McCulloch robotmaaier

McCulloch robotmaaiers

Met de zoektocht naar de juiste robotmaaier stuit je op diverse mogelijkheden. Er zijn tientallen merken, modellen en uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Gezamenlijk hebben deze robotmaaiers maar één doel: ervoor zorgen dat jij je niet om je gazon hoeft te bekommeren. Een automatische grasmaaier zorgt voor het onderhoud van jouw gazon. En dankzij de technologische ontwikkelingen worden de maaiers steeds geavanceerder en maken ze het voor jou steeds makkelijker. Ook het Amerikaanse merk McCulloch heeft hier de juiste tools voor. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze robotmaaiers is zeer gunstig, en daardoor een goede investering!

Over het merk McCulloch

Hoewel McCulloch zich al sinds 1943 bezighoudt met het produceren van krachtig gereedschap voor in de tuin, is in 2017 de eerste robotmaaier op de markt gekomen. Sinds 1999 vormt McCulloch een onderdeel van Husqvarna, een ander vooraanstaand merk op het gebied van grasmaaiers en andere gereedschappen en producten voor in de tuin. De eerste robotmaaier van McCulloch die in 2017 verscheen is dan ook gebaseerd op de innovatieve technologie van Husqvarna en gooit hiermee hoge ogen onder gebruikers van tuingereedschap. De modellen van McCulloch zijn stil, zeer productief en beschikken over een aantal handige functies.

Maak kennis met de modellen van McCulloch

Omdat de eerste McCulloch robotmaaier in 2017 verscheen, zijn er tot op heden nog maar drie modellen op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de volgende modellen: R600, R800 en RM1000. Deze drie modellen zijn qua uiterlijk precies hetzelfde, en ook op het gebied van functies zijn er weinig verschillen te ontdekken. De automatische gazonmaaiers van McCulloch hebben het doel om jouw tuin ten alle tijden goed bij te houden en zijn hierin heel gebruiksvriendelijk. Je kunt ze dus zonder enige moeite instellen en zo hun gang laten gaan. Meer over de modellen weten? Lees dan verder! Toch een accu grasmaaier kopen? Kijk dan eens naar de McCulloch Li58-26 M40.

McCulloch R600

McCulloch robotmaaier - ROB600 / R600Het eerste model heet R600 en wordt ook wel ROB600 genoemd. Het model heeft een capaciteit van 600m2, en is dus geschikt voor gazons die ongeveer deze afmetingen hebben. Bij een gazon van 600 m2 of meer is het toch aan te raden om voor een model met grotere capaciteit te gaan, om zeker te zijn van de beste werking. De R600 heeft een maaihoogte van 20 tot en met 50 mm en kan een maximale helling van 14 graden (25%) aan. Andere handige functies:

  • Werktijd: de robotmaaier werkt maximaal 65 minuten achter elkaar.
  • Laadtijd: de robotmaaier heeft 50 minuten nodig om op te laden.
  • Geluid: het geluidsniveau van de robotmaaier ligt op 59dB.

McCulloch R800

De ROB800 ofwel de R800 is het tweede model maairobot. Het belangrijkste verschil met robotmaaier R600 is de capaciteit. Deze ligt bij R800 op een maximum van 800 m2. Ook bij dit model geldt: bij een gazon die rond deze grootte ligt is het wel aan te raden om een model met een capaciteit van 1000 m2 te gaan. Zo ben je verzekerd van een goedwerkende robotgrasmaaier. Verder heeft ook de R800 een maximale helling van 25% en is de maaibreedte 17 cm. Andere handige functies:

  • Werktijd: de R800 heeft een werktijd van maximaal 65 minuten.
  • Laadtijd: de R800 laadt binnen 50 minuten volledig op en kan daarna direct weer aan de slag.
  • Maaihoogte: 20-50mm.

McCulloch R1000

De R1000, ook bekend als de ROB1000, is de derde van het stel en heeft de grootste capaciteit, namelijk die van 1000 m2. Net als de R600 en R800 werkt ook het oplaadsysteem van de R1000 automatisch, en keert de robot grasmaaier dus zelf terug naar het laadstation wanneer dit nodig is. Ook met de R1000 heb je geen omkijken naar je gazon. Ook de maximale helling van dit model is 25%, en de capaciteit van de accu is, net als bij de andere modellen, 2,1Ah. Andere handige functies:

  • Werktijd: de maaitijd op een lading van de R1000 is 65 minuten.
  • Laadtijd: in minder dan een uur (50 minuten) is de maairobot volledig opgeladen.
  • Maaihoogte: 20-50mm.
 

2019 modellen

In 2019 heeft de fabrikant enkele upgrades uitgevoerd en is het assortiment uitgebreid met o.a. de ROB S400 en de ROB S600.

 

Speciale functies van de McCulloch robotmaaier

Het maakt niet uit wanneer je wilt dat de robotmaaier aan de slag gaat. De robotmaaiers van McCulloch zijn 24/7 beschikbaar om in de tuin aan het werk te gaan. Het maakt hierbij ook niet uit wat de weersomstandigheden zijn. De robotmaaier zal uit zichzelf aan de slag gaan, maar ook stoppen wanneer dit nodig is. Als de batterij bijna leeg is, vertrekt de robotmaaier zelf terug naar het laadstation, om vervolgens volledig op te laden. Is de accu weer vol? Dan gaat de grasmaaier weer verder waar hij bezig was.

Voordelen en onderhoud

Wat gebeurt er met het afgemaaide gras? Dit blijft liggen en vormt zo een natuurlijke bemesting voor het gazon. Een ander voordeel is de onderhoudsvrije accu. Deze accu gaat zo’n 2 tot 4 jaar mee. Dit is afhankelijk van de frequentie waarmee de robotmaaier wordt gebruikt om het gazon te onderhouden. Je kunt de accu uiteindelijk zelf vervangen, maar je kunt het ook door een professional laten doen. Daarnaast is een McCulloch robotmaaier zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft eigenlijk vrij weinig te doen, behalve af en toe de wielen, messen en behuizing te reinigen als hier gras, zand of ander vuil op zit.

Beveiliging op de robotmaaier

Alle modellen van McCulloch zijn uitgerust met een aantal belangrijk beveiligingssystemen. Iedere maairobot heeft een alarm met pin, waardoor alleen jij degene bent die hem aan en uit kunt zetten. Je kunt de automatische grasmaaier dus gerust ’s nachts aan het werk laten gaan, want de kans op diefstal is enorm klein, want bij optillen zonder het invoeren van de pin zal er een luid alarm afgaan.

Wat krijg je bij een McCulloch robotmaaier?

Wanneer je een McCulloch robotmaaier bestelt, krijg je natuurlijk de maaier zelf thuisbezorgd. Maar er zitten nog een aantal handige spullen bij die je goed kunt gebruiken. Ten eerste krijg je genoeg begrenzingsdraad meegeleverd, zodat je de grenzen voor de robot maaier gemakkelijk kunt aanbrengen. Dit draad komt in een set met genoeg haringen om het draad mee te verbinden en het draad eenvoudig te verbergen. Ook krijg je een set van reservemessen mee die je na verloop van tijd moet vervangen. Door regelmatig de mesjes te controleren op beschadigingen en het maairesultaat in de gaten te houden, zul je zelf merken wanneer het nodig is om de mesjes in de robotgrasmaaier te vervangen. Wil je de gazonranden extra goed trimmen of de kanten netjes afsnijden? Kijk dan eens ook naar een McCulloch grastrimmer of bosmaaier.