Metabo heggenscharen

Ben je op zoek naar een goede heggenschaar en kun je door de bomen het bos niet meer zien? Op deze site vind je alle vooraanstaande merken van heggenscharen, waaronder Metabo. Je kunt verschillende modellen vergelijken en ontdekken wat jij het prettigst vindt om te gebruiken: elektrisch, accu of benzine. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid is belangrijk en zie je terug in de verschillende modellen. Een Metabo heggenschaar is licht en dus makkelijk op te tillen en te gebruiken, gaat lang mee en, last but not least: je kunt rekenen op een verbluffend eindresultaat.

Metabo heggenschaar assortiment

Metabo heggenschaar - HS 55 elektrische heggenschaar‘When it really counts’ is de kerngedachte van het Duitse merk Metabo, een internationaal merk voor machines en ook tuingereedschap die zowel voor professioneel gebruik als voor consumenten worden gemaakt. Consumenten moeten kunnen vertrouwen op een elektrische heggenschaar, onder welke omstandigheden dat ook is. Het bedrijf besteedt vooral veel aandacht aan de krachtige uitstraling van de producten. Met een aantal sterke elektrische heggenscharen en snoeimachines aangedreven door een accu kunnen consumenten over de hele wereld kennis maken met dit merk en gebruik maken van de innovatieve producten van Metabo, die al vanaf 1923 worden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht.

Metabo heeft een ruime selectie van elektrische heggenscharen, maar ook een aantal modellen met accu. De modellen hebben hun eigen specificaties en functies waar je naar kunt kijken om zo onderling te vergelijken. De tuinmachines van Metabo kunnen worden onderscheiden door de modelnaam. Elektrische heggenscharen hebben een modelnaam die begint met HS, gevolgd door een cijfercode en een heggenschaar op accu is te herkennen aan de modelnaam die start met AHS, gevolgd door een aantal cijfers. Op deze manier kun je direct zien of je te maken hebt met een elektrische heggenschaar of een accu heggenschaar.

Makkelijker een keuze maken uit de beste heggenscharen

Door de vele verschillende heggenscharen van Metabo is het lastig om een goede keuze te maken. Daarom vind je op deze pagina een selectie van de beste heggenscharen van het merk, met een korte beschrijving en de belangrijkste specificaties. Op basis van de vergelijkingspunten die hier ook beschreven staan wordt de keuze maken een stukje makkelijker.

Waarop kun je een Metabo heggenschaar vergelijken?

Er zijn een aantal punten waarop je een Metabo heggenschaar kunt vergelijken. Op basis van deze vergelijkingspunten krijg je een beter beeld van welke snoeimachine het beste past bij jouw heg of struik.

 • Aandrijving: is hij elektrisch of op accu? Zowel elektrisch als accu hebben voor- en nadelen. Elektrisch betekent continue stroom via een snoer en accu betekent draadloos.
 • Meslengte: hoe hoog is je heg of struik en kun je hier gemakkelijk bij? Een middelgrote tot hoge heg heeft een heggenschaar nodig met een langer zwaard.
 • Maximale takdikte: een heggenschaar kan tot op zekere hoogte dikke takken afknippen, maar deze kunnen niet te dik zijn, anders beschadigd het mes.
 • Gewicht: hoe zwaarder de heggenschaar, hoe korter je achter elkaar kunt snoeien omdat het anders te zwaar wordt. Zwaardere heggenscharen hebben wel vaak meer vermogen.

Metabo AHS 36-52 V

Het grote voordeel van een heggenschaar op accu is dat deze niet afhankelijk is van een verlengsnoer. Hiermee kun je dus draadloos en met veel bewegingsvrijheid snoeien, maar wel een beperkte tijd, tot de accu leeg is. Die zul je dus regelmatig op moeten laden. Je kunt met de AHS 36-52 V geen al te dikke takken snoeien, dus vooral middelgrote heggen zijn geschikt voor dit model. Deze accu snoeischaar heeft een hoge accuspanning waarmee het zo’n 2700 snijbewegingen per minuut maakt, waarmee dit model geschikt is bijna iedere heg. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 55 cm
 • Maximale takdikte: 18 mm
 • Gewicht: 3,9 kg

Metabo HS 8765

Er zitten meerdere grote voordelen aan het gebruik van deze elektrische heggenschaar van Metabo. De meslengte zorgt ervoor dat je in een beweging grote stukken van je heg kunt snoeien, wat dus flink wat tijd kan besparen. Daarnaast kun je ook dikkere takken wegsnoeien zonder dat de messen beschadigen. De HS 8765 is op meerdere manieren goed beveiligd, onder andere met een aanslagbeveiliging waarmee je dichtbij de grond kunt snoeien, maar ook een kabeltrekontlasting, een aanstootbescherming en een mechanische snelstop. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 65 cm
 • Maximale takdikte: 34 mm
 • Vermogen: 560 Watt
 • Gewicht: 4 kg

Metabo HS 8875

Net als de HS 8765 is ook de HS 8875 van Metabo uitgerust met een aantal handige functies zoals de aanslagbeveiliging, kabeltrekontlasting en de mechanische snelstop die ervoor zorgt dat het mes binnen 0,5 seconden volledig stil staat. Je bent dus van alle kanten beveiligd en daarnaast kun je rekenen op heel veel kwaliteit tijdens het snoeien. Deze elektrische heggenschaar is extra geschikt voor grote en grove heggen met wat dikkere takken. De ergonomische beugelgreep zorgt ervoor dat je een goede grip hebt op de heggenschaar. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 75 cm
 • Maximale takdikte: 34 mm
 • Vermogen: 660 Watt
 • Gewicht: 4,4 kg

Metabo AHS 18-55 V

Deze ietwat zware tuinmachine is geschikt voor middelgrote heggen, die je draadloos kunt snoeien, waar dat ook is. Je kunt deze heggenschaar dus overal mee naartoe nemen, maar de accu moet wel regelmatig opgeladen worden, waardoor je het risico kunt lopen dat de accu leeg is wanneer je wilt gaan snoeien. Er zitten verschillende soorten beveiliging op deze snoeimachine, waaronder een aanstootbescherming die bescherming biedt tegen terugslagen en een elektronische snelstop die het mes binnen 0,3 seconden stopzet. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 53 cm
 • Maximale takdikte: 18 mm
 • Gewicht: 3,9 kg
 • Accu: 18 Volt LiHD
 • Laadtijd accu: 80 minuten

Metabo HS 55

Deze elektrische Metabo heggenschaar heeft als groot voordeel dat je via een snoer constant voorzien wordt van stroom. Hierdoor kun je zolang door blijven snoeien als je zelf wilt. Ook kun je grotere en grovere heggen snoeien dankzij de lengte van het mes en de maximale takdikte. De messen zijn extra scherp en daardoor ben je snel klaar met het snoeien van grote en dikke heggen. Voor een elektrische heggenschaar is dit model wel iets aan de zware kant. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 55 cm
 • Maximale takdikte: 28 cm
 • Vermogen: 450 Watt
 • Gewicht: 3,6 kg