosmaaier belangrijk is

Een van de belangrijkste punten bij de aanschaf van een bosmaaier is het vermogen. Waarom is het vermogen zo belangrijk? Hoe groter het vermogen, hoe krachtiger de bosmaaier is. Ter vergelijking: er zijn grastrimmers van 250 watt en bosmaaiers van meer dan 1000 watt. Een krachtige bosmaaier is sneller en werkt nauwkeuriger en kan vaak grotere oppervlakken in één keer trimmen. Het is wel vaak zo dat een bosmaaier met meer vermogen vaak ook prijziger is dan een grastrimmer met een lager vermogen. Je krijgt voor de prijs wel kwaliteit terug.

De beste MTD bosmaaiers

Welke bosmaaiers heeft MTD en wat zijn de kenmerken? Op deze pagina vind je een beschrijving van beide modellen met de belangrijkste specificaties. Op basis hiervan kun je bepalen of een van deze bosmaaiers geschikt is voor jouw tuin.

EB 1000 B

De EB 1000 B van MTB is een echte aanwinst voor ieder huishouden met een middelgrote tot grote tuin. Dankzij de krachtige motor kun je zowel hogere en wat stuggere grassen als wildgroei snoeien met een geweldig resultaat. Je kunt de bosmaaier aanpassen aan je taak: ga je het gras trimmen? Dan kun je de draadspoel gebruiken die verschillende grassoorten aankan. Wil je struiken, bossen of ander wildgroei aanpakken? Kies dan voor het mes waarmee je deze kunt snoeien. De bosmaaier is erg gebruiksvriendelijk, onder andere dankzij het extra handvat en de draagriem. Geen enkele maaiklus is nog een uitdaging dankzij de MTD EB 1000 B trimmer. Belangrijke specificaties:

  • Maaibreedte: 38 cm
  • Vermogen: 1000 watt
  • Geluid: 98 dB
  • Gewicht: 5,5 kg

Smart BC 33D

Geen enkel gras is een probleem voor de MTD Smart BC 33D, een slimme en goedkope bosmaaier die je ook kunt gebruiken om grof onkruid of een klein struikgewas te snoeien. De Smart BC 33D bostrimmer werkt op benzine en is dus extra krachtig. Daarnaast is hij ook draadloos, wat betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, zonder dat je last hebt van vervelende verlengsnoeren die in de weg zitten tijdens het snoeien. Je kunt de MTD Smart BC 33D ook gebruiken om het gras te trimmen, je hebt dus geen grastrimmer nodig om dit klusje te klaren. Belangrijke specificaties:

  • Maaibreedte: 42 cm
  • Vermogen: 1,05 kW 32,6 cc 2-takt
  • Geluid: 94 dB
  • Gewicht: 8,7 kg

Welke accessoires heb je nodig?

Wanneer je aan de slag gaat met een bosmaaier is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Vanwege het geluid dat soms erg hard kan zijn (vooral bij benzine bosmaaiers) is het aan te raden om gebruik te maken van een oorbescherming. Op deze manier loop je geen kans op een eventuele gehoorbeschadiging. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van handschoenen die ervoor zorgen dat je een goede grip hebt op de handvaten. Ook is het belangrijk om een lange broek te dragen die voorkomt dat grassprieten tegen je benen op schieten.

Een MTD bosmaaier kopen

Bij het uitkiezen van een MTD bosmaaier is het dus belangrijk om te kijken naar een aantal punten, waaronder de aandrijving, maar ook het vermogen, het gewicht, het geluid en de extra functies. Een wat zwaardere bosmaaier is nadelig, maar wanneer er een draagriem bij zit kan dit al een hoop schelen in het gewicht. Ook is het belangrijk om van te voren goed te bedenken waarvoor je de bosmaaier precies wilt gaan gebruiken. Vooral wanneer je een grotere tuin hebt en bij het water woont kun je veel baat hebt bij de aanschaf van een MTD bosmaaier.