McCulloch ROB600 robotmaaier

McCulloch robotmaaier

McCulloch ROB600 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 600 m2
  • Max. geluidsniveau: 59 dB
  • Maaibreedte: 17 cm

De oorspronkelijke kettingzaagpionier McCulloch, die nu deel uitmaakt van de Zweedse Husqvarna Group, presenteert zijn eerste grasmaaier robot, de ROB R600. Met een maaibreedte van 17 centimeter is de machine ontworpen voor gazons tot 600 m² en biedt ook talrijke veiligheidsfuncties.

Eerste indruk en leveringsomvang van de McCulloch ROB600 robotmaaier

De ROB R600 is een echte blikvanger. De matzwarte kunststof behuizing is aan de bovenzijde en op de twee aandrijfwielen oranje afgezet. De McCulloch ontwerpers hebben hier geweldig werk verricht, zodat je zeker jaloerse blikken van de buren krijgt. Met zijn 59 cm lengte, 44 cm breedte en 26 cm hoogte is het in vergelijking een van de kleinere maairobots. Dit wordt ook weerspiegeld in het gewicht, dat 7 kilogram bedraagt. De geïntegreerde draagbeugel aan de voorzijde maakt het gemakkelijk om het apparaat te dragen.

Omvang van de levering

McCulloch ROB600 robotmaaierOok de leveringsomvang van de McCulloch ROB600 laat niets te wensen over:

  • McCulloch ROB600 robotmaaier
  • Oplaadstation en voedingseenheid
  • 150 meter grensdraad
  • 200 haken
  • Connectoren en klemmen
  • 3 extra messen
  • Gebruiksaanwijzing

Perfect voor tuinen tot 600 m2

Rob (ook wel R600 genoemd), is uitgerust met een onderhoudsvriendelijke Lithium-ion accu en is geschikt voor tuinen tot 600 m2 en hellingen tot ±25 % (14°). Met slechts 59 dB is deze robotmaaier zeer stil tijdens het maaien.

Mulchfunctie: maaien en bemesten

De McCulloch robotmaaier maait het gras met drie roterende messen en een maaibreedte van 17 cm. De maaihoogte is instelbaar tussen 20 en 50 mm. De fijne grassnippers vallen op de grond en dienen het gras als natuurlijke meststof en vochtinbrengende voeding. Zelfs met regen zal deze maairobot zijn werk doen, al is het beter om de machine met regen niet te laten uitrijden. Enerzijds voorkom je hiermee extra schoonmaakwerkzaamheden en anderzijds blijft het maairesultaat optimaal, omdat het afgemaaide gras minder snel aan de behuizing blijft kleven. Voor het bijhouden van gazonranden kun je wellicht nog een McCulloch grastrimmer kopen.

Volautomatische robotmaaier voor gazonmaaiers

Met het gebruiksvriendelijke bedieningsdisplay kun je een individueel weekprogramma voor de grasrobot instellen. Deze volgt het geprogrammeerde plan volledig automatisch en betrouwbaar – ook in de regen. Hij doorkruist de tuin willekeurig en keert autonoom terug naar het docking station om de batterij op te laden. De automatische grasmaaier heeft een functie voor het op afstand starten, ook wel een remote startfunctie genoemd. Zo vindt hij regelmatig zijn weg naar afgelegen plekken in de tuin, die alleen via smalle doorgangen bereikbaar zijn. Dit zorgt voor een gelijkmatig maairesultaat in de hele tuin.

Een veilig apparaat

Botsing-, hef- en kantelsensoren zorgen voor een maximum aan veiligheid. Als de robot grasmaaier een obstakel raakt, stopt hij en verandert van richting. Bij het optillen of kantelen stoppen de messen van de robotmaaier onmiddellijk. Bovendien is de machine uitgerust met een anti-diefstalsysteem en een pincode. Om de robotgrasmaaier te beschermen tegen allerhande weersomstandigheden, kun je besluiten om een robotmaaier garage aan te schaffen.

Eenvoudige installatie van de McCulloch ROB600 robotmaaier

Alle accessoires die nodig zijn voor de installatie van de McCulloch ROB600, zijn inbegrepen bij de levering: perimeterdraad, pin, kabelaansluitingen en een gedetailleerde handleiding. Zo is je robotgrasmaaier al na enkele stappen klaar om te maaien. Een gewicht van slechts 7 kg maakt de robotmaaier bijzonder handig. De R600 is een volautomatische robotmaaier, ideaal voor tuinen tot 600 m2. De McCulloch robotmaaier is eenvoudig te installeren, te programmeren en te onderhouden. Het toestel navigeert geheeltzelfstandig door de tuin en hakt het gras tot zeer fijne maaisels, die het gazon op natuurlijke wijze bemesten, zodat er geen gras opvangbox moet worden geleegd. Wanneer de batterij bijna leeg is, vindt de ROB automatisch de weg terug naar het laadstation. De leveringsomvang omvat 150 m grensdraad, 200 nietjes en alle noodzakelijke aansluitingen voor een snelle en eenvoudige installatie.